به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پیش از ظهر امروز (5 اردیبهشت) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در سالن جلسات مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از مولفه های ارتباط موثر در روابط خانوادگی، مخالفت به شیوه صحیح است یعنی زن و شوهر بدون جدل و بحث مخرب بتوانند به نتیجه مناسب برسند.
وی ادامه داد: اگر بپذیریم دیگران مانند ما نیستند آن زمان می توانیم با شیوه مناسب با عقاید آنها که همسو با ما نیست، به شیوه صحیح مخالف کنیم.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه کرد: یکی از بهترین روش ها در مخالف صحیح، خلع سلاح است به این معنا که در این روش فرد در سخنان طرف مقابل یک حقیقت را قبول دارد و در واقع از نقاط مشترک شروع کرده و مخالفت خود را عنوان می کند.
وی اعلام کرد: در اختلافات زناشویی، موثرترین راه این است که ابتدا نقاط مشترک آنها را قاعده قرار داده تا از این طریق بتوان نقاط اختلاف را حل کرد زیرا در دنیای ارتباطات توافق صد در صدی و مخالفت صددرصدی امکان ندارد.
حجت الاسلام محمدحسینی عنوان کرد: در ابراز مخالفت صحیح نباید اعتقادات و عقاید افراد را نادیده گرفت و تمسخر کرد و از معضلات حل مشکلات خانوادگی شتاب زده عمل کردن و اجازه صحبت ندادن به یکدیگر است.
وی تأکید کرد: روش خلع سلاح در واقع آرامش خاطری برای طرف مقابل ایجاد می کند زیرا با بیان نقاط مشترک می توان احساس رضایت خاطر را ایجاد کرد.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین، کنترل افکار تحریف شده را از دیگر راه های ارتباط موثر دانست و توضیح داد: گاهی زن و شوهر به دلیل افکاری که از قبل نسبت به هم در ذهن دارند، اجازه صحبت کردن را به یکدیگر نمی دهند در حالی که در یک ارتباط موثر شنونده خوبی بودن بسیار اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: قطع نکردن حرف گوینده، خودداری از حرکات اضافی و انحرافی، تماس چشمی، حرکت مناسب بدن، تائید و بازگو کردن گفته های گوینده و بازگویی دریافت خود از جملات طرف مقابل از جمله خصوصیات شنونده توانا است.
حجت الاسلام محمد حسینی اظهار کرد: بیشتر ما به جای اینکه شنونده خوبی باشیم، گوینده خوبی هستیم در حالی که باید فنون گوش دادن را بیاموزیم و یکی از انتقادهایی که کودکان به والدین دارند همین موضوع گوش ندادن به حرف هایشان است و بچه ها گوش دادن را یک نوع محبت می دانند و وظیفه پدر و مادر است که به درخواست فرزندشان با میل و رغبت گوش دهد.
وی خاطر نشان کرد: برای اینکه شنونده خوبی باشیم باید آستانه تحمل را بالا ببریم و بسیاری از مشکلات نیز با گوش دادن حل می شود زیرا در این روش طرف مقابل آرامش می یابد.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین افزود: یک خانواده مقتدر خانواده ای است که داد و ستد کلامی در آن حاکم باشد و متأسفانه فرهنگ گفتگو در خانواده های امروزی کمرنگ شده است.
وی افزود: نباید خانه را با دادگاه و یا پادگان اشتباه گرفت و عنوان کردن اختلاف در خانواده باید با نیت حل آن باشد و در واقع اختلاف زن و شوهر مایه رشد آنها است ولی به شرط اینکه این اختلاف را به میدان زورآزمایی تبدیل نکنند و باید به خاطر داشت که نبرد و اختلافات خانوادگی برنده ای نخواهد داشت.
حجت الاسلام محمدحسینی یادآور شد: اگر نتوانیم اختلافات را حل کنیم اشتراکات نیز از بین می رود بنابراین باید اشتراکات را تقویت کرد و متأسفانه کمتر در خانواده ها در خصوص اشتراکات صحبت می شود.
پایان پیام/
نظر شما