بهرام توتونچی، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: دو میلیارد و 120 میلیون تومان در راستای مرمت آثار تاریخی و فرهنگی به استان همدان تخصیص داده شده است که از این میزان یک میلیارد و 40 میلیون تومان صرف هزینه آثار مرمت شده و 230 میلیون تومان در دست اعتبار است.
وی با بیان اینکه چهار بافت تاریخی در همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان داریم، افزود: در خصوص حفظ و احیای آثار تاریخی در دستور صریح معاونت ریاست جمهوری آمده است که با احیای انجمن های میراث فرهنگی در استان ها این مهم پیگیری شود.
وی تصریح کرد: احیای انجمن های میراث فرهنگی با محوریت استان ها پیگیری می شود و در هرشهرستان به مناسبت تعداد فعالیت ها در روستاها اتفاق می افتد که به طور سلسله مراتب مهمترین روستاها را شناسایی می کنند و معتمدین آنان به عنوان نمایندگان افتخاری فرهنگ در امر میراث فرهنگی مشارکت می کنند.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: مرمت و احیاء ميراث ثبت شده تاريخي، طبيعي و معنوي، انجام مطالعات و پژوهش هاي علمي شاخص استان، تشکل های مردم نهاد مرتبط با میراث فرهنگی، افزایش مشارکت بخش خصوصی و مردم در این حوزه و تشکل های مردم نهاد مرتبط با صنایع دستی از راهبردهای این سازمان است.
توتونچی در خصوص نگهداری آثار تاریخی نیز خاطرنشان کرد: نگهداری آثار گذشتگان، نمایش و انتقال آن ها به نسل آینده، ارزیابی و قیاس میان پدیده ای تاریخی، علمی، فرهنگی، صنعتی و هنر، میزان رشد، گسترش و پیشرفت در جامعه، ایجاد تقویت تفاهم میان ملل و اقوام از اهم اهداف احداث و به نمایش گذاشتن آثار تاریخی در موزه ها است.
وی افزود: ترسیم انسجام فرهنگی و بومی در هر جامعه موجب خود باوری فرهنگی و اجتماعی در آن جامعه می شود.
نظر شما