به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مهندس مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران، امروز(2 خرداد) در مراسم گرامی داشت سالروز آزادسازی خرمشهر که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با اشاره به عملیات بیت المقدس و فعالیت های دکتر مصطفی چمران در آزادسازی خرمشهر گفت: دکتر چمران یک مغز متفکر فیزیک و ریاضی بود و در دوران دفاع مقدس طراحی صحنه های جنگ را انجام می داد و در این مسیر به موفقیت های بسیاری دست یافت.
وی شهید چمران را دانشمندی بزرگ، رزمنده شجاع و فرمانده برنامه ریز و توانمند دانست و تصریح کرد: این شهید بزرگوار با توانایی هایی که در مدیریت داشت ستاد جنگ های نامنظم را در شرایط سخت خوزستان فرماندهی می کرد و در نهایت در دهلاویه به شهادت رسید.
وی اشاره به اینکه شهید چمران همچنین خاکریزهای دشمن را با موشک های زیر آب شکافت افزود: در دوران دفاع مقدس رزمندگان با مشکلات فراوانی مواجه بودند اما هیچ گاه آنها با قدرت ایمان و توکل به خداوند متعال و از همه مهمتر روحیه شهادت طلبی توانستند در مقابل دشمنان ایستادگی کنند.
مهندس چمران، با بیان اینکه دکتر چمران مغز رياضی و فيزيک و جنگ را با هم ادغام كرد و اين چنين اتفاقات در جنگ رخ داد، ابراز کرد: این اقدامات مهندسی در شرايط بحرانی جنگ انجام می شد و شعار «ما ميتوانيم» را از همان روزهای اول جنگ و در طول دوران جنگ محقق كرديم.
وی با اشاره به اینکه عمليات آزادسازی خرمشهر از 9 ارديبهشت 61 آغاز شد و شبانگاه، زدن پلهای نظامی بر روی كارون و عبور شهيد صياد شيرازی از رود كارون، گام اول اين عمليات بود اضافه کرد: تسخیر جاده اهواز به خرمشهر گام دم در این عملیات مهم بود.
وی ورود به خرمشهر را سومین گام در آزادسازی خرمشهر دانست و عنوان کرد: خرمشهر تبديل به يك دژ شده بود و چند روز قبل از عمليات، نيروهای اطلاعاتی عراق، موساد و آمريكا متوجه شدند که در تدارك حمله ای هستيم و ما برای اينكه اين عمليات شناسايی نشود، اقداماتی را انجام داديم.
برادر شهید چمران، به چگونگی آزادسازی خرمشهر پرداخت و اذعان داشت: رژيم بعث عراق برای جلوگيری از باز پس گيری خرمشهر توسط نيروهای رزمنده جمهوری اسلامی ادامات بسیاری همچون ایجاد خاکریزهای بلند، کاشت مین در نقاط مختلف، نصب خورسیدی های بزرگ در کنار رودخانه و... را انجام داد.
وی با بیان اینکه صدام هیچ گاه فکر نمی کرد که نیروهای نظامی بتوانند با تجهیزاتی که در اختیار دارند خرمشه را آزاد کنند اظهار کرد: صدام تعدادی از خبرنگاران جنگی را به منطقه آورده و به آنها نشان داده بود كه با تشكيلات و تجهيزاتی كه نيروهای ايرانی دارند، دژ خرمشهر نفوذناپذير است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به اینکه بعد از آزادسازی خرمشهر، استراتژی و نحوه برخورد عراق و دشمنان با ما عوض شد خاطرنشان کرد: نخستین موشک ها، پل های چریکی و زیردریایی ها در زمان جنگ در اهواز ساخته شد.
وی با تاکید بر اینکه بر استفاده از پتانسیل ها، توانمندی ها و ظرفیت های دانشگاهی برای مقابله با دشمنان ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، باید امید ما به نیرو و توان داخلی کشور باشد و در این صورت می توانیم به پیروزی های بزرگ دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر از نظر پیشرفت علمی توانستیم به موفقیت دست پیدا کنیم می توانیم در دنیا حرف اول را بزنیم یاد آور شد: توکل به خدا، امید به خدا و دانش دانشمندان بزرگ هسته ای و نانوتکنولوژی در بسیاری مراتب علمی باعث پیشرفت کشور می شود.
پایان پیام/
نظر شما