به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، این خاطرات از مقطع ورود حضرت امام خمینی (ره) در 12 بهمن 1357 زمانی به بعد روایت شده اند.
دهه اول انقلاب دهه پر حادثه ای است و مهم تر از همه، هشت سال دفاع مقدس در این ایام اتفاق می افتد. رفیقدوست به این دلیل که یکی از پایه گذاران سپاه پاسداران است و بعد از آن مسوولیت تدارکات دفاع مقدس را بر عهده داشته، یکی از شخصیت های مهم در این ایام به حساب می آید. رفیق دوست شورای ترکیبی سپاه پاسداران را تشکیل می دهد و در سال 1362 به عنوان نخستین وزیر سپاه وارد کابینه می شود.
ساختار جلد دوم کتاب برای تاریخ می گویم همانند جلد نخست خاطرات، براساس سؤال و جواب تنظیم شده است.
سعید علامیان نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ شفاهی و خاطرهنویسی دفاع مقدس که نویسنده این اثر نیز می باشد در این باره، گفت: جلد دوم خاطرات محسن رفیق دوست از سال 68 آغاز میشود و تا سال 78 كه مأموریت وی در بنیاد مستضعفان امام خمینی(ره) به پایان میرسد، ادامه دارد. وی گفت: رفیقدوست را شخصیتی جامع الاطراف دیدهام كه از موضوعات مختلف اطلاعات گستردهای دارد و نمیشود كتاب خاطرات چنین شخصیتی به صورت من راوی و داستانگونه تنظیم شود؛ با توجه به همین امر ساختار اثر را اینگونه انتخاب كردم.
علامیان با اشاره به اینكه تنظیم سوال و جواب را برای این كتاب به این دلیل انتخاب كرده كه كمترین دخل و تصرف را داشته باشد، تصریح كرد: روش پرسش و پاسخ این مزیت را دارد كه شما با ارائه خود سوال و در قالب سؤال میتوانید به خواننده اطلاعات بیشتری بدهید، سؤالها با استناد به مطبوعات مطرح شده است و حوادث و گزارشهایی است كه در روزنامههای آن دوران آمده است.
وی گفت: من در این مصاحبه به عنوان یك روزنامهنگار و مصاحبهگر سوالات را مطرح میكنم، نه به عنوان یك مورخ و اگر دیگران هم این مسیر را طی كنند و خاطرات را گردآوری كنند، مورخان میتوانند تاریخ انقلاب را از مجموع این خاطرات به دست بیاورند. رفیقدوست خاطرات دهه اول و دوم انقلاب اسلامی را بازگو كرده است و دیگران هم باید همین كار را كنند.
این كتاب در 426 صفحه، قطع رقعی و در تیراژ 2500 جلد منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما