به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، دكتر سورنا ستاري امروز (3 ارديبهشت) در جلسه همانديشي با روساي دانشگاههاي قم با اشاره به موضوع اقتصاد دانشبنيان گفت: ما يك فرهنگ عجيب و غريب 150 ساله نفتي داريم كه در اين فرهنگ دولتها نياز به كار نداشتند فقط پولي زير پاي آنها بوده كه حفر كرده و ميفروختند.
وي بيان داشت: كشورهايي كه داراي منابع زيرزميني هستند، هميشه بيچاره هستند و ما نيز از فكر خود استفاده نكردهايم تا به تكنولوژي دست پيدا كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: تفكر اقتصاد بچه پولداري بايد از بين برود و بايد به روي پاي خود اتكا كنيم، مهمترين موضوع اين است كه از فكر خود استفاده كنيم.
دكتر ستاري تصريح كرد: در روشهاي خود اشتباه رفتهايم در دانشگاه نيز به دانشجويان خود هر گونه كه بخواهيم رفتار ميكنيم و نتيجه آن اين همه فارغ التحصيل ميشود كه تازه پس از اتمام تحصيل خود باري براي دولت ميشوند، در حالي كه بايد اين دانشجويان را تربيت كنيم كه با راهاندازي شركتها و موسسات بتوانند مشكلات كشور را برطرف كنند.
وي افزود: در گذشته اشتباهات بزرگي داشتيم، دولت در حوزه پژوهش كم خرج نميكند و پژوهشگران بسياري در عرصههاي مختلف داريم و سالانه هزار ميليارد حقوق ميدهيم ولي نتيجه آن چه شد.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در خصوص آموزش و پرورش گفت: در اين وزارتخانه 99.5 درصد بودجه هزينههاي جاري شده و آيا با نيم درصد ميتوان تحول ايجاد كرد؟ بايد نگرش خود را تغيير دهيم.
دكتر ستاري گفت: پايه اقتصاد در دنيا امروز كساني هستند كه زير 30 سال سن داشتند، توجه به جوانان و اعتماد كردن به آنها و دادن اعتماد به نفس به آنها موجب ميشود تا بتوانيم رشد كنيم.
وي بيان داشت: ايدههاي اوليه و خوب در دانشگاه ها ايجاد ميشود اما از آنها استفاده نميكنيم و بايد ياد بگيريم كه از اين طرحها حمايت كرده و باري از مشكلات كشور برداريم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور تصريح كرد: اگر ميخواهيم از نخبگان حمايت كنيم بايد به گونهاي رفتار كنيم كه اقتصاد دانشبنيان را گسترش دهيم وگرنه هيچ نخبهاي در كشور نميماند.
دكتر ستاري با اشاره به علوم انساني عنوان داشت: قم يكي از پايگاههاي مهم در اين زمينه است و علوم انساني بحث اصلي ما در اقتصاد دانشبنيان است كه قم ميتواند در اين عرصه تلاش جدي داشته باشد.
وي تصريح كرد: تجاري سازي علوم انساني را چند وقتي است كه آغاز كردهايم كه حوزه گستردهاي است، اخيرا قراردادي با سازمان صنايع دستي ميبنيديم كه موزهاي داشته باشيم و تمام فناوريها را به صورت پايلوت اجرايي كنيم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: امروز صندوق توسعه ملي راه اندازي و در حدود 270 شركت وام داده است كه بتوانيم به خوبي حمايت كنيم.
دكتر ستاري تصريح كرد: استان قم در حوزه صنايع دستي، توريست مذهبي، گياهان دارويي و..... ميتواند نقش موثري داشته باشد و ستاد گياهان دارويي نيز راهاندازي كردهايم.
وي با تاكيد بر اصلاح الگوي كشت گفت: همين چمني كه كاشته ميشود هر متر مكعب چمن به اندازه سه انسان آب مصرف ميكند در صورتي كه ميتوان از كاشت گياهان دارويي استفاده كرد كه با كمترين آب و بهترين زيبايي ميتوانند اثر گذاري باشند.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: شركتهاي بزرگي در قم داريم اما فقط 17 شركت دانشبنيان در سامانه ثبت نام كردهاند و بايد شركتهاي كلان و بزرگ استان در اين عرصه وارد شوند.
پايان پيام/
نظر شما