به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، مسئول مر کز آموزش های تخصصی تبلیغ دارالحکمه تهران امروز شنبه 9 خرداد 1394 مصادف با سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع) در حسینیه آیت الله حق شناس گفت: جوان ها نسبت به سایر سنین تمایل بیشتری به خوبی ها دارند همچنان که وقتی به امام صادق (ع) گفتند اوضاع بصره خراب است حضرت فرمودند: بر تو باد توجه به جوانان؛ زیرا آنان به هر کار خیر از دیگران پیش تازترند.
نباید اشتباه جوانان را به پای جوانی آنها نوشت
وی با بیان اینکه وقتی جوانی مرتکب اشتباهی شد باید تعجب کرد، اظهار کرد: این در حالی است که در جامعه ما وقتی جوانی اشتباهی مرتکب می شود همه می گویند: عیبی ندارد جوانی کرده؛ و آن جوان نیز می گوید: بابا! جوانیم دیگر.
مسئول مرکز آموزش های تخصصی تبلیغ دارالحکمه ادامه داد: نیاز نیست کار زشتی انجام دهیم تا یک جوان خطا کند بلکه در مراکز فرهنگی، فیلم و سریال هایمان خرابشان کرده ایم و طوری به آنها درس دادیم که حواسشان سراغ فساد و خرابی برود.
برخی از مسئولان فرهنگی با فساد جوانان مشکلی ندارند
وی با اشاره به اینکه بعضی وقت ها ایراد می گیریم و از مسئولان انتقاد می گیریم آنها می گویند اینها که چیزی نیست، خاطرنشان کرد: برخی مسئولان فرهنگی می گویند جوان ها را نمی شود از موسیقی حتی از نوع مبتذلش دور کرد؛ در حالی که بنده معتقدم می شود جوان ها را از این فسادها دور کرد و انتظار ما از مراکز فرهنگی، فیلم ها و سریال ها و حتی مساجد بیشتر از این است.
وی با بیان اینکه وقتی به ما در حوزه درس هایی می دهند که مناسبتی با روحیات جوانها ندارد اوضاع همین می شود، تصریح کرد: در ابتدای کتاب تجریدالاصول سخن پیرانه پسندیدی آمده است که دفع ضرر محتمل واجب است. این سخن مقتضای حال جوان نیست که اهل ریسک کردن است و با تک چرخ زدن خود را به مرگ نزدیک می کند.
آموزش و پرورش؛ عامل اصلی دوری جوان ها از معارف قرآنی
حجت الاسلام پناهیان گفت: بنده عامل اصلی دوری جوان ها از معارف قرآنی را آموزش و پرورش می دانم هرچند ما طلبه ها نیز مقصر هستیم و به یکدیگر در ایجاد این دوری کمک می کنیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند در سوره واقعه می فرماید: مردم در قیامت سه دسته هستند (اصحاب الیمین، اصحاب الشمال و السابقون السابقون)، تصریح کرد: باید قسمت السابقون السابقون این آیه را بیشتر برای جوان ها بیان کنیم زیرا یک جوان صرفا به فکر رفتن به بهشت نیست بلکه به فکر رسیدن به قله بهشت است.
جوان ها را تربیت نکرده ایم بلکه خراب کردیم
مسئول مر کز آموزش های تخصصی تبلیغ دارالحکمه با بیان اینکه بنده نمی گویم جوان ها را تربیت نکرده ایم بلکه می گویم خراب کردیم زیرا جوان ها به این راحتی خراب نمی شوند، اظهار داشت: متاسفانه در جامعه ما توجه چندانی به برخی الفاظ نمی شود برای مثال تعبیر احمقانه دانش آموز را برای جوانی که مکلف شده است نیز به کار می برند. این در حالی است که این جوان به خود می گوید زمانی که کودک بودم به من دانش آموز می گفتند و الان که جوان و مکلف نیز شده ام به من دانش آموز می گویند؛ و این تعبیر آثار روانی بسیاری دارد.
وی افزود: انگار در این جامعه خبری از اسلام و امام صادق (ع) نیست که به جوان مکلف نیز دانش آموز بگوییم.
روحانیون مانند مکلاها در بروز وضعیت فرهنگی جامعه مقصر هستند
خطیب حسینیه آیت الله حق شناس با اشاره به اینکه فحش این خراب شدن ها را ما آخوندها می خوریم و دیگران خراب کرده اند، گفت: البته ما (روحانیون) نیز مقصریم آنچنان که 10 مکلا (شخصی) نیز نمی توانستند اینچنین خراب کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید با جوان خطاکار با حسن ظن برخورد کرد و به او بگوییم مطمئنا هدفت خیر بوده و نمی خواستی این خطا را انجام دهی، خاطرنشان کرد: خیلی وقت ها شتابزدگی به جوان ها ضربه می زند اما نباید این سرعت را از او بگیریم بلکه باید او را با سرعت و شتاب به سوی خیرات سوق دهیم.
حجت الاسلام پناهیان اضافه کرد: وقتی جوان ها خیرشان را به خوبی انتخاب می کنند جوانانی می شوند که به تعبیر امام یک شبه درس صد ساله به ما آموخته اند.
شتابزدگی جوانها را در مسیر خیرات قرار دهیم
سخنران این مجلس با بیان اینکه سرعت برای جوانان است و نباید از آنها این سرعت را بگیریم، اظهار داشت: من در دوران دفاع مقدس که دارای سمت های فرهنگی مختلفی در گردان، لشکر، ارتش و عقیدتی سیاسی بودم جوان های اهل نماز شبی را دیدم که وتی به آنها می گفتی بوسیدن دست پدر و مادر بالاتر از نماز شب است مطمئنا یک ساعت بعد دست آنها را می بوسیدند.
وی آفت دیگر جوان ها را وابستگی به رفقا خواند و گفت: این وابستگی را خداوند متعال به جوان ها داده است زیرا می خواهد آنها را از زیر وابستگی به خانواده ها خارج نماید؛ لذا اگر پدر و مادرها دیدند جوانشان به خاطر رفیقش در برابر آنها ایستاد خیلی ناراحت نشوند و فکر نکنند آنها بی دین شده اند.
جوانهای انقلاب و دفاع مقدس از طریق رفقایشان به امام علاقمند شدند
مسئول مر کز آموزش های تخصصی تبلیغ دارالحکمه با تاکید بر اینکه مهم این است که جوان ها رفیق خوبی پیدا کنند، تصریح کرد: بنده طی سالهای مسئولیتم در جنگ دیدم شهدا از رفقایشان بیشتر از خانواده ها تاثیر می پذیرفتند. نمی خواهم به امام (ره) توهین کنم ولی جوان ها از طریق رفقایشان به امام علاقه مند شدند.
وی افزود: امام علی (ع) به فرزند جوانش امام حسن (ع) می گوید می خواهم قبل از آنکه فکرت مشغول شود تو را نصیحت کنم.
حجت الاسلام پناهیان در پایان با بیان اینکه جوانِ خوب یک عیب دارد و آن هم اینکه وقتی می رود همه چیز را خاکستر می کند و چیزی از خود باقی نمی گذارد، خاطرنشان کرد: اگر این عیبِ خوب وجود نداشت پدر و مادرها از غصه می مردند.
پایان پیام/
نظر شما