عدم تناسب بین آموزش و نیازهای جامعه نقطه آسیب جامعه ما در سنوات گذشته/ حداقل ۷۰ درصد از مشاغل ما نیاز به دیپلم دارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه عدم تناسب بین آموزش و نیازهای جامعه نقطه آسیب جامعه ما در سنوات گذشته بوده است، گفت: رشد کمی دانشگاهها و رشته های دانشگاهی متاسفانه هیچ گونه تناسبی با نیازهای جامعه نداشته است و باعث شد تحصیلات فرزندان ما بالا برود اما از همان توان دیپلم آنها هم بی بهره ماندیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، محمدرضا وطنی، مدیرکل آموزش و پرورش گلستان، شب گذشته (27 اردیبهشت) در اولین نشست هم اندیشی توسعه شهرستان علی آباد کتول، که با حضور مدیران ارشد اقتصادی استان گلستان تشکیل شد اظهار داشت:  فضا و مکان یکی از موضوعاتی  است که در هر توسعه ای باید به آن توجه شود، زیرا شرایط زمانی و مکانی از مهمترین عواملی است که برنامه ریزان توسعه باید به آن توجه کنند.

 

وی افزود: در راه توسعه لازم است ابتدا وضعیت موجود را تجزیه و تحلیل و ظرفیت های موجود را شناسایی کنیم و پس از آن باید نسبت به توانمند سازی نهادها و سازمانهای شهرستان اقدام کنیم چرا که هیچ جامعه ای نمی تواند توانمند باشد مگر آنکه سازمانهای آن جامعه سازمانهای توانمندی باشند.

 

وطنی یادآور شد: مرحله دوم، توانمندی نیروی انسانی جامعه است که همه صاحب نظران بر این مسئله معتقدند و اگر چنین امری محقق شود و نیروی انسانی توانمندی در جامعه داشته باشیم یقینا بکار گیری درست این نیروی توانمند به سود منجر می شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در ادامه گفت: آموزش و پرورش در هر جامعه ای مسئول پرورش و توانمند سازی افراد جامعه است و آموزش و پرورش در معنای عام خود شامل دانشگاهها هم خواهد شد.

 

وطنی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالهای گذشته با توجه به اینکه هیچ تناسبی بین آموزش و نیازهای جامعه وجود نداشته است، ما نه تنها نتوانستیم توانمندی قشر جوان جامعه را بالا ببریم بلکه از آن توانمندی خودش هم غفلت کردیم و نتوانستیم استفاده کنیم.

 

وی همچنین تصریح کرد: رشد کمی دانشگاهها و رشد کمی رشته های دانشگاهی متاسفانه هیچ گونه تناسبی با نیازهای جامعه نداشته است و این باعث شد که در واقع تحصیلات فرزندان ما بالا برود اما از آنجایی که متناسب نیاز جامعه نبود از همان توان دیپلم  انها هم بی بهره ماندیم.

 

مدیر کل آموزش و پرورش گلستان با تاکید بر اینکه یکی از چالشهایی که متاسفانه در آموزش و پرورش با آن روبرو هستیم همین نگرش و گرایش خانواده ها برای تحصیلات عالیه است، افزود: حداقل 70 درصد از مشاغل ما نیاز به دیپلم دارد اما دیپلمی که دارای توانمندی و مهارت بالا باشد، اما در جامعه کنونی ما این مسئله برعکس شده است و حدود 70 درصد جامعه ما در رشته های نظری و حدود30 درصد رشته های فنی و کار و دانش می روند.

 

وطنی یادآور شد: ما در شهرستان علی آباد هنرستان های فنی و کشاورزی هم داریم اما علیرغم اینکه برای آنها تا 8 برابر رشته های غیر فنی هزینه می شود اما به دلیل نداشتن امکانات نتیجه ای نمی گیریم.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان بار دیگر تصریح کرد: تکنولوژی رشد کرده اما ما هنوز از تراکتورها و امکانات مدل 48 استفاده می کنیم، هنوز مرغداری های ما ساختمانشان از سال 48 است و در هنرستانهای فنی ما بچه های ما هنوز موتور لندرور و جیپ و پیکان را مورد مطالعه و تمرین کارگاهی قرار می دهند، واقعا آیا می توانیم بچه ها را با دانش روز آشنا کنیم قطعا با این رویه نمی توانیم.

 

وطنی تاکید کرد: ما نمی توانیم نیروی توانمندی بسازیم و راه هر پیشرفتی هم توانمند سازی نیروی انسانی است و اینجا مشارکت همه سازمانها را می طلبد و توسعه بدون مشارکت امکان پذیر نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم شهرستان رشد بکند باید زمینه همکاری بین سازمانها را فراهم آوریم، و اگر می خواهیم کشاورزی رشد کند باید کشاورز ما دانش کشاورزی را داشته باشد.

 

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان همچنین گفت:  لازم است موضوع آموزش را در راستای نیازهای جامعه سوق دهیم و در کنار آن مشارکت سازمانها و مشارکت مردمی را در این راه همراه سازیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 458907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha