بیکاری؛ حرف تکراری و درد مشترک جوانان است

خبرگزاری شبستان: امروزه بیکاری درد مشترک جوانان جامعه به خصوص قشر تحصیل‌کرده است. اگر از جوانان امروزی بپرسیم که بزرگترین مشکل زندگی‌شان چیست؟ به راحتی می‌توان گفت که بیش از ۹۰ درصد آنها بیکاری را جزو اولین مشکل خود اعلام می‌کنند. از همین حرف می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر جامعه دچار معضل بیکاری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ همواره‌ علل‌ و عوامل‌ متعدد در بروز معضل‌ بیكاری‌ در جامعه نقش داشته است به گفته برخی از مسئولان نهادینه کردن فرهنگ کار در جامعه نقش مهمی در رفع معضل بیکاری دارد. دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی باید با توجه به دانش و تخصصی که کسب کرده اند، با ایجاد بنگاه ها، موسسه ها و مراکز کاریابی علاوه بر خود زمینه اشتغال افراد بیکار دیگر را نیز فراهم کنند.

 

ترویج این فرهنگ در جامعه بیکاران کشور، بدون شک با نهادینه شدن این فرهنگ در کنار آموزش و تخصص می تواند تا حدود زیادی معضل اشتغال در کشور را حل کرد.

 

یکی از بزرگترین مسائل و مشکلات مطرح درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی این است که کارشناسان می گویند در دانشگاه ها بر روی مهارت آموزی افراد و نیازهای روز بازار کار کشور کار نمی شود و از اینرو افراد پس از فراغت از تحصیل، داشته های قابل اعتنایی را برای عرضه به کارفرمایان ندارند.

 

یکی از مهمترین چالش‌های بازار کار کشور در سال‌های اخیر بیکاری کارجویان جوان است که بخش عمده آنها را فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند. معضل بیکاری به سادگی قابل حل نیست و نیازمند برنامه های اساسی و اجرای طرح های موثر و کارآمد میان مدت و بلندمدت است.

 

اشتغال از مسائل اساسی استان سمنان است

استاندار سمنان امروز(20 اردیبهشت)در جلسه شورای مدیران استانداری اشتغال را از مسائل اساسی استان برشمرد وافزود : همه مدیران و مسئولین باید برای حل مسائل اقتصادی خصوصا مقوله اشتغال، برنامه ریزی در سال جاری داشته باشند و باید در زمینه ایجاد اشتغال با اصلاح برنامه ها تلاش مجدانه ای صورت گیرد تا مردم در این عرصه احساس آرامش کنند.

 

 محمد وکیلی ایجاد رضایتمندی و حل مسائل و مشکلات مردمی را برای سال همدلی و همزبانی بسیار مهم برشمرد و افزود : برای حفظ اعتماد مردم که پشتیبان و مدافع اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند باید کار و تلاش بیشتر و افزایش خدمت رسانی صورت گیرد که این امر موجب رضایتمندی مردم خواهد شد .

 

وی از مدیران خواست واحدهای تولیدی را سرکشی کنند و اگر مشکلی در هر واحدی وجود دارد آن را برطرف کنند و نباید هیچ واحد تولیدی بخاطر مسائل آب ، برق ، گاز و مالیات و مشکلات نقدینگی تعطیل شود.

 

وکیلی تصریح کرد:باید مشکلات واحدهای تولیدی بررسی و پیگیری شود تا چرخ اقتصادی و تولید که موجب اشتغالزایی می شود همچنان پویا و کارآمد باشد .

 

استان سمنان مشکل بیکاری ندارد

استاندار سمنان گفت: دانش آموختگان از ما کار نمی خواهند بلکه میز و صندلی می خواهند البته در این استان مشکل بیکاری وجود ندارد.

 

وکیلی اواخر سال گذشته در شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی در اتاق بازرگانی و صنایع، معادن و کشاورزی سمنان افزود: فرصت های شغلی در واحدهای تولیدی و صنعتی زیاد است و حداقل در استان سمنان مشکل بیکاری نداریم.

 

وی با اشاره به درخواست واحدها برای نیروی کار متذکر شد: شغل در این استان زیاد است و متقاضیان مشاغل را انتخاب می کنند.

 

وی گفت: کمیته ای در استان تشکیل شود و واحدهای تولیدی نیازهای نیروی انسانی و آموزشی خود را به این کمیته اعلام کنند تا برای تامین نیروی مورد نیاز و آموزش آنها برنامه ریزی شود.

 

وکیلی با اشاره به اینکه وقتی نیاز به نیروی کار وجود دارد پرداخت بیمه بیکاری معنایی ندارد خاطرنشان کرد: با فعالیت این کمیته و اعلام نیازها، تامین اجتماعی باید از دادن بیمه بیکاری خودداری کند.

 

مقام عالی دولت دراستان سمنان نیز در جمع تشکلهای کارگری و کارفرمایایی استان سمنان با تاکید بر لزوم داشتن همدلی در ایجاد رونق اقتصادی، گفت: هیچ خط تولیدی نباید تعطیل شود، چرا که مشکلات جامعه کارگری نیز در این حالت به حداقل می رسد.

 

وی یادآور شد: در سال همدلی و همزبانی باید تلاش بیشتری برای تولید بیشتر صورت گیرد و تولید بیشتر یعنی افزایش ارزش اقتصادی و با ارزش اقتصادی رشد و پیشرفت در جامعه ایجاد می شود.

 

عناوین شغلی باید اصلاح  شود

وی مشخص شدن آمار دقیق بیکاری در استان سمنان را خواستار شد و گفت: با آمار واقعی بیکاری و تحلیل مناسب از آن می توان برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری برنامه ریزی کرد.

 

 وی خاطرنشان کرد: عناوین شغلی را هم باید اصلاح کرد و با عناوین روز و ایجاد موقعیت مناسب برای شغل ها ایجاد جذابیت کرد.

 

وکیلی با بیان اینکه رشد، توسعه و ایجاد اشتغال در سطح استان سمنان به صورت متوازن نبوده است افزود: در شرق استان سمنان با مشکل بیکاری و در غرب استان با مشکل نیروی کار مواجه هستیم.

 

وی اظهار کرد: در شرق استان بیکاری بیشتر است و سرمایه‌گذاری باید بیشتر شود که در این رابطه امکانات و مشوق‌های لازم با سود بیشتر سرمایه‌گذاری و مهیا کردن رایگان زمین برای سرمایه‌گذاری در شرق استان مد نظر قرار گرفته است.

 

افراد با تحصیلات عالیه تمایل کار در بخش کارگری ندارند

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در گفتگو با خبرنگاران؛ با اشاره به تلاش دولت در کاهش نرخ بیکاری در کشور گفت:در حال حاضر نرخ بیکاری درکشور10.7 است.

 

اسماعیل غنیان با بیان اینکه نرخ بیکاری دراستان سمنان 7.6 است ادامه داد: در بحث اشتغال استان سمنان نسبت به کشور در وضعیت مناسبتری قرار دارد.

 

وی به مشکلات بیکاری افراد با تحصیلات عالیه اشاره داشت وگفت: اشتغال این افراد عموما نسبت به دیگر افراد مشکل دارتر است.

 

فرهنگ کارآفرینی و مولد بودن در عرصه کار و اشتغال در جامعه ما نهادینه نشده است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به این موضوع که  برخی از افراد مشاغل موجود را در شأن خود نمی بینند خاطرنشان کرد: متأسفانه فرهنگ کارآفرینی و مولد بودن در عرصه کار و اشتغال در جامعه ما نهادینه نشده است.

 

غنیان افزود: در حالی که اگر خط مشیء فکری و برنامه ریزی در زمینه ایجاد اشتغال درست باشد با کسب مهارت لازم و تلاش روزافزون؛ دولت نیز کمک ها و حمایت های خود را از جوانان دریغ نمی کند همانطور که تاکنون نکرده است.

 

وی تصریح کرد: نگاه کارجویان و متقاضیان اشتغال به مقوله خود اشتغالی و مشاغل خانگی بسیار سطحی، گذرا و بدون اعتقاد ریشه ای است که متأسفانه حتی اگر شرایط و بستر حمایتی هم فراهم باشد با این نگاه محکوم به شکست است.

 

30 درصد جویندگان کار استان سمنان دارای تحصیلات عالیه هستند

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اعلام این مطلب که بالغ بر 30 درصد جویندگان کار استان سمنان دارای تحصیلات عالیه هستند اضافه کرد: بیشتر اشتغال ما در حوزه کارگری بوده و افراد دارای تحصیلات عالیه علاقه ای به اشتغال در این مشاغل ندارند.

 

وی با بیان اینکه داشتن مهارت از عوامل موثر در ایجاد اشتغال است افزود: با ارزیابی های صورت گرفته اکثر افراد جویای کار در استان فاقد هر گونه مهارت بوده که در اشتغال آنان با مشکلاتی مواجه هستیم.

 

غنیان برگزاری کلاسهای آموزشی در راستای ارتقاء سطح توانمندی های شغلی و مهارتهای فنی و حرفه ای و همچنین پرداخت تسهیلات صندوق کارافرینی امید را از اقدامات در راستای ایجاد اشتغال برای جویندگان دارای تحصیلات عالیه برشمردوگفت: 16 دفتر کاریابی در سطح استان سمنان فعالیت می کنند.

 

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان سمنان میزان نسبت دانشجو به جمعیت را در کشور 18 به یک عنوان کرد و افزود: این نسبت در استان سمنان 5 به یک بوده ؛ و از جمعیت 640 هزار نفری استان سمنان تعداد 120 هزار نفر آنها دانشجو هستند و از همین رو است که استان سمنان باوجود اینکه در حوزه اشتغال مشکل چندانی ندارد اما در بحث اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و خصوصا فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی با مشکلاتی روبرو است.

 

دولت همیشه نیازمند افراد خلاق، نوآور و سخت کوش است

غنیان با اشاره به ارزش و جایگاه کار در نگاه ملی و مذهبی کشور افزود: دولت همیشه نیازمند افراد خلاق، نوآور و سخت کوش است و با کمک این افراد چه به صورت کارآفرینی و چه به صورت مشاغل خانگی چرخ اقتصاد کشور به حرکت خواهد آمد.

 

وی از راه اندازی مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی در سالجاری خبر داد و گفت: این مراکز به منظور توسعه فعالیت های کارآفرینانه با توجه به مزیت ها و ظرفیت های اقتصادی استان و افزایش سهم فعالیت های کارآفرینانه در سرانه تولید ناخالص داخلی راه اندازی می شوند.

 

وی اظهار داشت: مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی می توانند با ارائه مشاوره های تخصصی مبتنی بر دانش کاربردی و نوآوری به صاحبان ایده، کارآفرینان و متقاضیان ایجاد بنگاه­های اقتصادی، ارتباط منطقی و پایدار بین فعالیتهای کارآفرینانه و تولید ایجاد کنند.

 

غنیان با بیان اینکه کارآفرینان در ایجاد اشتغال نقش مهمی دارند خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اجرایی شدن طرح‌های کارآفرینی، وضعیت اشتغال در حوزه‌های کارآفرینی بهبود می‌یابد.

 

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان یکی از بزرگترین خلاء های جامعه ما را عدم فرهنگ سازی در راستای خود اشتغالی و مشاغل خانگی برشمرد و گفت: جوانان می توانند پس از کشف توانمندی، مهارت و عزم عالی به کارآفرینی و نو آوری بپردازند و علاوه بر ایجاد اشتغال برای خود برای دیگران هم فرصت شغلی ایجاد کنند.

 

مسئولان فکری به حال بیکاران داشته باشند

یکی از فارغ التحیلان دانشگاهی با اشاره به اینکه بزرگترین واولویت دار ترین مشکل جامعه معضل بیکاری است گفت: مسئولان با عزمی جزم و همفکری تمامی نخبگان و استفاده از ظرفیت و تجربه کارآفرینان و صاحبان طرح ها و ایده های نو و کارآمد برای فائق آمدن بر مشکل بیکاری طرحی پیدا کنند که قطعا افزایش اشتغال ثمرات بسیاری برای کشور و جامعه به دنبال خواهد داشت.

 

(م ) برادران با بیان اینکه مسئولان اگر واقعا نگران کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق هستند ادامه داد: مشکل بیکاری جوانان را حل کنند چون اگر جوانان دغدغه کار و مسائل مادی را نداشته باشند با آرامش بیشتری زندگی خواهند کرد.

 

این جوان 28 ساله  تعداد بیکاران با تحصیلات عالیه را نسبت به بیکاران دیگر بیشتر دانست وگفت: مسئولان باید برای رفع مشکل بیکاری یک برنامه دقیق و طرحی جدید برنامه ریزی کنند.

 

گفتنی است؛ باید مسئولان دست در دست هم برای رفع  معضل بیکاری برنامه وتدابیر نو بیاندیشند. به هر حال امید است باوحدت رویه در اتخاذ سیستم های مطلوب برای ایجاد اشتغال به مرور زمان شاهد کاهش نرخ بیکاری و رفع معضلات اجتماعی حاصل از آن باشیم.

 

دانشگاه ها سالیان متمادی است که با ایجاد رشته های گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشویق جوانان به ورود به عرصه های تحصیلی هستند بی آنکه لازم بدانند پژوهشی کاربردی انجام دهند تا مشخص شود آیا واقعا امروز تحصیلات آکادمیک توان رفع نیازهای بازار کار کشور را دارد و یا خیر؟ همچنین این پرسش باید جواب داده شود که تا چه زمانی لازم است دانشگاه ها در تمامی رشته ها دانشجو تربیت و به صف بیکاران اضافه کنند، بدون اینکه لحظه ای برای کار آنها فکری شده باشد؟

 

 

پایان پیام/

 

گزارش؛ عصمت سالار

کد خبر 457105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha