به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه «قرار» یکشنبه شب، 6 اردیبهشت ماه با موضوع «بانون و مسجد» با حضور حجت الاسلام «جوانمردی» از آنتن شبکه افق سیما پخش شد.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام جوانمردی با بیان اینکه نسبت به شرایط و نیاز امروز شاید مقداری کاستی در رابطه با فعالیت های بانوان در مسجد وجود داشته باشد، گفت: شاید علت آن وجود نگرش سنتی به این قضیه باشد که پیشینه دارد.
وی ادامه داد: علت این مسئله آن است که قبل از انقلاب متدینین و بانوان حضور کمتری در مسجد داشتند اما از برکات انقلاب این است که متدینین جامعه امکان حضور در جامعه را دارند، یک نمونه اش در حوزه علمی است مثلا در تحصیلات تکمیلی خیلی وقت ها بانوان پیشی گرفته اند اما قبل از انقلاب حتی اگر پدر خانواده تحصیلات عالیه داشت بانوان متدین خودشان نمی خواستند حضور یابند.
حجت الاسلام جوانمردی گفت: اما در حال حاضر باید نسبت به این تغییر جایگاه تغییر رویکردی داشته باشیم که البته این تغییر در برخی مساجد انجام شده است اما نیازمند بسیج عمومی است چراکه بانوان پتانسیل بالایی برای فعالیت های مذهبی دارند و بزرگترین سرمایه گذاری از جهت کارهای فرهنگی سرمایه گذاری نیاز دارد.
وی افزود: اگر بهای لازم را به این قضیه بدهیم ثمره اش را در نسل های بعد می بینیم، اگر در نظر ما این است که سبک زندگی اسلامی داشته باشیم باید سهم بانوان را در دریافت آموزه های دینی وفرهنگی فراهم کنیم همان طور که اسلام برای مسلمانان زندگی بهتر را خواسته است.
حجت الاسلام جوانمردی با بیان اینکه نوع نگرش اسلام به زن متفاوت و برعکس غرب است که به زن به عنوان نیروی کار می نگرد، گفت: درست است که برخی بانوان به سبب شرایط زندگی کار می کنند که این ایثار است، برای مردان کسب روزی وظیفه شرعی است اما برای زنان ایثار است اما صرف کار کردن به عنوان نیروی کار برای بانوان در اسلام لحاظ نشده است. از این جهت بهترین پتانسیل برای بانوان وارد شدن به فضای تحقیقاتی و علمی است، با توجه به دلسوزی خاصی که بانوان دارند می توانند در رشته های علوم انسانی که نیاز است حضور یابند.
وی گفت: نقش مسجد در این جایگاه آن است که می تواند فضا را برای بانوان فراهم کند مثلا در محله ممکن است بانوانی باشند که در زمینه مشاوره، علوم تربیتی و.. فعالیت داشته و اطلاعات داشته باشند، در این میان مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی که سامان مردم به دست آن است می تواند نقش موثری داشته باشد.
حجت الاسلام جوانمردی افزود: برای مثال در حال حاضر مساجدی هستند که بسیار فعال اند اما نکته ای که اهمیت دارد آن است که ما نگرش امروزی تری نسبت به مسایل بانوان داشته باشیم، اگر آموزش های غیر حضوری باشد و متن هایی چه به صورت کتاب و چه به صورت چند رسانه ای در اختیار بانوان قرار داده شود که بتوانند در حوزه مباحث دینی و و مباحث مربوط به سبک زندگی دینی آموزش های لازم را دریافت کنند این رویکرد می تواند در حوزه فعالیت هایی که در مسجد انجام می شود اثر مثبتی داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما