به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، اهمیت کتاب و کتابخوانی – پرورش و تربیت خواندن از روزهای اول زندگی و کودکی و در محیط خانه و خانواده شروع میگردد و تا آخرین مراحل و عالی ترین تحصیلات دانشگاهی ادامه پیدا میکند، پدران و مادران باید عادت کتابخوانی را در فرزندان خود بوجود بیاورند و همچنین مربیان تربیتی که نقش مهمی در تربیت دارند به خردسالان و کودکان آموزشی که لازم و کافی میباشد بدهند تا آنها را به کتاب خواندن راغب کند.
کتاب یک غذاست؛ یک غذاى روح است؛ یک نوشیدنى روح است و چنانچه مقوّى باشد، روح را تقویت مى کند. ما که سفارش مى کنیم از این نوشیدنى بخورید، نوع نوشیدنى را معیّن نکرده ایم. باید مواظب باشیم که مبادا نوشیدنى مسموم، خطرناک، فاسد، گندیده و مضر، با رنگآمیزى هاى خیلى خوب، دست مردم داده شود؛ بدون اینکه مردم بدانند. همانطور که اماکن و سازمانهاى ویژه، اگر ببینند غذایى فاسد به مردم فروخته مى شود، با تولیدکننده مقابله مى کنند؛ اگر کتاب فاسدى هم به مردم داده مى شود، باید با آن مقابله شود.
جوانانی که عادت به مطالعه دارند، کم تر دچار بحران های دوره ی جوانی می شوند. چون با مطالعه کتاب های مختلف دنیاهای مختلفی را کشف می کنند و در فضایی جدید سیر می کنند و وسعتی در وجودشان پدید می آید که قدرت تحمل آن ها در مقابل مشکلات افزایش می یابد.
کتاب خوب اعتماد به نفس افراد را بالا می برد
کتاب خوب تصویرگر زندگی واقعی مردمی است که از لا به لای رنج ها به مقامی بس ارزشمند و رفیع دست یافتند، کتاب خوب به جوانان، قوت قلب می بخشد و به راحتی و اعتماد به نفس آن ها می افزاید.
ارشاد استعدادی، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: در راستای بسط و تعمیق عمومی فرهنگ کتابخوانی و اقبال گستردهتر مردم از کتابخانهها، این اداره کل به صورت هدفمند به دنبال اجرای برنامههای نرمافزاری در راستای جذب بیشتر آحاد جامعه است.
وی با اشاره به رشد خوب شاخصهای کتابخانهای در استان همدان خاطرنشان کرد: اداره کل کتابخانههای عمومی در حوزه سختافزاری و نرمافزاری فعالیتهای زیادی انجام داده که نتایج مثبتی را در برداشته است ولی هنوز با ایدهآل خود فاصله داریم.
وی با بیان اینکه سرانه زیربنای کتابخانههای عمومی همدان به ازای هر 100 نفر جمعیت، 2.92 درصد است گفت: این سرانه در پایان برنامه پنجم توسعه باید به 3.04 درصد برسد.
جذب ۱۸۰ نفر نابینا و کم بینا در کتابخانه مرکزی همدان
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان ادامه داد: در پایان برنامه پنجم توسعه تعداد اعضای فعال کتابخانههای عمومی شهرستان باید به 32 هزار و 591 نفر برسد که این رقم در حال حاضر 32 هزار و 80 نفر است.
استعدادی، عضویت 2 هزار و 300 کودک و نوجوان در بخش کودک و نوجوان، امانت بیش از 100 هزار نسخه کتاب در کتابخانه مرکزی، جذب 180 عضو نابینا و کم بینا با یکهزار و 400 مراجعه، 1700 مورد امانت و تولید 54 کتاب صوتی ویژه نابینایان و کم بینایان را از دیگر فعالیتهای کتابخانه مرکزی دانست.
وی اظهار داشت: یکی ازعمدهترین و بهترین راههای افزایش اطلاعات عمومی، مطالعه کتاب میباشد که همین زمینهساز گامهای بعدی برای رفع نیاز میباشد و به گونه مطلوب آنها را به قلهی پیشرفت در همه زمینههای مادی و معنوی میرساند.
پایان پیام/
نظر شما