حجت الاسلام غلامرضا شاه جعفری، معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان یکی از نقاط ضعف این حوزه را عدم وجود برنامه ای مدون برای امورِ تهذیبی طلاب دانست و خاطرنشان کرد: مدارس عموما به صورت سلیقه ای کار می کنند لذا طلاب با مسایل تهذیبی آشنایی ندارند.
وی با بیان اینکه حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی مسئول شورای راهبردی شورای عالی حوزه تهران است، گفت: مقرر شده اعضای این شورا به زودی معرفی شوند تا بتوانند تحولی اساسی در حوزه تهران ایجاد نمایند.
برنامه ای مدون برای تعلیم مسایل اخلاقی به طلاب نداریم
معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: یک طلبه از بدو ورود تا پایان دوران تحصیلش (البته یک طلبه تا پایان عمر چیزی به نام فارغ التحصیلی ندارد) می داند باید چه دروسی را مطالعه کند اما هیچ مسیر و برنامه ای برای تهذیب نفس و تعلیم مسایل اخلاقی نمی شناسد و در واقع به او ارایه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه معاونان تهذیب مدارس علمیه استان تهران دغدغه چندانی نسبت به مسایل تهذیبی طلاب ندارند، خاطرنشان کرد: باید یک معاون تهذیب، طلبه را فرزند خود بداند تا در صورتِ بروز هرگونه اشتباهی به او تذکر داده و مانع از بروز اشتباهات بعدی شود.
حجت الاسلام شاه جعفری اضافه کرد: بنده نیمی از فرصت روزانه ام را در مدارس می گذرانم به این ترتیب که همه روزه از نماز مغرب تا هشتِ صبح فردا (به جز روزهای پنجشنبه و جمعه) در یک مدرسه حضور می یابم و برنامه هایی مانند جلسه اخلاق و پرسش و پاسخ با طلاب، جلسه با معاونین و مدیران مدرسه و ... داریم؛ هدف ما از این اقدام ارایه الگوی رفتاری برای مدارس در زمینه نحوه ارتباط و تعامل با طلاب است.
مدیران و اساتید رابطه ای عاطفی با طلاب برقرار کنند
وی ادامه داد: مدیران و اساتید مدرسه باید رابطه ای عمیق و عاطفی با طلاب برقرار کنند زیرا موجب تسهیلِ تاثیرپذیری و الگوپذیری بیشتر طلاب از آنان می شود.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران، ارتباط با خانواده های طلاب را یکی از دغدغه های خود در این معاونت خواند و اظهار داشت: به همین خاطر در روزِ آزمون ورودی سال تحصیلی 1394-95 حوزه علمیه استان تهران جلسه ای با خانواده ها داشتیم؛ جلسه ای که می تواند ضمن آشنایی خانواده ها با فضای حوزه، نظرات آنان و مسئولان و اساتید حوزه را به یکدیگر نزدیک کند.
وی در پایان وجود الگوی مناسب را در شکل گیری افکار، رفتار و گفتار طلاب ضروری خواند و تصریح کرد: مشکل اصلی بروز ناهنجاری های اخلاقی در جامعه کمبودِ عمل است؛ در استان تهران، استاد اخلاق به اندازه کافی وجود دارد اما عمل کمتر دیده می شود. در واقع مردم اطلاعات لازم برای انجام فعل اخلاقی را دارند اما این اطلاعات به دلایلی تبدیل به عمل نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما