دلت را بر در مسجد از هرچه به خود مشغول می‏ کند تهی ساز

مسجد بایدمکانی برای خانه تکانی دل باشد، امام صادق(ع) در این باره فرموده اند: دل را بر درمسجد ازهر چه به خود مشغول می‏سازد و میان تو و پروردگارت پرده می‏افکند،تهی سازید که او تنها پاکترین و خالص‏ترین را میپذیرد.

خبرگزاری شبستان: در ادامه بیان ابواب فقه مسجد در سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان باب هایی دیگر از فقه مسجد را تشریح می کنیم. 
مسجد باید مکانی برای خانه تکانی دل باشد چرا که امام صادق(ع) در این زمینه فرموده اند: دل را بر در مسجد از هر چه به خود مشغول می‏سازد و میان تو و پروردگارت پرده می‏افکند، تهی سازید. چرا که او تنها پاکترین و خالص‏ترین را می‏پذیرد.
مادیت با همه رنگ های دلفریبش بر سفره زمین نقش بسته است بادهای غرور و غفلت هر دم بر آدمی وزیدن می‏گیرند و آتش تمایل او را به ماندنی ابدی در زمین شعله‏ورتر می‏کنند. مسجد قطعه‏ای آسمانی در زمین است قطعه‏ای از ملکوت خدا نقطه‏ای برای برخاستن. محلی برای بخود آمدن و اوج گرفتن. از هیچ و پوچ رستن و به ابدیت پیوستن.

اما هر کسی نمی‏تواند این بهره را از مسجد برگیرد آنان که بی‏مقدمه و از سر عادت پا به مسجد می‏گذارند چه بسا در این نقطه نیز زمینی باقی بمانند بجای آنکه به بالا بنگرند چشم ها را همچنان به پایین می‏سپارند بجای عروج، میل به ماندن را در خویش تقویت می‏کنند پس باید خویش را آماده کرد و آگاهانه پای به مسجد گذاشت. برای حضور در مسجد باید در چند محور آمادگی داشت که برخی از موارد آن بیان می شود.

 

آمادگی روحی برای حضور در مسجد

اسلام در این خصوص دستوراتی به قرار زیر صادر کرده است:

1- خانه‏تکانی دل بر در مسجد

امام صادق(ع) فرمود: دلت را بر در مسجد از هر چه به خود مشغول می‏سازد و میان تو و پروردگارت پرده می‏افکند تهی ساز که او تنها پاکترین و خالص‏ترین را می‏پذیرد.

2. توجه به جایگاه رفیع مسجد

امام صادق(ع) فرمود: آنگاه که بر در مسجد قرار گرفتی بدان که بر درگاه ملک بزرگ هستی که تنها پاکان بر آن گام می‏نهند و تنها دوستان در مجلس او گرد می‏آیند.

3. توجه به هدف و فلسفه رفتن به مسجد

امام صادق(ع) فرمود: تو آمده‏ای که عبادت کنی و با او انس گیری.

مسجد قطعه‏ای آسمانی در زمین است قطعه‏ای از ملکوت خدا نقطه‏ای برای برخاستن.

پایان پیام/
 

کد خبر 45588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha