به گزارش خبرنگار خبر گزاری شبستان از گیلان، چشم و هم چشمی یکی از معضلات مهم در خانوادهاست، طبق بررسیهای انجام شده برخی خانوادهها متاسفانه بر اثر این معضل رفتاری خانمان سوز، پاشیده شده است. این پدیده منفی رفتاری درجامعه و تغییر و تنوع بیش از حد در وسایل زندگی، یکی از عوامل مصرف گرایی در کشور است زیرا افراد پردرآمد هر لحظه در تغییر و تحول ظاهری منازل هستند و افراد کم درآمد برای پنهان کردن این فاصله اجتماعی خود را به آب و آتش میزنند تا زندگی خود را به سطح بالایی ارتقاء دهند.
این پدیده منفی رفتاری به صورت نا آگاهانه در خانواده ها بروز میکند و در بسیاری از موارد موجب فروپاشی خانواده و طلاق میگردد.
حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان چشم و همچشمی را رقابت منفی و ناسلام در زمینه مادیات دانست و اذعان کرد: رقابت در جهت منفی منجر به چشم و همچشمی و حسادت شده و معضلات بسیاری را برای جامعه به ارمغان میآورد.
وی با بیان اینکه چشم و همچشمی اسراف را به دنبال دارد اذعان کرد: اسراف باعث بالا رفتن مصرف در جامعه شده و از آفتهای مهمی است که در خانوادهها بروز یافته است.
امام جمعه سنگر دوری از سبک زندگی اسلامی را عامل اسراف و چشم و همچشمی دانست و تصریح کرد: داشتن جامعه ایی مصرف گرا، کاهش تولیدات، افزایش واردات و تجمل پرستی از آفتهای چشم و همچشمی است که اگر کنترل نشود موجب زیان جامعه خواهد شد.
چشم و هم چشمی چه تاثیری در زندگی افراد دارد
م. ن یکی از دانشجویان پیام نور رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان اظهار کرد: چشم و هم چشمی در زمینه تحصیلات که منجر به افزایش اطلاعات و ارتقاء دانش میشود، به نوعی غبطه است و برای جوانان و نوجوانان جهت روند تحصیلیشان موثر است
وی تصریح کرد: چشم و هم چشمی وقتی به حسادت تبدیل شود، بسیاری از دوستیها مبدل به دشمنی شده و ارتباط صمیمی درونی از بین میرود.
م.ن اذعان کرد: اگر بررسی جدی بر عملکرد خانوادهها انجام شود خواهیم دید که بسیاری از اتفاقها در جامعه بر اثر چشم و هم چشمی است و همین چشم و همچشمی اسراف را به دنبال دارد که با سیاست کشور که اقتصاد مقاومتی است متضاد است.
وی در ادامه اذعان کرد: فردی که دارای درآمد متوسط است با مقایسه خود با افراد طبقه بالاتر همان چیزی را هم که سالها با مشقت کسب کرده از دست داده و زندگیاش به تباهی خواهد رفت چرا که هرگز نمیتواند مانند شخص ثروتمند امکانات زندگی برای خود فراهم کند.
دانشجوی پیام نور رشت با بیان اینکه بانوان بیشتر از مردان دچار این خصلت بد رفتاری هستند گفت: مسئولان امر میتوانند با آموزش خصلتهای منفی که موجب زیان جامعه میشود به دانش آموزان از سنین کودکی و در مدارس، این پدیده رفتاری در جامعه را ریشه کن کنند.
م.ن اذعان کرد: چشم و هم چشمی در زمینه مثبت مانند تحصیلات، معنویات وغیره اگر با رقابت و رفاقت انجام پذیرد زمینه پیشرفت فرد و جامعه را فراهم خواهد کرد.
چشم و هم چشمی خوب یا بد
ر.س یکی از بانوان خانه دار گیلان در مورد این پدیده اظهار کرد: چشم و همچشمی در زندگی افراد خانمان سوز است چرا که برخی از خانوادهها از نظر درآمد در سطح متوسط و پایین قرار دارند و با فشار به سرپرست خانواده درصدد رسیدن به رفاه اجتماعی بالا هستند که همین امر بسیاری از خانوادهها را با چالشهای جدی روبه رو کرده است.
وی با بیان اینکه وقتی قدرت ایمان افراد قوی باشد به مرور زمان به رفاه زندگی خواهند رسید گفت: چشم و همچشمی اگر تبدیل به رفاقت و رقابت شود باعث پیشرفت افراد خواهد شد.
این بانوی خانهدار خاطر نشان کرد: در برخوردهای اجتماعی متاسفانه متوجه خواهیم شد که چشم و هم چشمی تبدیل به دشمنی و حسادت شده و بنیان خانوادهها را از بین خواهد برد.
چگونه می توان چشم و هم چشمی را در خانواده ها کاهش داد
ر.س اذعان کرد: متاسفانه امروز چشم و هم چشمی در مراسم عروسی، وسایل منزل، خودرو و لباس و مد تاخت و تاز کرده و موجب ریخت و پاشهای بسیار شده استکه این نشانه رواج این پدیده رفتاری منفی در جامعه است که باعث تحمیل هزینههای هنگفت برای خانواده میشود.
وی در ادمه با تاکید بر اینکه رسانهها نقش ارزندهای در کاهش این پدیده رفتاری ناهنجار در جامعه ایفا میکنند تصریح کرد: با تهیه برنامههای تلویزیونی و رادیویی در این خصوص و درج مقالات در مطبوعات میتوان در کاهش این معضل که بنیان خانوادهها را از هم خواهد پاشید جلوگیری کرد.
این بانوی خانهدار اظهار کرد: افرادی که خصلت چشم و هم چشمی در رفتارشان ریشهدار شده است دارای اعتماد بنفس پایین بوده و با بروز کوچکترین مشکل توانایی مقابله با آن را نداشته و یا قدرت تصمیم گیری پایینی برای حل مسائل روزمره زندگی خود دارند.
وی در ادامه اذعان کرد: برخی افراد هستند با دست خالی توانستند با اعتماد بنفس و بدون چشم و همچشمی با یاری خداوند قلههای رفیع معنوی و پیشرفت را طی کنند.
طلاق نتیجه چشم و همچشمی بیجا
م.الف بانوی خانه داری که همین آفت چشم هم چشمی بنیان خانوادهاش را از هم پاشید گفت: انتظار و توقعات بیجا از زندگی باعث شد تا همسرم را در تنگنا قرار داده و مشکلاتی را ایجاد کنم.
وی با بیان اینکه همیشه نسبت به افراد فامیل حسادت داشتم که چرا چنین و چنان دارند و ما نداریم تصریح کرد: همین حسادتها موجب شد تا همسرم هم کم کم به این بیماری دچار شده و بیشتر از درآمدمان خرج کرده و خود را درنزد مردم با خرید ماشین گران قیمت و وسایل منزل لوکس مرفه نشان دهیم.
ام. الف ادامه داد: بعد از مدتی فشار زندگی به قدری سخت شد که صفا و صمیمت خانه به دلیل چکهای برگشتی و بدهیهای بالا تبدیل به فضای مشاجره انگیز شده و کم کم محبت بین من و همسرم کاهش یافته و درگیریها زیاد شد و تعادل روانی هردویمان از بین رفت.
وی با بیان اینکه در نهایت همین چشم و همچشمی موجب از هم پاشیدن خانواده ام و طلاق بعد از ۱۰سال زندگی مشترک شد اذعان کرد: به همه زوج های جوان میگویم که محبت بین خود را با چنین چیزهای بیاساس به آتش نکشید چراکه موجب پشیمانی شده که دیگر هیچ فایدهای ندارد.
پایان پیام /
نظر شما