حوزه روستایی میراث دار طبیعت/موزه صنایع دستی بحر خزر تشکیل می شود

خبرگزاری شبستان: معاون پارلمانی، حقوقی میراث فرهنگی کشور با اشاره به تشکیل موزه صنایع دستی بحر خزر گفت: صنایع دستی مربوط به سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان و کشورهای حوزه دریای خزر در این موزه به نمایش در می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اسدالله درویش امیری، معاون پارلمانی، حقوقی و امور استان‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور امروز(7 خرداد) در جمع خبرنگاران در دانشگاه گیلان با بیان اینکه روستاها منشا میراث تاریخی و فرهنگی هستند اظهارکرد: متاسفانه در توسعه پایدار سنت‌ها در برهه‌ایی غفلت صورت گرفته و این باعث شده بیشتر مردم از روستاها به شهرنشینی گرایش یافته و مهاجرت به شهرها صورت گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت رشد و توسعه ارزش فرهنگی و اقتصادی سکونت در روستاها افزود: برای کاهش انگیزه مهاجرت مردم از روستاها، باید خدمات مورد نیازشان را در سطح وسیع و گسترده در خود روستاها ارائه دهیم نه اینکه روستایی را به سمت مراکز خدماتی هدایت کنیم، این همان بلایی است که موجب تخلیه روستاها شده است.

درویش امیری تاکیدکرد: بخش اعظم میراث طبیعی به روستاها برمی‌گردد و عمده میراث طبیعی در حوزه روستایی کشور است.

سازمان میراث فرهنگی متولی میراث طبیعی است

وی با بیان اینکه تا یکی از دو دهه گذشته سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خود را متولی میراث طبیعی نمی‌دانست، تصریح کرد: تلقی سازمان میراث فرهنگی در متولی نبودن میراث طبیعی بود و فقط به میراث تاریخی و فرهنگی می‌پرداخت.

معاون پارلمانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر اینکه ما باید متولی میراث طبیعی بوده و حفاظت از آن را بر عهده بگیریم، افزود: به همان میزان که سازمان حفاظت از محیط زیست در حفظ طبیعت و بافت آن تلاش می‌کند، ما هم باید تلاش کنیم زیرا دریاچه ارومیه، تالاب انزلی، زاینده رود میراث طبیعی ما هستند و در کنار محیط زیست و همراه با آن در دفاع از محیط طبیعی مصمم هستیم

وی در ادامه به حوزه صنایع دستی پرداخت و اظهارکرد: دکتر طالقانی، موسس موزه میراث روستایی گیلان پیشنهادی مبنی بر تشکیل مجموعه تاریخی صنایع دستی بحر خزر داده است که مرحله مطالعاتی آن رو به اتمام است و بعد از پایان مطالعات در دستور کار قرار می‌گیرد.

درویش امیری ادامه داد: در این موزه، صنایع دستی مربوط به سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان و کشورهای حوزه دریای خزر گردآوری شده و نمایش در می‌آید.

تاسیس موزه میراث روستایی در گلستان

وی با بیان اینکه هنوز محل دقیق تشکیل این موزه مشخص نشده است تصریح کرد: موزه میراث روستایی گیلان کاری بسیار ارزشمند در جهت حفظ فرهنگ غنی این استان است وباید الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

معاون پارلمانی و حقوقی میراث فرهنگی کشور اضافه کرد: گلستان یا استرآباد قدیم دارای پیشینه غنی فرهنگی و تاریخی است که متاسفانه در معرض خطر تخریب و نابودی است در تعامل با مسئولان استان بنا بر این است تاموزه ‌ای یمانند موزه گیلان در این استان تشکیل شود.

پایان پیام/

کد خبر 461709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha