پیشنهاد ادغام یا حذف کمیته امداد نشانه جهل از اهداف این نهاد است

سرپرست کمیته امداد با بیان اینکه هنوز جایگاه مددکاری در جامعه تعریف نشده است، گفت: ناشناس ماندن این جایگاه موجب عدم استفاده از ظرفیت‌های بالقوه مددکاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز در «بیست و ششمین همایش کشوری مددکاری اجتماعی در چشم‌انداز 1404» ضمن تبریک ایام ماه رجب گفت: حضرت علی (ع) به عنوان کامل‌ترین الگو و انسان کامل در حرفه مددکاری شناخته می شود و روز مددکار روز اتصال و تبعیت از پیام علوی است و مشکلات ما در جامعه به جهت فاصله گرفتن از این پیام است.

 

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) 22 روز پس از پیروزی انقلاب کمیته امداد را تأسیس کردند، افزود: ستون خیمه کمیته امداد اقشار مردم است و این نهاد متکی به تمام اقشار جامعه است و مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و الگوهای دینی خدماتی را به مردم ارایه می‌دهد.

 

انواری با بیان اینکه حرکت امداد معطوف بر ضعیف‌ترین اقشار جامعه است، تصریح کرد: امداد نهاد غیردولتی است و متکی بر موازین و شرایط دولت اداره نمی‌شود، بلکه تحت مدیریت ولی‌فقیه است و به عنوان معین و همکار دولت تعریف شده است.

 

سرپرست کمیته امداد با اشاره به توسعه تشریفات اداری در این نهاد اظهار کرد: پرهیز از تشریفات اداری یکی از اصول این نهاد است که متأسفانه گریبان‌گیر این نهاد شده است.

 

وی در مورد حذف یا ادغام کمیته امداد خاطرنشان کرد: بحث‌هایی که پیرامون حذف یا ادغام این نهاد با سایر سازمان‌ها صورت می‌گیرد، نشانه جهل از موضوع مردم‌سالاری و ناآگاهی از اهداف و مبانی این سازمان است.

 

انواری پیشتازی در احیا و ترویج سنت‌های اسلامی، تعامل این نهاد با سایر دستگاه‌ها مبتنی بر مشارکت مردمی، گسترش شبکه ارتباطی و مردمی کارآمد برای کارهای عمیق و ماندگار در میان اقشار آسیب‌پذیر جامعه را از جمله اهداف این نهاد در سند چشم‌انداز برشمرد.

 

وی پیرامون حرفه مددکاری در جامعه گفت: مددکاری به مراجعه‌کننده کمک می‌کند که عدم ثبات را به ثبات و سلامت تبدیل کند، اما متأسفانه جایگاه مددکاری در جامعه تعریف نشده است و نه مددکار جایگاه خود را می‌شناسد و نه این حرفه در حوزه‌های اجتماعی شناخته شده است، به همین جهت از ظرفیت آن استفاده نمی‌شود.

 

انواری با بیان اینکه آموزش‌های دانشگاهی مبتنی بر انسان‌شناسی لیبرالیسم غربی است، اظهار کرد: این نگاه با نگاه اسلام و انسان متفاوت است و برخی از نگاه‌های مددکاری به این حوزه معطوف شده و توان حل مشکل در حوزه اسلامی را ندارد، به همین جهت کارآیی خود را از دست داده است و نیازمند استفاده از بینش و معرفت دینی برای بالا بردن ظرفیت‌های این حرفه است.

 

وی با بیان اینکه ارتقای بینش و آگاهی حرفه‌ای موجب سلامت این رشته در جامعه است، خاطرشان کرد: برای جلوگیری از فرسایش حرفه‌ای در رشته مددکاری باید بر آموزش‌های مرتب و مستمر در این رشته سرمایه‌گذاری است و در صورت عدم آموزش در این حرفه موجب توقف و عدم پیشرفت این رشته در جامعه می‌شویم.

 

گفتنی است، بیست و ششمین همایش کشوری مددکاری اجتماعی در چشم‌انداز 1404 چهارشنبه (25 خرداد) در تالار ایوان شمس برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 46069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha