رویارویی امام جواد (ع) با بدعت‌ها و جریان‌های انحرافی

خبرگزاری شبستان: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حکومت بنی‌عباس با ایجاد بدعت‌ها و انحرافات در جامعه به مشغول کردن فرهیختگان جامعه دامن می‌زد، همچنین افراد بی‌دین درصدد کم‌فروغ نشان دادن استدلال‌های متقن دین مبین اسلام و فرهنگ اهل بیت (ع) بودند، اما امام جواد (ع) با پاسخ‌های مناسب در مقابل بدعت‌ها و انحرافات در مقابل جریان‌های مختلف ایستادند و حقانیت مکتب اهل بیت (ع) را به بهترین نحو ممکن نشان دادند.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد واعظ موسوی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سالروز میلاد باسعادت امام محمد تقی (علیه السلام) در روز 10 رجب، عنوان کرد: امام محمد تقی (علیه السلام) که گاهی به لقب جواد و گاهی ابن‌الرضا در منابع مختلف شیعه معروف است، در سال 195 هجری قمری در مدینه پا به عرصه وجود نهادند و هنوز بیش از 8 سال از عمر شریف آن حضرت نمی گذشت که پدر بزرگوارشان را از دست دادند و به امر خدا به امامت رسیدند و ارشاد معنوی جامعه اسلامی را به عهده گرفتند.  

 

شهادت امام جواد (ع) در سن 25 سالگی

 

عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: امام جواد (علیه السلام) در هنگام شهادت پدر بزرگوارشان در مدینه سکونت داشتند، اما مأمون به دلیل احساس خطری که از نفوذ این امام خردسال داشتند، ایشان را به بغداد که محل حکومت عباسیان بود احضار کرد و برای جلب توجه اطرافیان به حسب ظاهر، محبت و ملاطفت بسیاری به امام نهم نمود و دختر خود را به عقد آن حضرت درآورد.

 

حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی تصریح کرد: هدف مأمون این بود که امام جواد (علیه السلام) را هم از خارج با اشراف احاطه‌ای که حکومت بر آن حضرت داشت و هم از داخل خانه به وسیله همسرش تحت مراقبت کامل قرار دهد و همه حرکات و ارتباطات و مراورده‌های آن حضرت، تحت کنترل باشد.

 

وی بیان داشت: امام جواد (علیه السلام) بعد از مدتی، از مأمون استجازه کرده و به مدینه رفتند و تا آخر عهد مأمون در مدینه مشغول فعالیت‌های علمی و اجتماعی بودند، بعد از درگذشت مأمون، معتصم عباسی زمام خلافت را به دست گرفت.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: معتصم عباسی به خاطر احساس خطری که از ناحیه امام جواد (علیه السلام) داشت، دوباره آن حضرت را به بغداد احضار کرد و تحت نظر قرار داد و نهایتا با دسیسه و تحریکی از طرف معتصم انجام گرفت، امام جواد (علیه السلام) درسال 220 هجری قمری در سن 25 سالگی به شهادت رسید.

 

حکومت عباسیان هیچ شباهتی با معیارهای اسلامی نداشت

 

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی تصریح کرد: بنی‌عباس، خلافت اسلامی را به عنوان خلافت موروثی خود درآورده بودند و از نظر اهداف و شیوه، آینه تمام نمای حکومت امویان بودند به طوری که شیوه حکومت آنان بر اساس تمایلات خلفای عباسی رقم می‌خورد و هیچ شباهتی با معیارهای اسلامی نداشت.

 

وی افزود: عباسیان حکومتی به وجود آورد بودند که با نظام مورد قبول اسلام و قوانین هدفمند دین مبین اسلام که گسترش عدالت، مساوات و حق در جامعه بود، کاملا بیگانگی داشت و امام جواد (علیه السلام) در آن شرایط حساس و خفقانی که در سراسر عرصه‌های زندگی جامعه اسلامی سایه افکنده بود، توانست به بهترین نحو مسئولیت‌های سنگین خود را در چند عرصه انجام دهند.

 

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: امام جواد (علیه السلام) در دوران امامت خویش نشان دادند که چگونه می‌توان در شرایط سخت در برابر حکومت نامشروع ایستاد و در مسیر جلب رضایت حضرت حق قدم برداشت و با تحریف‌های مختلف که از سوی حکومت و با حمایت خارجیان در گستره حکومت اسلامی شیوع پیدا کرده بود و شبهات و اشکالاتی که در زمینه‌های مختلف ایجاد شده بود، به بهترین نحو پاسخگو باشند و حتی به زور سرنیزه نیز نتوانند ایشان را با نظریات پوچ و دور از حقیقت خودشان تسلیم کنند.

 

خلاصه فعالیت‌های امام جواد(ع) در پنج محور/رهبری مسلمان توسط امام جواد(ع) با وجود سن کم

 

حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی اظهار داشت: به طور خلاصه فعالیت‌های امام جواد (علیه السلام) در دوران امامت خویش در پنج محور بیان می‌شود که اولین محور، اثبات شایستگی خط اهل بیت (علیهم السلام) به ویژه شایستگی شخص امام جواد (ع) برای احراز منصب الهی رهبری و امامت توده‌های مسلمان در آن برهه از زمان بود که امام جواد (ع) با وجود برخورداری از سن کم، این جنبه را به نحو ممکن به منصه ظهور رساندند.

 

وی ادامه داد: نظام حاکمیت آن زمان جهت کاستن مقام و منزلت اهل بیت (علیهم السلام) و پیروان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) از هیچ تلاشی فروگذار نبود و در تلاش بودند تا چراغ پرفروغ اهل بیت (علیهم السلام) را کم نور کنند، اما امام جواد (علیه السلام) با این نظام حاکمیت نامشروع، برخورد قاطعانه و جدی داشتند و تلاش‌های مذبوحانه آنان را بی‌ثمر و بی‌نتیجه گذاشتند.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم بیان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های امام جواد (علیه السلام)، زمینه‌سازی در برپایی دولت حق به صورت فراگیر بود که آن حضرت با آموزش دادن یاران و اصحاب خود برای تشکیل حکومت جهان‌شمول عدالت‌گستر در آن شرایط خاص تلاش بسیاری کردند.

 

رویارویی امام جواد (ع) با بدعت‌ها و جریان‌های انحرافی

 

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های مهم امام جواد (علیه السلام) در دوران امامت خویش، رویارویی با بدعت‌ها، انحرافات و جریان‌های منحرف بود که بر گستره اسلامی پدید آمده بود.  

 

وی اضافه کرد: حکومت بنی‌عباس با ایجاد بدعت‌ها و انحرافات در جامعه به مشغول کردن فرهیختگان جامعه دامن می‌زد، همچنین افراد بی‌دینی که از نقاط مختلف جغرافیایی جهان وارد کشورهای اسلامی شده بودند درصدد کم فروغ نشان دادن استدلال‌های متقن دین مبین اسلام و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) بودند، اما امام جواد (علیه السلام) با پاسخ‌های مناسب در مقابل بدعت‌ها و انحرافات در مقابل جریان‌های مختلف ایستادند و حقانیت مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را به بهترین نحو ممکن نشان دادند.

 

عنایت ویژه امام جواد (ع) به مشکلات و دغدغه‌های امت اسلامی

 

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: پنجمین جهتی که می‌توان در زندگی امام جواد (علیه السلام) ملاحظه کرد، توجه و عنایت ویژه آن حضرت به مشکلات و دغدغه‌های امت اسلامی است؛ آن حضرت نمی‌توانستند در برابر انحرافات مختلفی که از لحاظ حاکمیتی و همچنین فرهنگی و اقتصادی در جامعه به وجود آمده بود، سکوت کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی تأکید کرد: امام جواد (علیه السلام) برای اصلاح امور سیاسی و همچنین اصلاح وضعیت فرهنگی و اعتقادی و برای از بین بردن فاصله طبقاتی و ناهنجاری‌های اقتصادی ایجاد شده از طرف حکومت، فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دادند.

 

دین اسلام زدودن فقر از جامعه را بر مسلمانان واجب می‌داند

 

وی یادآور شد: اسلام توجه خاصی به اقتصاد و شکوفایی آن دارد و فقر را فاجعه ویرانگری به حساب می‌آورد؛ بر همین اساس تمام تلاش خود را در زدودن فقر از جامعه به کار می‌برد و آن را به عنوان یکی از واجبات قرار داده است.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم عنوان کرد: دین مبین اسلام، مسئولین حکومتی را موظف می‌کند که در راه توسعه اقتصادی و فراهم کردن زمینه افزایش درآمد و گسترش رفاه عمومی تلاش کنند تا مسلمانان از غلطیدن در انحرافات و ناهنجاری‌هایی که غالبا زائیده فقر هستند، در امان باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی افزود: امام جواد (علیه السلام) در این زمینه تلاش‌های شبانه‌روزی انجام دادند و با نشان دادن عدالت اقتصادی در زندگی دینی بر اشتباهاتی که حاکمان جامعه با ثروت‌اندوزی، عیاشی، هوسبازی و خوشگذرانی داشتند و طبقات مختلف مردم را از برخورداری از شرایط اولیه رفاه و آزادی در زندگی محروم کرده بودند، مبارزه کردند.

 

امروز جوانان با شبهات و انحرافات فراوانی در جوامع بشری مواجه هستند

 

وی تصریح کرد: معتصم عباسی نتوانست حضور آن حضرت را درهمان سنین جوانی در جامعه تحمل کند و آن حضرت را در سن 25 سالگی به شهادت رساند به گمان این که با خاموش شدن این نور از انوار الهی بتواند به ظلم‌های خود ادامه دهد، اما به حق باید گفت که فرزند ایشان امام هادی (علیه السلام) توانست به بهترین نحو ممکن راه پدر و دیگر ائمه معصومین (علیهم السلام) را ادامه دهد.

 

عضو خبرگان رهبری در پایان گفت: امروز جوانان در این وضعیت حساس با شبهات و انحرافات فراوانی در جوامع بشری به ویژه در جامعه اسلامی مواجه هستند که امید است خداوند توفیق پیروی از معصومین و الگو قرار دادن ائمه اطهار (علیهم السلام) را به همه افراد از جمله جوانان عنایت کند و بتوانند به این شبهات و انحرافات پاسخ گفته و دست رد به سینه دشمنان اسلام بزنند.

 

تهیه و تنظیم:زهرا قربانی

 

 

کد خبر 454538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha