به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دومین گروه از مدیران و مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد تخصصی و دانشگاهی که برای شرکت در اولین طرح علمی تخصصی سراج به قم سفر کرده اند، با حضور در کارگاه ساخت ضریح شش گوشه امامین عسکریین از نزدیک با مراحل ساخت این ضریح مطهر آشنا شدند.
حسین آزادگان مدیر داخلی کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین(ع) در خصوص نحوه ساخت این ضریح مطهر اظهار داشت: با دستور آیت الله العظمی سیستانی و به سرپرستی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی کار ساخت ضریح سال 1389 در قم آغاز شد.
وی بیان داشت: چوب استفاده شده در ضریح از نوع ساج می باشد که فقط در جنگل های کشور برمه وجود دارد، این چوب حدود 450 سال عمر دارد و در برابر رطوبت، موریانه مقاوم است.
آزادگان با بیان این که وزن ضریح بیش از 17 تن است، تصریح کرد: 4 هزار و 500 کیلوگرم نقره خالص، 2 هزار و 500 کیلوگرم مس و 70 کیلوگرم طلا برای ساخت ضریح تهیه شد و 4 سال کار قلم زنی بدست هنرمدان اصفهانی صورت گرفت.
وی ادامه داد: 4 باب درب بزرگ قلم زنی و میناکاری شده، 8 باب درب کوچک، 8 باب پنجره برای اطراف گنبد و 80 تخته فرش نیز در چهار کارگاه فرشبافی کاشان آماده شده است.
آزادگان با اشاره به بازدید مراجع عظام تقلید از ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) اظهار داشت: علما و مراجع تقلید از ساخت ضریح ابراز رضایت و خرسندی کردند و آیت الله العظمی صافی گلپایگانی از لحظه ورود به کارگاه منقلب بودند و اشک می ریختند.
وی در پایان از هنرمندی هنرمندان اصفهانی، شیرازی، یزدی، کاشانی و قمی در ساخت ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) خبر داد و گفت: استاد مهدی علمداری، مهدی خوشنژاد، مهدی آلداود، مهدی احمد سادات و مهدی نجف نیز در ساخت ضریح نقش آفرینی کردند و نکته جالب انتخاب تصادفی تمامی آن ها با نام مقدس امام زمان(عج) بود.
مدح و مرثیه خوانی یکی از ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از دیگر برنامه های این بازدید بود.
پایان پیام/
نظر شما