گزارش شبستان از تور بازدید خبرنگاران از نمایشگاه کتاب/ شهری که در عرض دو ماه آماده می‌شود

خبرگزاری شبستان: تور بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره) با حضور تعدادی از مدیران کمیته‌های نمایشگاه کتاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، تور بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره)، شنبه 5 اردیبهشت ماه با حضور «امیرمسعود شهرام نیا» قائم مقام نمایشگاه، «حسین صفری» مدیر کمیته اجرایی، «محمود آموزگار» سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه، «محسن نصرالله» مدیر کمیته پشتیبانی و «سیدمهدی جعفری» مدیر روابط عمومی برگزار شد.

 

افزایش فضای مورد استفاده در نمایشگاه کتاب

امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام نمایشگاه کتاب در ابتدای این بازدید در سخنانی از راه اندازی رواق شرقی مصلی تهران خبر داد و گفت: پرمخاطب بودن نمایشگاه کتاب از یک طرف و تعداد بالای ناشران و علاقه زیاد مردم به حضور در نمایشگاه از نقاط قوت نمایشگاه به حساب می آید و امسال برای اولین بار رواق شرقی مصلی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین یکی دیگر از فضاهایی که امسال برای اولین بار در اختیار نمایشگاه قرار گرفته است فضای صحن مصلی است که برای استفاده خانواده ها و مردم فضای بسیار مناسبی است.

 

 

وی درباره انجام پروسه آماده سازی مصلی بیان کرد: کاری که در مصلی انجام می شود حجم بسیار گسترده عملیاتی در زمان محدود است که انجام می شود و شاید بتوان کمتر کاری را با آن مقایسه کرد، چراکه ما در طول دو ماه، مکانی در سطح یک شهرک را می‌سازیم و بعد هم این سازه‌ها را جمع می‌کنیم و می‌رویم.

 

شهرام نیا ادامه داد: امسال علاوه بر حدود ۷۵ هزار مترمربع از مساحت نمایشگاه که در فضای باز است و به صورت مسقف درمی‌آید، برای اولین بار فضای رواق شرقی به متراژ حدود ۵۰ هزار مترمربع در اختیار نمایشگاه قرار گرفته و به این ترتیب حدود ۱۲۵ هزار مترمربع از فضای باز مصلی زیر پوشش نمایشگاه می‌رود و این علاوه بر حدود ۵۵ هزار مترمربع از فضای مسقف شبستان است.

 

وی درباره ثبت نام ناشران و پایان کار سالن ها نیز توضیح داد: در حال حاضر کار احداث سالن‌های بخش‌های مختلف نمایشگاه به صورت کامل انجام شده است. ثبت نام از ناشران هم از اواخر سال گذشته شروع شد. امسال کل فرآیند ثبت نام ناشران، تخصیص متراژها و اختصاص غرفه‌ها توسط بخش خصوصی و تشکل‌های نشر و با محوریت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران انجام شده است.

 

قائم مقام نمایشگاه کتاب ابراز امیدواری کرد از سال های آینده واگذاری قابل توجه ای به بخش خصوصی و تشکل های نشر در خصوص انجام فعالیت های اجرایی نمایشگاه کتاب صورت بگیرد.

 

 

وی همچنین با اشاره به نمایشگاه مصالح ساختمانی که از روز گذشته ۴ اردیبهشت در مصلای تهران آغاز به کار کرده و حدود نیمی از فضای شبستان زیر کاربری آن رفته است، گفت: به دلیل اینکه مصلای امام خمینی (ره) از قبل، تاریخی را برای برگزاری این نمایشگاه به مسئولان آن اعلام کرده بود، علیرغم دشواری‌هایی که ما برای آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران داشتیم، امکان جابجایی زمانی یا مکانی آن نمایشگاه فراهم نشد. غرفه‌سازی برای ناشران حاضر در نمایشگاه امسال کتاب تهران در نیم دیگر شبستان انجام شده و ظرف ۴۸ ساعت پس از پایان نمایشگاه مصالح ساختمانی در روز ۸ اردیبهشت ماه، مابقی کار غرفه‌سازی نمایشگاه کتاب تهران انجام خواهد شد و فکر می‌کنیم حداکثر تا ۱۲ اردیبهشت کلیه غرفه‌ها در کلیه بخش‌ها آماده تحویل به ناشران باشد.

 

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با اشاره به ویژگی‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه بیست و هشتم و همچنین حضور مهمانان خارجی، بیان کرد: این بخش امسال یکی از بخش‌های فعال و پررونق نمایشگاه کتاب تهران باشد. نیم‌طبقه شبستان هم به سالن کشورها، بازار جهانی کتاب، انجمن‌های دوستی میان ایران و کشورهای دیگر، تالارهای گفتگو، سرای اهل قلم و نشر دیجیتال اختصاص یافته است.

 

امسال شاهد نمایشگاهی متفاوت خواهیم بود

به گزارش شبستان، در این بازدید «محمود آموزگار» سخنگوی شورای سیاستگذاری و رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سخنانی ابراز امیدواری کرد: با توجه به واسپاری بخشی از امور این رویداد مهم به تشکل‌های نشر، امسال شاهد نمایشگاهی متفاوت باشیم. همه ما هم صدا تلاش می‌کنیم نمایشگاه متفاوتی را برگزار کنیم و امیدواریم در پایان نمایشگاه، حرف‌هایی را که امروز می‌زینم، ثابت کرده باشیم.

 

 

افزایش ۲۰ درصدی ورود محموله‌ کتاب‌های خارجی به نمایشگاه

«حسین صفری» مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم گفت: ساخت سالن گمرک ویژه نمایشگاه اولین اقدام عملیاتی و اجرایی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است و تاکنون حدود ۲۳۰ تُن کتاب طی ۱۲ محموله از کشورهای انگلستان، پاکستان، هند، مصر، سوریه، اردن و آمریکا به گمرک نمایشگاه رسیده است. بیشتر این محموله‌ها به صورت زمینی آمده و به زودی هم از مرز میرجاوه محموله‌هایی به صورت اکسپرس به سمت نمایشگاه ارسال خواهد شد. ورود محموله‌های کتب خارجی به محل نمایشگاه کتاب تهران، امسال ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.

 

وی در ادامه توضیح داد: در حوزه امور زیرساختی هم امسال وزارت نیرو با تمهیداتی که اندیشید، کار برق رسانی به نمایشگاه را به صورتی ایمن‌تر انجام داد؛ بر این اساس بیش از ۸ کیلومتر کابل‌کشی روی تیرهای برق و به صورتی ایمن‌تر از دوره‌های گذشته صورت گرفته است. امسال همچنین پیش‌بینی نصب ۳۵۰۰ دستگاه کارتخوان برای ناشران حاضر در نمایشگاه انجام شده است. محوریت تسهیلات رفاهی، مردم هستند و طرح‌ریزی برای ارائه این تسهیلات با هدف دسترسی آسانتر و سریعتر آنها به نمایشگاه بوده است. علاوه بر این، برای تقویت آنتن‌دهی موبایل‌ها در مصلی، امسال دستگاه‌های BTS در نقاط مختلف مصلی نصب شده است.

 

عذرخواهی و دعوت برای حضور در نمایشگاه از شهروندان منطقه ۷ تهران

«مهدی جعفری» مدیر کمیته روابط عمومی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم در این بازدید گفت: به دلیل اینکه شهروندان منطقه ۷ تهران هم که در این مدت سختی‌ها و دشواری‌های برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را به ویژه در بحث تردد و ترافیک خودروها تحمل می‌کنند، کارت دعوتی به درب منازل تک تک آنها جهت قدردانی ارسال شده است.

 

گزارش: آزاده فضلی

 

پایان پیام/

کد خبر 453693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha