کمبود نیروی انسانی مشکل جدی در حوزه توان بخشی/اختصاص ۳۵میلیارد ریال اعتبار برای بیمه دانش آموزان استثنایی

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: با مشکل جدی برای تامین نیروهای رسمی توان بخشی به خصوص برای مناطق محروم روبه رو هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر مجید قدمی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، ظهر امروز (۵خرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکل جدی تامین نیروی انسانی در حوزه توان بخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، افزود: مجوز استخدام نداریم و فقط نیروها از طریق طرح، مدت دو سال با سازمان کار می کنند و بعد از آن ما برای تامین نیرو دچار مشکل می شویم.

وی با بیان اینکه در بسیاری از مناطق از جمله خراسان شمالی نیروی توان بخشی کم داریم، عنوان کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور هفت گروه نابینا، ناشنوا، معلول ذهنی، معلول جسمی حرکتی، چند معلولیتی، اختلالات رفتاری، اختلالات یادگیری را تحت پوشش دارد.

وی اظهار داشت: سال تحصیلی 94-93 حدود 72 هزار نفر در مدارس خاص تحصیل کردند که بیش از 53 هزار نفر آنها کم توان ذهنی هستند و همچنین حدود 49 هزار نفر هم در سیستم تلفیقی(مدارس عادی) تحصیل کردند.

معاون وزیر آموزش و پرورش به همکاری 22 هزار نیروی انسانی برای آموزش 72 هزار دانش آموز با نیاز خاص اشاره داشت و گفت: برای حل مشکلات این حوزه و انجام پروژه های بزرگ و اصلی به کمک خیران نیاز داریم.

وی تصریح کرد: آمادگی داریم به تعداد مراجعه کنندگان خدمات دهیم، هرچند که هزینه هر دانش آموز با نیاز ویژه، 5 برابر دانش آموز عادی است و این مشکل فرد نیست، بلکه مشکل جامعه است و باید به تمام افراد متناسب با نیازهایش خدمات ارائه دهد.

دکتر قدمی از حل مشکل بزرگ سرویس دانش آموزان با نیازهای ویژه خبر داد و اضافه کرد: از ابتدای امسال 80 درصد مشکل سرویس این دانش آموزان در شهرهای بزرگ و 100 درصد در شهرهای کوچک و مناطق محروم حل شده است، چرا که برآورد ما برای دریافت اعتبارات برای حل مشکل سرویس 30 میلیارد تومان بود که تا 80 درصد آن محقق شده است.

وی درباره بیمه دانش اموزان هم اظهار کرد: در بودجه 94 برای بیمه دانش اموزان با نیازهای خاص در حوزه درمان و خدمات توان بخشی 3 میلیارد و 500 میلیون تومان دریافت کرده ایم.

وی از خرید تبلت برای بچه های نیمه بینا به جای چاپ درشت خط کتاب در سال تحصیلی آتی خبر داد و افزود: حدود 400 میلیون تومان اعتبار برای این کار داریم که برای 900 دانش آموز این بخش کفایت می کند.

وی بیان کرد: قبل از شروع سال تحصیلی 95-94 کتاب بریل نابینایان به غیر از دو پایه جدید چاپ و در اختیار مدارس قرار می گیرد.

وی عنوان کرد: کمتر از 20 مدرسه غیردولتی در حوزه آموزش و پرورش استثنایی در کشور داریم که علت آن هم هزینه بر بودن این مدارس است که به هزینه های درمان دانش آموزان اضافه می شود که خانواده ها قادر به پرداخت این هزینه ها نیستند.

وی از تحت پوشش قرار گرفتن 3 هزار و 900 معلول یتیم توسط انجمن حامیان بچه های استثنایی خبر داد و تصریح کرد: در حوزه اختلالات یادگیری در 15 سال گذشته در کشور اقدامی انجام نمی شد اما اکنون با مطالعه و تحقیق خدمات خوبی ارائه می شود چرا که معتقدیم سرمایه گذاری در این حوزه، جلوی افت تحصیلی در مدارس عادی را می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه آموزش فراگیر رویکرد سازمان استثنایی کشور است، گفت: تست سنجش در همین راستا انجام می شود که اگر چه ممکن است احتمال خطا در آن باشد، باز هم رقم قابل توجهی از مشکلات دانش آموزان شناسایی و رفع می شود.

دکتر قدمی گفت: طرح سنجش از نیمه ماه جاری تا پایان شهریور ماه انجام می شود که 12 هزار تومان از خانواده ها برای انجام آن دریافت خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان هم در این نشست گفت: خراسان شمالی جزو سه استانی است که پراکندگی روستایی بالا و جمعیت روستایی آن به نسبت جمعیت شهری اش، بالاست، از این لحاظ ارائه خدمات به دانش آموزان با نیازهای ویژه سخت می شود.

سید محمد لنگری عنوان کرد: تعداد دانش آموزان تحت پوشش آموزش استثنایی استان هزار و 379 نفر در قالب 160 کلاس درس است.

وی اظهارداشت: توجه به این دانش آموزان برای استانی که زیر ساخت جدی ندارد، دشوار است و نیازمند کمک خیران برای انجام پروژه ها است.

 

پایان پیام/

کد خبر 461235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha