به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری در آئین نكوداشت فرج الله سلحشور كه به بهانه تجلیل از 33 سال فعالیت هنری و سینمایی این هنرمند انقلاب اسلامی در خبرگزاری فارس برگزار شد، سیدنظامالدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، در سخنانی با اشاره به سخنی از سید حسن نصرالله اظهار كرد: یادم است در گذشتهای نه چندان دور از سیدحسن نصرالله شنیدم كه گفته بود پخش سریال حضرت یوسف (ع) شاید بزرگترین دستاورد ایران بعد از انقلاب بود كه همه ما آن را دیدیم و به تاثیرگذاریش واقفیم كه در زمان پخش آن حتی خیابانها نیز خلوت میشد.
سیدمهدی هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان این كه بعضیها فكر میكنند به جای تقابل با تهاجم فرهنگی باید به دنبال تعامل باشند، گفت: باید مقابل بهمثل كرد؛ یكی از راههایی كه لازم است در مقابل این تهاجمات داشته باشیم حضور در عرصه فرهنگ و هنر و علم است كه سینما یكی از راههای انتقال آن به شمار میرود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص «فرهنگ» عنوان كرد: مقام معظم رهبری فرهنگ را به فضا و اكسیژنی كه ما تنفس میكنیم تشبیه میكنند كه هر چه این هوا سالم باشد نسلهای بعدی ما سالمتر خواهند بود لذا امیدوارم این رسالت كه بر عهده اصحاب فرهنگ است را به خوبی ادا كنیم.
همچنین حسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بسیاری افراد را دیدهایم كه در گذر زمان افكار و عقایدشان تغییر میكند، اما در این بین تعداد انگشتشماری هستند كه با گذشت سالها هیچ تغییری نكردهاند و من در این مراسم میخواهم به جناب سلحشور بگویم شما اصلاً در این سالها تغییر نكردهاید.
وی ادامه داد: سلحشور و همراهانش جزو افرادی بودند كه تئاتر و هنر را به مسجد بردند و اولین تئاتر مسجدی را برپا كردند. در این زمینه نیز بودند افرادی كه راهشان را با مسجد آغاز كردند اما در ادامه و خیلی زود از مسجد جدا شدند، اما سلحشور هیچگاه خود را جدای از مسجد و اعتقاداتش ندانست. به عقیده من این خود یك هنر است كه فردی 40 سال همواره آرمانهای ثابتی داشته باشد و هیچ اندیشهای در او تغییر نكند و باید بگویم سلحشور هیچگاه از ریشه خود جدا نشده است.
شهریار بحرانی كارگردان سینما نیز با اشاره به خاطره ای از ساخت فیلم حمله به اچ 3 عنوان كرد: در آن دوران احساس میكردم كه در نزدیك شدن به ارزشهای افراد انقلابی ناتوان هستم و به راهی كه شهید آوینی طی كرده بود، نمیرسیدم. كار به جایی رسیده بود كه می خواستیم كار را رها كنیم و به بن بست رسیده بودیم.
وی ادامه داد: آن زمان آقای سلحشور من را دعوت كردند و میخواستند سریال مردان آنجلس را بسازند. تنها كسی كه آن زمان در این مسیر كار می كرد و خیلی هم سخت میتوانست كار كند، پایمردی هم میكرد، آقای سلحشور بود. ما به كارهای قرآنی علاقه داشتیم ولی نمیدانستیم كه نتیجه چه میشود. مرحله به مرحله كه جلو رفتیم متوجه شدیم حلاوت و شیرینی كه آقای سلحشور در كارهای قرآنی طی میكنند یعنی چه. كار قرآنی كه با تفكر و ایمان و به دور از جنجالهای سینما و سینمای غرب است یعنی چه و تازه فهمیدیم كه چرا آقای سلحشور در این راه بوده و خیلی هم موفق شده است.
جهانگیر الماسی كارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون نیز سلحشور را هنرمندی بی ادعا دانست و گفت: سلحشور مانند بسیاری نیامده بود تا به شهرت و موقعیت برسد. در زمانی كه خیلی از افراد هنر را ابزاری برای بهره بردن میدانستند، به عقیده من ایشان هیچگاه به این سبك عمل نكرد و عقیدهشان بسیار ارزشمند و قابل احترام است.
الماسی با اشاره به ماجرای بین سلحشور و آنجیلنا جولی بیان كرد: مدتی پیش در سفری كه به خارج از كشور داشتم، فردی از من پرسید شما آقای سلحشور را میشناسی؟ ایشان چطور آدمی است؟ و من هم در پاسخ گفتم؛ او فردی است كه به حرفهایی كه میزند كاملاً اعتقاد دارد.
سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد دولت دهم با توجه به فیلم «توبه نصوح» گفت: این فیلم زمانی كه در سینمایی در میدان انقلاب به نمایش درآمد اول كه وارد سینما شدم شوق و جنجال شد، با دیدن این صحنه، نادم شدیم كه چرا با این سوت و كف به سینما آمدیم، اما كم كم دیدیم كه آرامش بر جلسه حاكم شد و همه داشتند صحنهها را میدیدند. فیلم كه به پایان رسید و بیرون آمدیم چشم جوانان را دیدم كه از اشكتر شده و با تمام وجود باور كردهاند كه قیامت، حساب و كتابی هست.
وی با بیان اینكه داستان موسی(ع) بزرگترین و گستردهترین داستان قرآنی است كه حدود 30 مرتبه در قرآن به ماجرای حضرت موسی(ع) و فرعون پرداخته شده است، گفت: فیلم اخیری كه درباره حضرت موسی(ع) ساخته شده است یك چهره ناشایستهای از پیامبر اولوالعزم ارائه كردهاند كه تفاوتی با فرعون ندارد.
حسینی خاطرنشان كرد: غرب میخواهد چهره ملكوتی و قدسی انبیا را در خارج از كشور زیر سؤال ببرد. امیدواریم بتوانیم یك سریال فاخر توسط آقای سلحشور؛ این هنرمند توانمند ارائه شود.
وی خاطرنشان كرد: امیدوارم بتوانیم از میراث گرانبهای خودمان آثاری تولید كنیم كه نه تنها برای ایرانیان، بلكه برای مسلمانان و غیرمسلمانان جهان هم قابل استفاده باشد و مورد استقبال قرار گیرد.
جمال شورجه نیز با بیان این كه سلحشور قبل از ظهور انقلاب و از مسجد كار خود را آغاز كرد، عنوان كرد: ما در آن زمان فكر میكردیم حوزه هنری به جایگاهی میرسد كه تبدیل به مراكز هستهای میشود و اروپا و غرب آنجا را هدف میگیرند البته این را نباید نادیده گرفت كه در حال حاضر هم این اثرات در این سالن وجود دارد.
وی افزود: ما با حضور شما یوسفی داریم كه برد جهانی دارد. بعد از ساخت سریال یوسف پیامبر (ع) سلحشور گفت: اگر بنا باشد سریال حضرت موسی (ع) را بسازم شاید ریشه صهیونیسم از بین برود و دراین مجموعه كه چیزی حدود 80 قسمت خواهد بود یك حركت جهانی را شاهدخواهیم بود.
این كارگردان در ادامه با اشاره به تاثیرگذاری سریال یوسف پیامبر (ع) گفت: همه ما در زمان پخش این سریال شاهد تاثیرگذاریهای آن در بین مردم بودیم اگر توفیق ساخت زندگانی حضرت موسی (ع) را بیابیم یك حركت جهانی را خواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما