انگار مردم زندگی را شیرین‌تر از سینماگران حرفه ای می بینند

خبرگزاری شبستان: حقیقی با اشاره به اینکه در میان آثار بخش محله تحت تاثیر دو فیلم قرار گرفته است، اظهار داشت: دید فیلمسازان این بخش نسبت به سینماگران متفاوت است و ویژگی مهم آنها این است که در آنها امید، آرزو و راهکار برای معضلات اجتماعی دیده می شود. انگار مردم از جامعه سینمایی امیدوارترند.

سیاوش حقیقی دبیر پنجمین جشنواره فیلم شهر در مورد برگزاری بخش محله این جشنواره به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: این بخش در دوره‌های قبل هم برگزار شده بود اما در این دوره پررنگ تر شد. به همت ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به این بخش بیشتر بها دادیم و آن را از حاشیه به یک جای امن آوردیم و آن هم به این دلیل بود که من معتقد بودم می شود برای مردم کار فرهنگی کرد. اصولا وظیفه شهرداری‌ها این است که برای مردم کار فرهنگی کنند و فرهنگ مردم را ارتقا بدهند.

 

وی با اشاره به مشارکت مردم افزود: ما هم فکر نمی کردیم که این بخش نسبت به دوره های قبل که تنها سیصد نفر در این بخش حضور داشتند با این استقبال روبرو شویم و نزدیک به هزار و صد نفر در آن ثبت نام و در کلاس‌ها شرکت کنند و در مجموع 158 فیلم بسازند. اما حرف من چیز دیگری است و آن اینکه باید این فعالیت از سوی شهرداری را در قالب یک وظیفه ببینیم. یعنی فرهنگ‌سازی و ارتقاء فرهنگ مردم و کار فرهنگی کردن برای مردم وظیفه شهرداری هاست.

 

حقیقی با اظهار اینکه دستاوردی که به دست آوردیم دست آوردی نرمال و در شان این جشنواره بوده، اظهار داشت: تلفیق نوجوانان، جوانان و افراد مسن‌تر در این بخش جشنواره هم نکته جالب توجهی بود که صورت گرفت. امیدوار هم هستیم که اتفاق خوبی برای این بخش بیفتد. چرا که ما مقدمات را با اساتیدی نرمال چیدیم و گرچه کارگاه کوتاهی با حضور استاد اصلانی برای همین هنرجویان برگزار شد اما هنوز به این سمت نرفته ایم که از اساتید حرفه ای و بزرگان سینما استفاده کنیم.

 

وی افزود: امیدوارم به همت ریاست محترم سازمان این دوره ها را ادامه بدهیم.یعنی در این فرصتی که تا دوره بعدی داریم از این میان عده ای را انتخاب کنیم و آموزش دهیم و برای دوره بعدی جشنواره به جایی برسیم که این استعدادهای کشف شده به فیلمسازان فیلم کوتاه جشنواره تبدیل شوند و با یک تکنیک کاملا حرفه ای، فیلم و حرفی برای ارائه داشته باشند.

 

حقیقی در تشریح این حرف که اگر کمک شود اتفاق خوبی خواهد بود و این هنرجویان آینده سینمای ایران خواهند بود، گفت: لازم نیست که همه این هنرجویان فیلمسازان خوبی باشند بلکه اگر «فیلم بین» خوبی هم بشوند به این معنی که بتوانند تحلیل کنند و فیلم خوب را تشخیص دهند، کافی است. چرا که نباید فکر کرد که در نتیجه هر دوره در همین هزار و صد نفر خلاصه می شوند بلکه هر کدام از این افراد یک خانواده ای متشکل از تعدادی از افراد را دارند که اگر از این هنرجویان تاثیر بگیرند سینمای ایران رونق می گیرد و سطح فکری و شناخت جامعه از سینما هم بالاتر می‌رود.

 

دبیر پنجمین جشنواره فیلم شهر با تاکید بر اینکه به حضور افرادی چون محمدرضا اصلانی، سید رضا میرکریمی، کمال تبریزی مسعود نقاش زاده، سید هادی منبتی و نیکی کریمی در این بخش افتخار می کند، گفت: گرچه ما باید بر این جنبه این بخش و دوره مانور بیشتری می دادیم اما مشارکت این بزرگان به سادگی و با اشتیاق صورت گرفت چرا که همه آنها به خاطر مردم و نه به خاطر افرادی خاص در این فعالیت حضور پیدا کردند.

 

وی در مورد ارزیابی داوران از بخش محله پنجمین جشنواره فیلم شهر گفت: همه آنها گفتند که باور نمی کردیم که چنین فیلم‌هایی را در این بخش ببینیم.

 

حقیقی با اشاره به اینکه خود او هم تحت تاثیر دو فیلم در میانآثار بخش محله قرار گرفته است، اظهار داشت: دید فیلمسازان این بخش نسبت به سینماگران متفاوت است و به قولی آثار آنها مشهور به دید فیلم هشتی است. یعنی فیلمهای کوتاهی که با دوربین‌های هشت میلیمتری ساخته می شد و ویژگی مهم آنها این است که در آنها امید، آرزو، راهکار برای معضلات اجتماعی دیده می شود انگار که مردم زندگی را شیرین‌تر از سینما گران حرفه ای می بینند و از جامعه سینمایی امیدوارترند.

 

دبیر پنجمین جشنواره فیلم شهر در مورد احتمال نمایش آثار بخش محله از شبکه های سیما به خبرنگار شبستان گفت: یک تشکر بسیار ویژه از معاون محترم سیمای جمهوری اسلامی ایران جناب آقای اصغر پورمحمدی می کنم که با توجه به اهمیتی که سبک زندگی ایرانی اسلامی و بحث هویتی مد نظر مقام معظم رهبری می دادند، با جدیت پای کار ما ایستادند و حمایت کردند و تیزرهای ما برای اولین بار از تمام شبکه های سیما نمایش دادند و به پیشنهاد می کنم که فیلمهایی که توسط مردم ساخته شده و رویکرد مثبتی هم دارد را برای مردم به نمایش درآورند در حالی که نیازی به پرداخت هیچ هزینه ای برای آن وجود ندارد.

 

گفت‌وگو: محمدصالح حجت الاسلامی

پایان پیام/

کد خبر 462108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha