به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، حجت الاسلام سید حسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور امروز (31 فروردین) در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، از شورای فرهنگ عمومی به عنوان بالاترین مقام تصمیم گیری و رصد مسائل فرهنگی در کشور و استان ها یاد کرد که مصوبات آن در استان ها حکم قانون را داشته و لازم الاجرا است.
وی با اشاره به تصویب قانون فرهنگ عفاف و حجاب در این شورا، افزود: هم اکنون این قانون که از لایحه و متن کاملی نیز برخوردار است در مرحله ای است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز دارد و تکلیف همه دستگاه ها نیز مشخص شده است.
وی متذکر شد: از دستگاه ها انتظار می رود با توجه به داشتن یک جامعه اسلامی و شیعه و ایرانی نسبت به اجرای این قانون اقدام کرده و نقائص برطرف شود.
حجت الاسلام شاهمرادی، فرهنگ عفاف را فقط منحصر به خانم ها ندانست و بیان داشت: این امر مربوط به همه آحاد جامعه است و اگر جدی تر گرفته شود مشکلی نخواهیم داشت.
وی در رابطه با نامگذاری های انجام شده برای اصناف و مغازه ها و شرکت ها، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی به این مساله ورود پیدا کرده و به دنبال این هستیم که این نامگذاری ها بر اساس دستورالعمل باشد و از نام های بیگانه و خارجی پرهیز شود.
وی افزود: هم اکنون تشتت و عدم همگرایی و تعدد مراکز صدور مجوز باعث ناهماهنگی و بروز مشکلاتی شده که باید حل شود.
حجت الاسلام شاهمرادی، مسئولیت اصلی در این رابطه را با شورای فرهنگ عمومی دانست و گفت: شورای فرهنگ عمومی باید بررسی کند تا اسامی انتخابی، شأن مکان مورد نظر را داشته باشد با این وجود عملا سایر دستگاه ها این مجوزها را صادر می کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه هم اکنون بیشترین تاثیر را در سطح مسائل فرهنگی جامعه و خانواده، صدا و سیما دارد که بر اساس قانون از اعضای شورا است و مصوبات شورا برای صدا و سیما لازم الاجرا است.
وی با اشاره به شعار امسال همدلی و همزبانی بین دولت و ملت نیز این مساله را امری دوطرفه دانست که باید از نهاد انسان بجوشد.
حجت الاسلام شاهمرادی با اشاره به وجود قومیت ها و مذاهب و فرهنگ های مختلف در خراسان شمالی، متذکر شد: باید یک نماد مناسب در شان باب الرضا و گنجینه فرهنگ ها و معرفت ها برای استان تبیین و طراحی شود که شورا نیز در این رابطه کمک و مساعدت لازم را می کند.
وی تصریح کرد: اگر این استان به هنجارها و دارایی های خود اعم از پیشینه فرهنگی، اخلاق، سطح دانش و فرهنگ ایثار و شهادت بپردازد و اهتمام بیشتری به مسائل دینی داشته باشد، می تواند الگویی در کشور باشد چرا که در مقایسه با سایر استان ها بسیار بالنده و خوب بوده و حضور رهبری نیز آن را دوچندان کرده است.
حجت الاسلام شاهمرادی در رابطه با بودجه شورا نیز یادآور شد: تا کنون شورا به لحاظ قانونی ردیف بودجه ای نداشته ولی امسال بر اساس مصوبه مجلس این ردیف برای شورا در نظر گرفته شده بر اساس اولویت ها و میزان تحقیقات و دیگر مسائل بین استان ها تقسیم بندی می شود.
وی متذکر شد: با این وجود با توجه به طرح مساله سبک زندگی اسلامی در خراسان شمالی توسط رهبری و راه اندازی مرکز پژوهش های سبک زندگی اسلامی در این استان، بودجه جداگانه ای به همین منظور به این استان اختصاص می یابد.
وی در پایان از خبرنگاران به عنوان افراد تاثیرگذار در مسائل فرهنگی یاد کرد که در درگیر کردن ذهن اقشار جامعه به مسائل اصلی بسیار موثر هستند.
پایان پیام/
نظر شما