به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در آیین تجلیل از برگزیدگان و فعالان نماز گفت: نماز تنها متعلق به دین اسلام نیست بلکه پیش از ظهور اسلام در ادیان دیگر نیز وجود داشته است.
نماز یک مهندسی کامل برای رسیدن به معنویت است
وی افزود: پیرامون جایگاه و ارزش نماز همین بس که از زمان تولد تا لحظه مرگ یک مسلمان با آن آمیخته است وقتی کودک متولد می شود در گوش او اذان می گویند و با لفظ نماز آشنا می شود و در لحظه مرگ نیز بر جنازه مسلمان نماز می خوانند.
حجت الاسلام قرائتی تصریح کرد: قرآن کریم در مورد نماز نکات بسیاری ذکر کرده که شاید بیش از 135 نکته بتوان احصا کرد. بر همین اساس تمام کمالات در نماز قرار دارد اگر توحید کمال است در نماز وجود دارد. اگر لقمه حلال ارزش است نماز خواندن با لقمه حرام ممکن نیست، ماه، خورشید، ستاره همه در نماز تعبیه شده است آب در نماز وجود دارد ، یاد شهید در نماز وجود دارد لذا نماز یک مهندسی کامل است. همچنین نماز در قالب ها و فرم های مختلف معنا و مفهوم خاصی دارد به عنوان مثال سجده در نماز ، تواضع آدمی را نشان می دهد و این تواضع حس نزدیکی به خداوند را تقویت می کند.
وی عنوان کرد: شاید بیش از 350 نوع نماز وجود داشته باشد که در هیچ عبادتی اینچنین تنوعی وجود ندارد نماز به قدری اهمیت دارد که در هیچ زمان و حالتی ساقط نمی شود.
هنرمندان، فیلمسازان، شعرا و خطاطان در حوزه نماز کار کنند.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به وظیفه خطیر مسئولان فرهنگی و به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ نماز گفت: نکته ای که باید در این مجال مطرح کرد این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه ترویج وتوسعه نماز چه وظایفی دارد؟ بر همین اساس شایسته است این وزارتخانه با ابزارهای هنری به ساخت فیلم، سرود در حوزه نماز بپردازد. لازم است هنرمندان، فیلمسازان، شعرا و خطاطان در حوزه نماز کار کنند.
برای توسعه فرهنگ نماز اول باید از خودمان شروع کنیم
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به راهکارهای توسعه فرهنگ نماز در جامعه گفت: همچنین برای توسعه و ترویج این امر باید اولا از خودمان شروع کنیم از خود سوال کنیم که آخرین بار چه زمانی به مسجد رفتیم؟ یا تاکنون با حنجره خود اذان گفته ایم؟ آیا تاکنون در مورد فهم و شناخت الفاظ نماز کاری کرده ایم؟برهمین اساس لازم است برای امر توسعه نماز در جامعه طراحی مدیریت داشته باشیم تا اگر روزی هیچ بودجه ای وجود نداشت روی پای خود بایستیم و برای نماز کار کنیم و طوری برنامه ریزی کنیم که معطل بودجه نباشیم.
حجت الاسلام قرائتی تصریح کرد: باید برای نماز کار مبنادار و ماندگار کرد و با کار مبنادار می شود یک فرهنگ را ماندگار ساخت. ما باید طوری کار کنیم که تأثیرگذار باشد و هر کسی باید این سوال را از خود بکند که چقدر تاثیرگذار است و اگر روزی در بین مردم وجود نداشت مردم فقدانش را احساس کنند یا خیر. لذا باید مسئولان در این حوزه طوری کار کنند که فقدانشان احساس شود.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر موضوعات نماز در بسیاری از موارد همچون ازدواج آسان جوانان می تواند مثمرثمر باشد. امروز غفلت و شهوت جوانان مهمترین مسئله است و نماز می تواند غفلت و ازدواج شهوت آنان را پاسخ دهد.
باید به مردم با تفسیر آسان مزه آیات الهی را بچشانیم
وی تصریح کرد: از جمله کارهایی که باید صورت گیرد توسعه فرهنگ قرآن کریم است. ما باید قرآن و اهل بیت(ع) را جدا از هم نبینیم لذا مدیران برای قرآن و تشکیل جلسات تفسیر قرآن در کنار جلسات مدح اهل بیت(ع) کار کنند.
حجت الاسلام قرائتی عنوان کرد: امروز هزاران نفر حافظ قرآن هستند البته حفظ قرآن یک ارزش است اما مهم تدبر در آیات الهی است که باید آن را ترویج کنیم ما باید به گونه ای آیات را تفسیر کنیم که مردم مزه آیات الهی را بچشند و این را باید بدانیم کسی که قرآن ندارد، نور ندارد و ما مسئولان و بخصوص مدیران ارشاد که در حوزه فرهنگی کار می کنند باید به این موضوع بیشتر توجه کرده و با آیات قرآن انس بگیرند.
وی افزود: مسئولان وزارت ارشاد شایسته است یک دوره تفسیر قرآن را مطالعه کنند. مسابقات و برنامه های خود را با تفسیر قران همراه ساخته و از چاپ و انتشار کتاب های تفسیری حمایت کنند.
پایان پیام/
نظر شما