به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست قانونگذاری و کتاب که بعد از ظهر سهشنبه ۲۲ اردیبهشت در محل نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد در جمع ناشران و نویسندگان برگزیده گفت: ما در حال حاضر از نظر قانون کمبودی برای موضوع کتاب نداریم و قوانین ما نسبتا کفایت میکند اما مشکل اجرایی داریم.
وی اظهار کرد: من امروز از معاونت قوانین مجلس خواستم قوانین مرتبط را بیاورند و نگاهی به آنها انداختم، قوانین متعددی از سال 36 به بعد راجع به کتاب داشتهایم و بعد از انقلاب هم قوانین مختلفی تصویب شده است، مثلا معافیت مالیاتی ناشرین که در اینباره قانون مشخصی وجود دارد.
لاریجانی در ادامه به مشکل چرخه اقتصادی در حوزه نشر اشاره کرد و گفت: اگر ملاحظاتی در مورد قانون دارید آن را مطرح کنید تا ما ببینیم کمبود قانون کجاست و چه نقصی وجود دارد اما موضوع مهمتر این است که چگونه میشود چرخه اقتصادی مطلوبتری برای نشر ایجاد کرد.
لاریجانی در بخش دوم سخنان خود و پس از شنیدن سخنان ناشران در مورد اخذ مالیات از ناشران و مولفان بیان کرد:از این موضوع بسیار متعجبم چرا که قانون صراحت دارد که نشر و مولفین نباید مالیات پرداخت کنند و از مالیات معاف هستند لذا خواهشمندم وزارت ارشاد این موضوع را بررسی کند. من هم این مساله را پیگیری خواهم کرد زیرا این موضوع تخلف است و نص قانون این است که ناشرین و مولفین معاف از مالیات هستند. اگر هم آییننامه خلاف قانونی در اینباره وجود دارد آن را باطل میکنیم.
وی همچنین بااشاره به اظهارات ناشرین در مورد حقوق مالکیت فکری نیز گفت: این موضوع در مجلس مطرح است لذا وزارت ارشاد میتواند نظرات را جمعبندی و به مجلس ارائه کند.
رییس مجلس در ادامه با اشاره به بحث توزیع کتاب یادآورشد:توزیع کتاب داستان پر غصهای است اگر شما پیشنهادی دارید که نیاز به سرمایهگذاری دولتی هست میشود برای یک بار این کار را انجام داد اما اگر خودتان بتوانید سیستم توزیع راه بیاندازید و ما با تسهیلات بانکی به شما کمک کنیم موضوع سهلتر خواهد شد. اما اگر کمک دولتی میخواهید باید این موضوع در بودجه سال آینده دیده شود.
وی درباره لایحه کاربری فرهنگی نیز گفت:این لایحه هنوز به مجلس نرسیده است. وزارت ارشاد این موضوع را پیگیری کند تا اگر ناشران با آن موافق هستند دولت زودتر این لایحه را تصویب و به مجلس ارائه کند.
ریس مجلس شورای اسلامی در مورد دغدغه تعدادی از ناشرین در مورد کتاب های زرد مذهبی تاکید کرد: انتشار کتابهای زرد مذهبی و دستکاری برخی کتابهای قدما دست وزارت ارشاد است و از اختیارات این وزارتخانه است که تنها نیازمند یک دستورالعمل و مقررات است ومن فکر نمی کنم در این زمینه خلا قانونی داشته باشیم .
وی با اشاره به مشکلات چرخه اقتصاد نشر اظهار کرد: وزارت ارشاد باید بررسی جامعتری در اینباره داشته باشد چرا که حرکت فکری جامعه در درازمدت ضرر میکند. ما باید ببینیم که چگونه میتوانیم صنعت نشر را روانتر و فعالتر کنیم. باید در این زمینه به یک مدل امروزی و راههایی برسیم که بشود چرخه اقتصاد نشر را فعال کرد.
ریس مجلس همچنین با تاکید بر لزوم تهیه بستهای در مورد اقتصاد نشر در برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: من توصیه میکنم از زمان نگارش و تصویب قانون برنامه ششم استفاده کنید. ما میتوانیم در برنامه ششم که عنقریب به مجلس میآید جایگاهی برای حوزه نشر پیدا کنیم تا در 5 سال آینده وضعیت نشر افق روشنتری را پیدا کند.
به گزارش خبرنگار شبستان درابتدای این نشست صالحی ریس بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب گزارشی از فعالیت ناشران و مشکلات انها ارائه کرد و در ادامه تعدادی از ناشران با اشاره به مشکلات بسیار زیاد در صنعت نشر از پدیده زیرمیزیهای مالیاتی و جمعآوری برخی کتابها از نمایشگاه مطبوعات از سوی پلیس امنیت که بدون هماهنگی و اطلاع قبلی انجام شده بود انتقاد کردند.
پایان پیام/
نظر شما