احزاب باید حق انتخاب مردم را افزایش یابند/ تحزب‌گرایی ضد ارزش نیست

خبرگزاری شبستان: جمعی از دبیران احزاب سیاسی در دیدار با محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور به بیان دیدگاه های خود در خصوص خانه احزاب، تخصیص یارانه احزاب و نوع فعالیت احزاب در انتخابات پرداختند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست جمعی از دبیران احزاب سیاسی با محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور در تالار وزارت کشور برگزار شد. در این نشست حسین کمالی دبیرکل حزب کار، کیهانیان دبیرکل جمعیت حامیان انقلاب اسلامی و نمازی دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار و برخی دیگر از فعالان حزبی حضور داشتند.

دبیر کل حزب حامیان انقلاب اسلامی: خانه احزاب جوابگوی یک حرکت سیاسی نیست

علی کیهانیان، دبیر کل حزب حامیان انقلاب اسلامی انحصاری کردن فعالیت سیاسی در کشور را آسیب دانست و گفت: منحصر شدن احزاب موجب سلب فعالیت آنان در عرصه سیاسی کشور می شود.

وی با بیان اینکه خانه احزاب جوابگوی یک حرکت سیاسی نیست، پیشنهاد تشکیل شورای ملی دبیران کل احزاب را داد و گفت: در این شورا برای هر حزب یک کرسی در نظر گرفته شود و نمایندگان سه قوه نیز در آن حضور یابند.

کیهانیان همچنین در واکنش به طرح استانی شدن انتخابات، گفت: محاسن این طرح کمتر از معایبش است و جمهوریت نظام با اجرای این طرح به خطر می افتد.

دبیرکل حزب اسلامی کار: با دریافت یارانه احزاب مخالفم

حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار در این نشست با اشاره به اینکه من دخالت دولت در کار احزاب و همچنین با خانه احزاب مخالفم، گفت: ما باید فرهنگی را در جامعه پیاده کنیم که گردش نخبگان به صورت مسالمت‌آمیز صورت می‌گیرد..

دبیرکل حزب اسلامی کار با نظرات برخی از دبیران کل احزاب مبنی براینکه دولت باید با احزاب هماهنگ باشد، گفت: من مخالف این هستم که دولت در کار احزاب دخالت کند و برای ما تصمیم بگیرد ما احزاب می‌توانیم دولت را عوض کنیم آن گاه صحیح است دولت‌ها بخواهند برای ما تصمیم بگیرند.

کمالی با انتقاد از نفی حزب از سوی روسای دولت‌های مختلف گفت: مسئولان ما وقتی روی کار می‌آیند احزاب را نفی می‌کنند و می‌گویند ما برآمده از هیچ حزب و گروهی نیستیم. طوری این الفاظ را بیان می‌کنند که کسی نداند فکر می‌کنند ما احزاب دزد هستیم. دولت‌های ما باید برآمده از احزاب باشند و اگر دولتی دچار خطا شد مردم احزاب را محاکمه کنند.

وی حق انتخاب را مترادف با توسعه انسانی دانست و گفت: توسعه انسان مقدم بر توسعه کشور است.

دبیر کل مجمع شاهدان ایران اسلامی: وجود ۲۰۰ حزب در کشور فرصتی برای مسئولان

دبیر کل مجمع شاهدان ایران اسلامی گفت: این تشکل حزبی متشکل از ۳ هزار فرزند شهید است که مجوز فعالیت خود را از دولت تدبیر و امید گرفته است وهدف این تشکل احیای حقوق فرزندان شاهد است.

وی با بیان اینکه فرهنگ فعالیت حزبی در کشور وجود ندارد، گفت: احزاب در پروسه کوتاهی در زمان انتخابات فعال می شوند و بعد از آن در یک دوره طولانی به خاموشی می روند.

دبیر کل مجمع شاهدان ایران اسلامی با ارائه این پیشنهاد که احزاب باید در سال جلساتی را با دستگاه های اجرایی برگزار کنند، گفت: احزاب باید نقش اتاق فکر دستگاه های اجرایی را ایفا کنند و توانمندی ها، خلاقیت ها، پتانسیل ها و برنامه های خود را به دستگاه های اجرایی ارائه دهند.

وی وجود ۲۰۰ حزب در کشور را فرصتی برای مسئولان دانست و گفت: شاید این پراکندگی، تنوع فکری و تکثر احزاب فرصتی باشد که مسئولان بتوانند از تنوع افکار و سلیقه ها برای اداره کشور استفاده کنند.

دبیر کل مجمع نمایندگان ادوار مجلس: دولت حاکمیت کارکرد حزبی در انتخابات کمک کند

علی محمد نمازی، دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس در این نشست خواستار رشد احزاب و اراده حاکمان شد و اظهار کرد: تا زمانی که حاکمان به این نیاز (احزاب) واقف نباشند فعالیت احزاب با تبلیغ صورت نمی‌گیرد. از دولت تدبیر و امید درخواست داریم که به توسعه احزاب و حاکمیت کارکرد حزبی در انتخابات آتی مجلس شورا و خبرگان رهبری کمک کند.

نمازی به برخورد دولت نهم و دهم اشاره و تصریح کرد: دولت قبل (دولت محمود احمدی‌نژاد) یارانه احزاب را قطع کرد بنابراین ما درخواست داریم که مجلس در بودجه خود یارانه احزاب را برقرار کند.

دبیرکل جمعیت جوانان متحد اسلامی: نگاه ضد ارزشی به تحزب‌گرایی را به ارزش تبدیل شود

امیر میثم نیک‌فر، دبیرکل جمعیت جوانان متحد اسلامی نیز در این نشست به جمله‌ای از شهید بهشتی اشاره و خاطرنشان کرد: شهید بهشتی که به اعتقاد ما اسطوره تحزب اسلامی در جمهوری اسالمی است همواره می‌گفت اگر احزاب در کشور قوی نشود باندهای قدرت جولان داده و فساد ایجاد می‌کنند.

وی افزود: امروز در جامعه ما احزاب و کار حزبی را یک بی‌ارز تلقی می‌کند بنابراین از دولت درخواست داریم که نگاه ضد ارزشی به تحزب‌گرایی را به ارزش تبدیل کند.

نیک‌فر با تاکید براینکه تحزب‌گرایی هیچ گاه ضد ارزش نبوده است گفت: ما برای اینکه دموکراسی حاکم کنیم احتیاجی به ابزاری مثل تحزب داریم.

وی به هزینه‌های انتخاباتی اشاره و خاطرنشان کرد: هزینه‌هایی در انتخابات صورت می‌گیرد که مشخص نیست از کجا آمده است.

دبیرکل کانون مهندسین: باید در بین احزاب یک تجمیع صورت گیرد

عبداللهیان، دبیرکل کانون مهندسین در این جلسه اظهار داشت: ما در ایران تا سال 1370 بین 10 تا 20 حزب سیاسی داشتیم اما از این تاریخ به بعد ناگهان 250 حزب تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در کدام کشور 250 حزب حضور دارند گفت: به نظرم باید در بین احزاب یک تجمیع صورت گیرد یعنی هم‌فکران شورایی مرکزی تشکیل داده و 10 تا 20 حزب با تفکر سیاسی فعالیت کنند.

دبیرکل کانون اسلامی مهندسین در ادامه اظهارات خود از وزارت کشور خواست که نسبت به نحوه فعالیت و کار تشکیلاتی برخی احزاب بررسی‌هایی صورت دهد و تحقیق کند که احزاب کارهای تشکیلاتی خود را چگونه انجام می‌دهد. به عبارت دیگر آیا دارای دفتر و مقدمات لازم برای تشکیل یک حزب هستند یا خیر؟

عبداللهیان نسبت به خط و مشی کانون اسلامی مهندسین نیز گفت: ما نه اصلاح‌طلب هستیم نه اصولگرا بلکه منطق‌گرا هستیم.

دبیرکل مجمع کارمندان بانک‌ها: یارانه احزاب طی مصوبه‌ای برقرار شود

حکیمی، دبیرکل مجمع کارمندان بانک‌ها در نشست دبیران کل احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور گفت: درخواست ما این است که یارانه احزاب طی مصوبه‌ای برقرار شود. از وزارت کشور تقاضا داریم شورایی تشکیل دهد که دبیران کل در آن تصمیم‌گیری کنند و تصمیمات آنها ماهانه توسط نشریه‌ای که زیر نظر وزارت کشور است چاپ شود.

سخنگوی جمعیت همگامان توسعه: باید نگاهی نرم‌افزاری به توسعه سیاسی داشته باشیم

دریابان، سخنگوی جمعیت همگامان توسعه نیز در این نشست اظهار داشت: به دلیل وجود ساختاری کشور و عملکرد نموداری همواره سعی کرده‌ایم نگاهی توسعه‌محور داشته باشیم.

وی با تاکید براینکه باید نگاهی نرم‌افزاری به توسعه سیاسی داشته باشیم گفت: امروز باید با الگوبرداری از جهان پیرامون خود نگاه سخت‌افزاری به توسعه سیاسی را کاهش و نگاهی نرم‌افزاری به این عرصه را افزایش دهیم.

سخنگوی جمعیت همگامان توسعه ادامه داد: توسعه سیاسی سبب بروز و نمود استعدادها می‌شود و برای این بروز و نمود نیز نیازمند احزاب سیاسی در کشور هستیم.

پایان پیام/

کد خبر 454543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha