به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید اسکویی پیش از ظهر امروز (اول اردیبهشت) در مراسم هفته سلامت که در دبستان دخترانه شهدای لوازم خانگی پارس برگزار شد، بیان کرد: شعار بهداشتی سال جاری «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» است که این نشان می دهد باید غذایی بخوریم که بدن ما را سالم نگاه دارد.
وی ادامه داد: مصرف میوه، لبنیات، سبزیجات و آنچه مورد نیاز بدن است باید در سفره غذایی مورد توجه باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: یکی از مشکلات مهم ما در کشور بحث مواد غذایی است که بحث تغذیه به مواد غذایی باز می گردد که بدن ما نیاز به آن دارد ولی به طور معمول ما آنچه را بدن نیاز دارد مصرف نکرده و در مقابل آنچه نیاز بدن نیست را مصرف می کنیم و در نتیجه انرژی ورودی به بدن بیش از نیاز است و ود راصورت چربی خ نشان می دهد.
وی عنوان کرد: برای نمونه نیاز روزانه بدن ما به کلسیم یک هزار میلی گرم است ولی به طور متوسط 500 تا 600 میلی گرم ورودی کلسیم به بدن ما است و همینطور وضعیت روی، آهن، ویتامین دی و غیره نیز به همین شکل است.
اسکویی اعلام کرد: یکی از اهداف هفته سلامت سال جاری در بحثی است که به خود مردم بازمی گردد به این معنا که بدانند چه بخورند و چه چیزی را مصرف نکنند و نکته دیگر مربوط به دولتی ها است که به ایمنی و سلامت مواد غذایی تولیدی در مزرعه بازمی گردد.
وی با اشاره به وضعیت سلامت استان تصریح کرد: در بسیاری از شاخص های بهداشتی، بعد از انقلاب پیشرفت های خوبی داشته ایم به خصوص در بحث بیماری های واگیر که به صورت کامل کنترل شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: اوایل انقلاب 30 هزار کودک به دلیل بیماری اسهال جان خود را از دست می دادند ولی امروز چنین چیزی نداریم و در سال گذشته حتی ما تزریق واکسن بیماری هموفیلی را داشتیم.
وی با اشاره به بیماری های غیرواگیر اظهار کرد: در بحث بیماری های غیرواگیر که عمده آن قلبی عروقی، سوانح و حوادث و سرطان است ما دچار مشکل هستیم که نقش مردم در پیشگیری از بروز این بیماری ها موثر است زیرا تحرک بدنی و نوع تغذیه در بروز بیماری قلبی و عروقی اثرگذار است.
اسکویی تأکید کرد: ما وظیفه داریم مردم را آگاه کنیم و مردم آگاه هستند که می توانند بیماری قلبی و عروقی را کنترل کرده و به گونه ای زندگی کنند که سرطان نگیرند زیرا 30 درصد سرطان ها ارتباط با تغذیه دارد و اگر الگوی تغذیه را درست کنیم احتمال ابتلا به سرطان را کم می کنیم.
وی توضیح داد: 70 درصد سرطان ها با شیوه زندگی ما در ارتباط است یعنی اگر نوع زندگی را درست کنیم احتمال ابتلا به سرطان کاهش می یابد و بر خلاف تصوری که وجود دارد مبنی بر اینکه سرطان بیماری است که دیگر قابل درمان و پیشگیری نیست، از بروز سرطان می شود پیشگیری کرد، این بیماری را زود تشخیص داد و آن درمان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: در مجموع استان قزوین در شاخص های بهداشتی دارای وضعیت خوبی است و حتی در این شاخص شانه به شانه کشورهای توسعه یافته هستیم ولی در بخش شاخص سلامت جا برای کار بسیار است و باید کاری کرد مردم تغییر رفتار در زندگی شان ایجاد شود و در شاخص سلامت پیشرفت خوبی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: ما امیدوار هستیم اگر سه دسته از بیماری ها قلبی و عروقی، سرطان و تصادفات را کنترل کنیم، امید به زندگی از 74 سال به 80 سال برسانیم که در این امر نقش و اراده مردم بسیار مهم است.
پایان پیام/
نظر شما