به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان ؛ کوروش محمدی در گفتگو با مهر اظهار داشت: رویکرد خانواده ها برای ازدواج در سن پایین و کمتر از ۲۰ سال در کشور ما می تواند نویدی برای جامعه باشد اما در حال حاضر چنین اتفاقی رخ نداده است.
وی بیان داشت: مزایای ازدواج درسنین پائین بیش از معایب آن است.
محمدی با اظهار اینکه وقتی آماری از ازدواج می دهیم منظور ازدواج هایی است که منجر به زندگی مشترک شوند، اعلام کرد: در بسیاری موارد شاهدیم دختر و پسرهایی که در سنین کم نامزد یا حتی عقد کردند پس از ۵ تا ۶ سال در این مرحله مانده و به این نتیجه رسیده اند که باید از یکدیگر جدا شوند.
محمدی اعلام کرد: مزیت ازدواج در سنین پائین تولد فرزندان در سنین ۲۰ تا ۲۵ سال و کاهش شکاف نسل ها است و این در حالی است که تهدید این دسته از ازدواج ها ، ازدواج بر پایه احساس است.
وی با بیان اینکه زمانی که هنوز شرایط ازدواج در اجتماع از جمله مسکن و اشتغال فراهم نشده ، چطور امکان دارد که جامعه به سمت ازدواج با سنین پائین برود، ادامه داد: وقتی در یک جامعه مدرک گرا زندگی می کنیم، دختری که در سن ۱۷ یا ۱۸ سالگی ازدواج کند دیگر فرصت تحصیل را از دست می دهد بنابراین چطور امکان دارد با چنین دیدگاهی، انتظار وقوع ازدواج در سنین پائین را داشته باشیم.
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران گفت: به منظور پیشگیری از ازدواجهای برپایه احساس در سنین پائین و جلوگیری از عواقب جدی آن طی زندگی زناشویی اگر این نوع ازدواج ها با آموزش در سطح خانواده ها و اجتماع همراه باشد و دختر و پسری که در سن کمتر از۲۰ سالگی تصمیم به ازدواج می گیرند مهارت لازم را برای یک زندگی مشترک کسب کنند، آن تهدید هم به یک فرصت بدل می شود.
وی ازدواج در سنین پائین را یک فرصت برای اجتماع نام برد و اعلام کرد: اگر واقعا جامعه به این سمت در حال شکل گیری است باید مهارت های لازم به جوانان آموزش داده شود.
محمدی افزود: آمار بالای طلاق در جامعه کنونی ما به دلیل ازدواج های احساسی در سن پایین و از سوی دیگر ازدواج های اجباری در سنین بالا است که فرد دیگر فرصت انتحاب را از دست داده و مجبور به ازدواج می شود.
وی با بیان اینکه مشکل ازدواج در سنین بالا هنوز حل نشده است، گفت: وقتی با جمعیت زیاد بیکاران در کشور مواجهیم و توقعات برای ازدواج بالا رفته و هنوز برای تهیه مسکن مشکل وجود دارد و مشکل بخش اعظمی از خانواده های متوسط و پائین تر تامین جهزیه است بنابراین انتظار می رود که در سال های آینده منتظر ازدواج در سنین بالاتر از زمان حاضر باشیم.
پایان پیام/
نظر شما