به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدی مبشر، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کرمان، امروز(۹اردیبهشت)در همایش شوراهای استان کرمان در گزارشی اجمالی گفت: در استان کرمان 2 هزار و 429 شورا وجود دارد که شامل 23 شورای شهرستان، 71 شورای شهر، 58 شورای بخش و 2 هزار و 276 شورای روستایی است.
وی با بیان اینکه اعضای شورای استان کرمان 7 هزار و 948 نفر است که 23 نفر عضو شورای استان، 144 نفر شهرستان و 403 نفر شهر و 290 نفر بخش و 7 هزار و 88 نفر روستا است؛ افزود: 92 درصد مرد و 8 درصد زن هستند و 62 درصد اعضا، شغل دولتی و 27 درصد آزاد و 11 درصد کشاورزی و سایر مشاغل را دارند.
مبشر، مهمترین موضوع در شوراها را آموزش دانست و افزود: در سال 92 استان به هشت منطقه تقسیم و دوره آموزشی برای شوراهای هر منطقه برگزار شد و در سال گذشته، استان به 5 منطقه کرمان، سیرجان، جیرفت، بم و رفسنجان تقسیم و 759 نفر در این دوره ها شرکت کرده اند که 3 هزار و 36 نفر آموزش بوده که راضی نیستیم.
وی یکی دیگر از موضوعات مهم را ارزیابی عملکرد شوراها ذکر کرد و ادامه داد: با توجه به گستردگی استان، در سال گذشته 45 شورای سطح استان، بازدید و عملکرد آنها ارزیابی شده است و شوراهای ما دارای کمترین تنش و تشنج هستند و اعضای شورا حداکثر تعامل را با هم دارند.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کرمان بیان داشت: از ابتدای سال 93 تاکنون سه جلسه هیئت حل اختلاف استان را برگزار کرده ایم که هفت رای و یک قرار صادر شده که پنج رای قطعی شده است.
بلوردی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان هم در این همایش با اشاره به اینکه جمعیت روستایی استان 29 درصد و یک میلیون و 250 هزار نفر است؛ اظهار داشت: در اصل یکصدم قانون اساسی، اصلی ترین وظیفه شوراهای اسلامی پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی و سایر امور با همکاری مردم به واسطه مقتضیات محلی ذکر شده است.
وی گفت: از محل اعتبارات ارزش افزوده و عوارض از سال گذشته بحث های آموزشی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و بسته کامل عمرانی که در آن برآورد پروژه ها، تصحیح قراردها، مناقصات و... است؛ پیش بینی شد.
رفیع آبادی، رییس شورای اسلامی استان کرمان هم در سخنانی تصریح کرد: با تاسیس شواها، قدرت بخشی از نهادهایی که در نبود شورا، وظایف آن را به عهده داشت، کاهش یافته و باعث چالش حفظ قدرت بین این نهادها و شوراها شده است.
وی با بیان اینکه شورا که برگرفته از رای مردم است، قدرت آن قدرت مردم است و بهتر از هرکس و نهادی می توانند در اداره امور خود تاثیرگذار بوده و نقش ایفا کنند؛ خاطرنشان کرد: شوراها تاسیس شده اند برای اینکه محل خود را بهتر شناخته و براساس مقتضیات زمانی و مکانی بهتر تصمیم بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما