حوزه باید استادمحور باشد

خبرگزاری شبستان: سئول مدرسه علمیه حاج ابوالفتح تهران تسهیل و تسریع برقراری تعامل میان مسئول و استاد با طلبه را خیلی مهم دانست و گفت: هم سفرگی استاد با شاگرد، ساده ترین و کارآمدترین اقدام برای این هدف است. چه حرمتی شکسته می شود اگر طلاب به ویژه طلاب پایه های اول که به شدت الگوپذیر هستند با اساتیدشان هم سفره شوند؟

آیت الله سید محمد حسین مرتضوی لنگرودی، مسئول مدرسه علمیه حاج ابوالفتح تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یکی از آفت‌های طلبگی را نظام ِجدیدِ آموزش خواند و اظهار داشت: حوزه در مسیر تحول و توسعه از دانشگاه کپی برداری کرد؛ و همین اقدام حوزه را دچار ضعف های بسیاری کرد.

حوزه باید استادمحور باشد

وی با اشاره به ساختار استادمحوری حوزه گفت: در گذشته نظرات استادی که از اوضاع و احوال شاگرد خبر داشت، ملاک تصمیم گیری بود اما امروزه ساختار خشک حضور و غیاب و نمره و امتحانات تستی جایگزین شده است.

مسئول مدرسه علمیه حاج ابوالفتح با اشاره به اینکه حضور و غیاب باید برای اطلاع از حضور فیزیکی طلبه باشد نه اینکه شاخصی برای موفقیت وی به حساب آید، خاطرنشان کرد: طلبه باید محاسبه و معاقبه نفس داشته باشد یعنی مراقبت دایمی نسبت به خود داشته باشد. و در این صورت به صورت خودکار مراقب حضور و غیاب و راست و دروغ و زشت و زیبای زندگی اش خواهد بود.

کنترل درونی؛ مهمترین عامل بازدارنده انسان  گناه و خطا

وی کنترل درونی را مهمترین عامل بازدارنده انسان ها از جمله طلاب از هرگونه گناه و خطا دانست و تأکید کرد: باتمام تأکیدی که بر نقش استاد می شود بازهم نقش اصلی را خودِ طلبه دارد زیرا استاد نمی داند در دلِ طلبه چه خبری است!

آیت الله مرتضوی لنگرودی تسهیل و تسریع برقراری تعامل میان مسئول و اساتید مدرسه با طلاب را خیلی مهم دانست و اظهار داشت: هم سفرگی اساتید با طلاب ساده ترین و کارآمدترین اقدام برای این هدف است. چه حرمتی شکسته می شود اگر طلاب به ویژه طلاب پایه های اول که به شدت الگوپذیر هستند با اساتیدشان هم سفره شوند؟

نمره محوری آسیبِ ساختار علمی کشور است

وی اضافه کرد: نمره محوری که در تمام ساختارهای علمی کشور حاکم است اقدامی خوب برای تسهیل و تسریع امور است اما چنین ملاکی آسیب های بسیاری به ویژه عدم حفظ طولانی مدت مطالب را به دنبال دارد؛ آسیبی که مانع از شکل گیری رابطه حسنه روحانی با مردم می شود زیرا وقتی مردم با روحانی ای که نمی تواند پاسخگوی ساده ترین مطالب آنان باشد رابطه ای مستمر برقرار نمی کنند.

مسئول مدرسه علمیه حاج ابوالفتح مدرک گرایی را بزرگترین آسیب نظام آموزشی فعلی حوزه معرفی کرد و گفت: اگر یک طلبه برای مدرک، درسِ دین بخواند آن برکتی که در این کار است از زندگی اش دور می شود؛ و وضیعت نامطلوب امروزی که گریبان گیر فضای معنوی جامعه شده پیش خواهد آمد.

ترویج دین، انگیزه طلاب برای تحصیل باشد

وی در پایان تصریح کرد: وقتی منِ طلبه برای نمره و مدرک درس بخوانم مطالب در ذهنم نمی مانم و اثرگذاری ام در میان مردم هرروز کاهش می یابد. درحالی که درگذشته طلبه با شوقی کامل و با نیت قربت و با انگیزه ترویج دین، درس می خواند. و چنین نیتی زمینه ساز سعادتمندی او می شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 458210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha