به گزارش خبرگزاری شبستان،دکتر قرائی مقدم ،کارشناس اجتماعی با بيان اينكه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بسیار کارآمد است و نتایج موثری را به همراه دارد، گفت: مشکل اعتیاد به مواد مخدر را نمیتوان تنها با اقدامات یک سازمان رفع ساخت یا آن را کاهش داد بلکه باید همه نهادها و سازمانها همچون آموزش و پرورش، وزارت کار و رفاه و... همکاری داشته و جهت رفع این بلیه شوم اجتماعی وارد عرصه عمل شوند.
وي به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام دولت، ملت، همدلی و همزبانی اشاره کرد و تاکید داشت: همه افراد جامعه و مسئولین باید برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد همدل و همزبان باشند و این شاه کلید رفع مشکلات به شمار میرود.
این کارشناس اجتماعی گفت: در گذشته تنها به سه سرمایه طبیعی، تکنولوژیکی و انسانی جهت رفع مشکلات توجه میشد ولی امروز برای همگان واضح و مبرهن است که سرمایه اجتماعی نیرویی بسیار قوی جهت پیشگیری و مبارزه با آسیبهای جامعه است.
قرائي مقدم با تاکید بر اینکه همگان باید برای پذیرش معتادان بهبود یافته و خانواده زندانیان و معتادان همدل باشند، تصریح کرد: اگر می خواهیم اعتیاد کاهش یابد باید همه همدل و همزبان باشیم و مانع از بازگشت مجدد معتادان بهبودیافته به چرخه اعتیاد از طریق حمایت اجتماعی و اقتصادی از آنها شویم.
وي با اشاره به وجود دو نوع مخدر صنعتی و شیمیایی اظهارداشت: متاسفانه امروزه جوانان و نوجوانان به دلیل ناآگاهی به سمت مخدرهای صنعتی و انواع روانگردانها پیش رفته که آثار تخریبی و عوارض آن چندین برابر نوع سنتی است.
وی عنوان داشت: زیبایی و لاغری از جمله مواردی است که زنان جوان را بیشتر به سمت مصرف روانگردانها سوق داده و این در حالی به وقوع پیوسته که میتوان با ارائه آگاهی و ارتقاء دانش افراد جامعه از بروز چنین مواردی جلوگیری کرد.
این کارشناس اجتماعی در ادامه، نبود اوقات فراغت مناسب را یکی از دلایل مهم گرایش جوانان به سمت شادیهای زیرزمینی دانست و گفت: باید مسئولین در این زمینه برنامههای خود را توسعه داده و شرایط را برای اشتغال و ازدواج آنها فراهم سازند.
قرائیمقدم قلیان و سیگار را پلی به سوی اعتیاد عنوان داشت: طبق گفته کارشناسان 11 درصد جوانان بیکارند و این مساله آنها را به سمت مواد مخدر سوق میدهد. باید ریشه های اعتیاد در جامعه بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد و به پیشگیری قبل از درمان توجه جدی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما