به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست خبری جشنواره امام رضا(ع) به گزارش سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد ملی امام رضا(ع) و دبیر سیزدهمین دوره جشنواره از اقدامات صورت گرفته و کلیاتی درباره بخش های جشواره اختصاص یافت.
جعفری در ابتدای این نشست با اشاره به ایام مبارک ماه رجب و شهبان ابراز امیدواری کرد به برکت این ایام جشنواره امام رضا(ع) نیز به خوبی به سر منزل مقصود برسد.
وی همچنین تأکید کرد: اگر حمایت و پشتیبانی اصحاب رسانه و قلم وجود نداشت نمی توانستیم در جایگاه کنونی باشیم.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به کلیاتی از بخش ها و نحوه برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) گفت: ما امسال سه نوع برنامه داریم. بخش نخست منظومه ای از برنامه های تخصصی است که عمده آن توسط سازمان ها و نهادها صورت می گیرد.
وی به برنامه های مردمی جشنواره اشاره کرد و افزود: سهم برنامه های مردمی از موضوعات تخصصی بیشتر است.
جعفری سومین بخش جشنواره را برنامه های مربوط به خارج از کشور دانست که حدود 30 درصد از فعالیت های این دوره از جشنواره را به خود اختصاص داده است.
دبیر جشنواره رضوی ادامه داد: استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، قزوین، خراسان جنوبی و شمالی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کردستان، جنوب کرمان و قم میزبان برنامه های هنری هستند.
وی ادامه داد: 11 استان کشور نیز میزبان برنامه های فرهنگی ما هستند مانند: ایلام، سمنان، بوشهر، کرمان، چهارمحال و بختیاری، همدان، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، خوزستان، مازندران.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ادامه داد: همچنین 17 استان کشور مانند: قم، زنجان، اردبیل، تهران مرکزی، کرمانشاه و خراسان جنوبی میزبانی برنامه های علمی پژوهشی جشنواره را بر عهده خواهند داشت.
وی گفت: 3 استان گلستان، لرستان و یزد برنامه های سینمایی را میزبانی خواهند کرد و مجری برنامه های دیجیتالی تهران و ایلام خواهند بود.
جفعری افزود: پیش بینی کرده ایم در تمام استان ها برنامه هایی برای کودکان و نوجوانان داشته باشیم و در پایان اختتامیه در استان تهران برگزار خواهد شد.
وی افزود: 23 دانشگاه مانند دانشگاه امام صادق(ع)، هنر تهران، شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین، صنعتی قم، رازی استان کرمانشاه، دانشگاه های رشت، هرمزگان، فردوسی مشهد، شیراز و ... میزبانان بخشی از سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) خواهند بود که از اردیبهشت کار خود را در نیشابور، رشت و بیرجند آغاز کرده و دو دانشگاه در مهر ماه کار خود را شروع می کنند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ادامه داد: اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در مشهد مقدس خواهد بود که قالب های مختلفی را در بر می گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قالب های جشنواره گفت: شعر با زبان های فارسی و ترکی و مشاعره، ادبیات داستانی در حوزه کتاب، هنرهای نمایشی شامل تئاتر، پرده خوانی آیینی، هنرهای تجسمی شامل: نقاشی و خوشنویسی، نواهای آیینی مانند: چاووشی و تواشیح از جمله موضوعات شرکت کننده در این جشنواره خواهند بود.
جعفری خاطرنشان کرد: همچنین برنامه های پژوهشی شامل: نشست های تخصصی با سبک زندگی و ... فیلم کوتاه و بلند و مستند خواهیم داشت.
وی گفت: یکی دیگر از برنامه های این جشنواره تجلیل از افرادی است که به نوعی فعالیتی در این رابطه داشته اند و کارشان تاثیرگذار بوده است. همچنین با 31 استان کشور تفاهم نامه همکاری امضا شده که اغلب آنها برون سپاری شده است.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: فعالیت های این جشنواره 11 مرحله ای است که ما سعی کردیم در ابتدا کارهایمان را آسیب شناسی کنیم و مهندسی برنامه ها مرحله بعدی است که برخی از موضوعات حذف یا اضافه شده است.
وی افزود: همچنین کمیته برنامه ریزی تشکیل داده ایم که کارگروه های تخصصی هستند و نیز استمرار دبیرخانه ها موضوع دیگری بود که انجام شده است.
جعفری با اشاره به شعار امسال سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) که «نوآوری و خلاقیت» است، افزود: در 31 استان 31 اتاق فکر تشکیل شده که دبیرهای تخصصی برای کارگروه ها انتخاب شده است.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: با برزاری هفه ای فرهنگ رضوی در طول سال و به صورت چرخشی در استان ها، دستاورهای این دوره جشنواره را به نمایش عمومی می گذاریم.
وی در پایان این نشست در پاسخ به پرسش شبستان درباره رونمایی از بانک اطلاعات و آثار هنرمندان ادوار جشنواره رضوی گفت: شرکتی رایانه ای از پارک علمی فناوری خراسان برای طراحی سایت بانک اطلاعات جشنواره انتخاب شده و براساس برنامه ریزی ها قرار است این بانک در یک سال آینده در فضای اینترنت قابل دسترسی شود.
وی با اشاره به این که جشنواره سالانه 400 هزار اثر با موضوعات فرهنگی، هنری و علمی و پژوهشی دریافت می کند، از انتشار همه آثار ادوار جشنواره در سایت بانک اطلاعات خبرداد.
پایان پیام/
نظر شما