به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر شبستان، مراسم افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز 15 اردیبهشت ماه با حضور حسن روحانی رییس جمهور، حسین فریدون، محمد نهاوندیان رییس دفتر ریاست جمهوری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع کثیری از نویسندگان و فرهیختگان در ضلع جنوبی مصلی تهران برگزار شد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خوشامدگویی به مقامات کشورهای حاضر و رییس جمهور گفت: خدا را شاکریم که نمایشگاهی را افتتاح می کنیم که امروز بیش از هر زمان در عرصه های ملی و بین المللی می درخشد. نمایشگاه کتاب تجلی گاه باشکوهی از تجربیات و آموزه های اهالی قلم و نشر است. روشنایی این محفل علمی همه ساله جمعیت بسیاری را به خود جلب می کند و بدون واسطه همه اهالی فرهنگ را گردهم می آورد، امری که هم به سلامت فرهنگ کمک می کند هم سبب ارتقای آن می شود.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب طی 28 سال گذشته تبدیل به رویداد فرهنگی بزرگی شده است و دولت نیز از همه امکانات خود برای پربارترشدن آن بهره می گیرد. این نمایشگاه حاصل تلاش های بیش از 70 نهاد، سازمان و مبدأ در تدارک و راه اندازی آن است و هزاران ناشر داخلی و صدها ناشر خارجی در آن حضور دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب را فرصتی منحصر به فرد برای بازبینی کتاب دانست و توضیح داد: اگر بپذیریم که کتاب یکی از راه های ارتقای علمی است باید در راستای روش های ترویج کتابخوانی اقدام و توجهی ویژه به این بخش شود.
وی همچنین نمایشگاه کتاب را تالار هم اندیشی ملی در کشور خواند که در آن دولت و ملت به گفتگو می پردازند و راه های همدلی و همزبانی را می گویند.
جنتی در ادامه با اشاره به بحث تصدی گری امور گفت: طی سال های اخیر دولت بیش از حد وارد امور اجرایی شده است که در این نمایشگاه از این مورد فاصله گرفتیم و گام اول برای واگذاری مدیریت نمایشگاه برداشته و بخش مهمی از کارها به تشکل های ذیربط واگذار شد.
وی در ادامه بیان کرد: نمایشگاه کتاب بیش از اینکه نمایشگاه باشد تبدیل به فروشگاهی بزرگ شده است که از هدف اصلی خود فاصله می گیرد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور است که کتاب در درجه اول باید در کتابفروشی ها عرضه شود و در نمایشگاه کتاب تنها باید کتاب های چاپ اولی به نمایش گذاشته شود و همچنین تعامل با کشورها و فرهنگ ها به عنوان هدف باشد، به همین دلیل امسال میهمان ویژه نمایشگاه از کشور عمان حضور خواهد داشت و هر روز در نمایشگاه نیز به نام یک کشور برای معرفی فرهنگ آن کشور نامگذاری شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شعار نمایشگاه کتاب "خواندن، گفتگو با جهان" افزود: امید می رود این شعار بتواند کارکرد نمایشگاه کتاب در این دوره نمود دهد.
علی جنتی در ادامه درباره مکان نمایشگاه کتاب نیز گفت: می دانیم حجم بالای جمعیت مراجعه کننده به نمایشگاه کتاب می آیند و مصلی تهران متناسب برای برگزاری این نمایشگاه نیست، به همین دلیل امیدواریم بتوانیم فضایی مناسب با همکاری نهادهای ذیربط و مسئولان مهیا کنیم.
وی تاکید کرد: امسال بازنگری در کارکرد نمایشگاه آغاز و انجام شده است و به همین دلیل واگذاری برخی امور اجرایی به تشکل ها آغاز شده است و امیدواریم در سال های آتی همه امور اجرایی نمایشگاه به تشکل ها واگذار شود.
جنتی یکی دیگر از رویکردهای نمایشگاه امسال را عدالت فرهنگی دانست و افزود: در راستای این رویکرد گفتگوهای علمی و فرهنگی در قالب برگزاری 600 نشست برگزار می شود تا در نمایشگاه کتاب به مکانی پویا برای تبادل اندیشه و بررسی مسایل نشر کشور تبدیل شود.
وزیر ارشاد در پایان ابراز امیدواری کرد با فعالیت اهالی نشر نمایشگاه کتاب در راستای تحقق اهداف و ارزش های اسلامی – ایرانی کشور و نظام برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما