دومین همایش علمی پژوهشی میراث تفسیری امام رضا (ع)

دومین همایش علمی پژوهشی میراث تفسیری امام رضا (ع) همزمان با دهه کرامت در محورهای تاریخ، علوم، مبانی، قواعد، گرایش‌ها و روش‌های تفسیری امام هشتم شیعیان (ع) برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور همزمان با دهه کرامت دومین همایش علمی پژوهشی "میراث تفسیری امام رضا (ع)" را برگزار می کند.

بنابراین گزارش، کشف و تبیین مبانی تفسیری امام رضا (ع)، کشف، استخراج و اشاعه میراث تفسیری اهل بیت (ع) از متون روایی با محوریت آموزه‌های گفتاری و عملی امام هشتم (ع)، اشاعه و ترویج فرهنگ قرآنی میان عموم شیفتگان قرآن و اهل بیت (ع)، گردآوری میراث تفسیری امام رضا (ع) با هدف مرجعیت بخشی به آن، گرامیداشت مؤلفان و نویسندگان آثار برتر علمی مرتبط با این میراث و کمک به انتشار این آثار مهمترین اهدافی است که با برگزاری این همایش دنبال می شود.

این گزارش می افزاید: معرفی تاریخ قرآن، علوم قرآن، مبانی تفسیری، قواعد تفسیری، گرایش‌های تفسیری و روش‌های تفسیری در کنار موضوعاتی همچون راه شناخت قرآن در احادیث رضوی و اوصاف قرآن در کلام امام رضا (ع) محورهای اصلی این همایش را به خود اختصاص می دهد.

همچنین، تاریخ قرآن ریز موضوعاتی همچون نقش امام رضا (ع) در دفاع از قرآن و جهت دهی تفسیر و ترویج تفسیر اهل بیت(ع) در ایران و ماوراءالنهر، اعجاز قرآن در احادیث رضوی، جزئیت بسمله از دیدگاه امام رضا (ع) و حروف مقطعه در احادیث رضوی را شامل می شود.

علاوه بر این، ظاهر و باطن قرآن در احادیث رضوی، متشابهات قرآن و تأویل صحیح آنها از دیدگاه امام رضا (ع)، جاودانگی و جامعیت قرآن در احادیث رضوی، مصونیت قرآن از تحریف، امکان‌سنجی ورود اسرائیلیات و احادیث غالیان در احادیث منسوب به امام رضا (ع)، تفسیر اوصاف الهی در قرآن و ارتباط آن با زبان قرآن و تأویل، جری و تطبیق در احادیث تفسیری رضوی موضوعات علوم قرآن در این همایش را شامل می‌شود.

مبانی تفسیری در این همایش نیز موضوعاتی همچون الهی بودن الفاظ قرآن و سلامت آنها از دستبرد، حجیت ظواهر و الفاظ قرآن در تفسیر و استناد به آنها به کارگیری عقل در تفسیر رضوی، انسجام مبنایی در احادیث تفسیری امام رضا (ع) قابلیت پاسخگویی قرآن به ارباب مذاهب و ملل و نحل در نگاه رضوی و توحید محوری در تفسیر امام رضا (ع) را در برمی گیرد.

استخراج قواعد تفسیری از احادیث رضوی، قواعد تفسیر آیات الاحکام در نگاه رضوی، توجه امام رضا (ع) به معنا کردن لغات و الفاظ (فرهنگ لغات قرآنی رضوی)، سیاق و انسجام آیات قرآن از دیدگاه ایشان، موضوعات قواعد تفسیری و امام رضا(ع) و تفسیر عقلی، گرایش سیاسی در تفسیر امام رضا (ع)، استنادات امام رضا(ع) به قرآن در مناظرات کلامی، نقش زمان و مکان در تغییر گرایش و روش تفسیری امام رضا (ع) موضوعات گرایش‌های تفسیری و تفسیر قرآن به قرآن از دیدگاه امام، روش امام رضا (ع) در تفسیر آیات‌الاحکام و ارائه مستندات قرآنی فتوا و تفسیر رضوی بر اساس قواعد ادبی موضوعات در بخش روش‌های تفسیری این همایش مورد تاکید قرار می گیرد.

دارابودن عنوان، چکیده، کلمات کلیدی، متن اصلی (شامل روش کار، بحث و نتیجه‌گیری) و فهرست منابع متناسب با محورهای مذکور، تایپ خوانا در حداکثر 15 صفحه و ذکر دقیق مشخصات ارسال کننده در برگه ضمیمه مقاله، شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، میزان تحصیلات، سن، آدرس دقیق محل سکونت، کدپستی، شماره تلفن برای تماس ضروری و آدرس پست الکترونیک شروط شرکت علاقه مندان در این همایش است.
همچنین، بنابر تدارکات دیده شده به نفرات اول تا چهارم این همایش علاوه بر اهداء تندیس جشنواره و کمک هزینه عمره مفرده به ترتیب دو سکه، یک سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی اعطا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور، نفرات پنجم تا هشتم نیز علاوه بر تندیس جشنواره به ترتیب کمک هزینه عمره مفرده و سفر به عتبات عالیات را دریافت می کنند.

شایان ذکر است، علاقه‌مندان می‌توانند حداکثر تا یکم شهریور مقالات خود را از طریق پست الکترونیک به نشانی الکترونیکی Miras Tafsiri1390@gmail.com و یا یک نسخه از چکیده و اصل مقاله را همراه با لوح فشرده حاوی فایل pdf به آدرس دبیرخانه همایش واقع در قم، خیابان ساحلی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کنند؛ همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر شماره تلفن 02517708522 در دسترس قرار دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 46007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha