به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز (19اردیبهشت) در جشنواره بین المللی هنرهای اسلامی که در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد، تصریح کرد: هنر زمانی در شعر تجلی می یافت و هنر واج آرایی در آرایه های لفظی ظهور پیدا می کردو شعر فارسی و پدیدآورندگان آن شهره عالم بودند.
وی با اشاره به اینکه ذات هنر با خلاقیت و نوآوری همزاد است، خاطرنشان کرد: خلاقیت و هنر ریشه در ذات اقدس الهی دارد که شعاعی از آن در وجود هنرمند متجلی یافته و هنر و خلاقیت آفریده خدا و همزاد انسان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایران از دیرباز سرای هنر بوده است، اظهار داشت: تبریز به عنوان کانون شکل گیری مکاتب مهم هنری بوده و هنوز هم پایدار است.
جنتی افزود: برخی رشته های هنری در این دیار تکامل یافته اند، سفال گری، قالی بافی، جواهرسازی، خوشنویسی، طراحی و چاپ و... بخشی از دوران بالندگی خود را مدیون هنرمندان این دیار است.
وی ادامه داد: نگارگری یکی از هنرهای ملی ایرانیان و مدیون این استان و هنرمندان آن است، تا آنجا که 2 مکتب هنری مهم در تبریز شکل گرفت، یکی مکتب تبریز اول که در سده های هفتم و هشتم شکل گرفت و مکتب تبریز دوم که در دوره صفویان گسترش پیدا کرد.
پایتخت نگارگری جهان اسلام، شایسته تبریز است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: عنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام، شایسته تبریز است و این شهر پایتخت هنر و هنرمندان صاحب سبک و مردم خوش ذوق، جایزه بین المللی هنر را به نقطه قوت فرهنگ و هنر مبدل خواهد کرد.
جنتی عنوان کرد: آذربایجان در چهارراه گذر فرهنگ ها و تمدن ها بوده و این باعث شده شاهد شکل گیری مکاتب هنری و هنرمندان بنام باشیم.
وی با انتقاد عدم موفقیت در معرفی هنرمندان جهان اسلام عنوان کرد: اطلاعات و شناخت جامعه هنری جهان اسلام از هنرمندان غربی بیش از داشته های خودشان است و ما هنرمندان خود را نشناخته و نتوانسته ایم به جهان معرفی کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره بین المللی هنرهای اسلامی مظهر دیپلماسی فرهنگی در جهان اسلام است، تاکید کرد: سهم تبریز و هنرمندانش در هنر اسلامی، این شهر را مستعد فعالیت های هنری در عرصه بین الملل کرده است.
جنتی افزود: تبریز ظرفیت ایجاد بازار بین المللی تبادل و فروش آثار برتر هنری را دارد و می تواند به قطب اقتصاد هنری در جهان اسلام تبدیل شود.
پایان پیام/
نظر شما