به گزارش خبرگزاری شبستان، موضوع دین عقلانیت از موضوعاتی است كه آراء بسیار مختلف و متفاوتی در باب آن وجود دارد. یكی از نظرات مدعی در این حوزه كه در میان متفكران اسلامی رایج است، قائل می شود كه می توان حقانیت پیامبر (ص) و دین را به صورت عقلانی اثبات و به این ترتیب ایمان دینی را عقلانی و رفتار بر اساس آن را وارد زمین عقلانیت كرد.
بر اساس این گزارش، آنها معتقدند همین نگاه را می توان در تفسیر دین داشت و در شناخت دین نیز از عقل استفاده نمود و به همین جهت بیان می دارند میان عقل و دین هیچ گونه تعارضی وجود ندارد. از سویی برخی از متفكرین معتقدند كه اساسا صحبت كردن از عقلانیت واحد كه همه چیز تحت آن قرار گیرد اشتباه و ناشی از نداشتن نگاه تاریخی است كه براساس آن باید معتقد بود كه عقلانیت های مختلفی وجود دارد.
این افراد معتقدند مقایسه كردن این عقلانیت های متفاوت و فهم كردن آنها بر اساس هم - مانند اتفاقی كه در نظر متفكرین اسلامی می افتد - امری اشتباه است، چرا كه آنان تلاش می كنند عقلانیت یونانی را به عقلانیت اسلام كه امری متفاوت است، تحمیل کنند. وقتی به موضوع نسبت عقل و دین می اندیشیم نتیجه خواهیم گرفت كه اگر می خواهیم دینی را به عنوان راهنمای زندگی خود قرار دهیم باید صحتش با عقل به گونه ای قطعی اثبات شود و باید در تمام مسیر، عقل خویش را معیار راه قرار دهیم و هیج گاه از آن منحرف نشویم.
این گزارش می افزاید: به همین منظور مدرسه آزاد فكری مهاجر دوره آموزشی دین – عقلانیت را به سبك جدید درس- گفتگو برگزار می کند.
در این راستا هر درس – گفتگو از شش نشستِ بیان آراء استاد، نقد نظر بیان شده و مناظره و گفتگو برگزار می شود؛ نشست "دین و عقلانیت" با حضور بیژن عبدالكریمی، استاد برجسته فلسفه و حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می شود.
گفتنی است، علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام و تاریخ برگزاری کلاس ها به نشانی الکترونیکی http://www.mohajerschool.ir/ مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما