سوره انفال شامل مضامین راهبردی جهاد اقتصادی است

قائم‌مقام وزیر ارشاد با اشاره به انتخاب سوره انفال به عنوان محور طرح قرآنی 1445 گفت: سوره انفال شامل مضامین راهبردی جهاد اقتصادی است.

حجت‌الاسلام محمدی، قائم‌مقام وزیر ارشاد و رییس مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت ارشاد پنج‌شنبه 26 خرداد در افتتاحیه طرح قرآنی 1445 در مصلای بزرگ حرم حضرت عبدالعظیم گفت: هم‌اکنون 1445 سال از نزول قرآن می‌گذرد و به همین دلیل نام طرح بزرگ قرآنی را 1445 انتخاب کردیم تا بتوانیم در این سال قدمی در راه تعمیق و گسترش مفاهیم قرآنی در میان همه دوستان برداریم.

وی افزود: انتخاب سوره انفال برای طرح 1445 به این دلیل بود که این سوره پیام‌های بسیار مهم و اساسی برای وضعیت موجود مسلمانان دارد که بسیار سرنوشت‌ساز است و مهم‌ترین آنها راهبردهای اساسی جهاد اقتصادی است که با توجه به نامگذاری امسال به این نام سوره انفال به عنوان محور طرح 1445 انتخاب شد.

وی با اشاره به رهنمودهای سوره انفال در حوزه فردی گفت: این سوره خصوصیات مؤمن را در حوزه فردی و اجتماعی مطرح می‌کند، از جمله در حوزه فردی مهم‌ترین ویژگی مؤمن را ارتقای سطح ایمان او در طول زندگی می‌داند و اینکه مؤمن در مقابل آیات خدا متواضع است، طوری که با شنیدن آن دلش می‌لرزد.

قائم‌مقام وزیر ارشاد به رهنمودهای اجتماعی سوره انفال اشاره کرد و افزود: سوره انفال در حوزه اجتماعی به مسایلی نظیر دشمن‌شناسی و مقابله با دشمن، تحت ولایت و رهبری الهی بودند، آمادگی رزمی، آمادگی برای مقابله با جنگ روانی، هجمه روحی و روانی همه‌جانبه به دشمن، گریز از فتنه‌های فراگیر، امید به فراگیر شدن عدل الهی در زمین و غیره می‌پردازد.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به آیات 2 تا 4 و آیه 74 سوره انفال گفت: این سوره پنج خصوصیت برای مؤمنان ذکر می‌کند که سه خصوصیت آن معنوی و دو خصوصیت ظاهری است. خصوصیات معنوی مؤمنان در این سوره احساس مسئولیت باطنی در مقابل خدا و حق‌الله، ارتقای ایمان و توکل به خدا در همه حالات ذکر شده است.

وی با اشاره به صفات اجتماعی ذکر شده در سوره انفال برای مؤمنان گفت: دو صفت اجتماعی مهم در این سوره برای مؤمنان ذکر شده است، اول اینکه مؤمنان نماز را بپا می‌دارند، برپا داشتن نماز غیر از خواندن آن است یعنی مؤمنان وظیفه خود می‌دانند که نماز را در خانواده، شهر، استان و کشور خود پیاده کنند.

قائم‌مقام وزیر ارشاد انفاق را پر کردن خلأهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: دومین ویژگی اجتماعی مؤمنان در این سوره انفاق است، انفاق عبارت است از پر کردن چاله‌ها و گودال‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و خداوند در این سوره به مؤمنان می‌فرماید که آنچه خدا به شما داده است برای خودتان نیست و باید در راه خدا مصرف کنید. مؤمنانی که دارای این پنج صفت باشند در این سوره با عنوان مؤمنان حقیقی یاد شده‌اند.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به سه پاداش ذکر شده در سوره انفال برای مؤمنان حقیقی گفت: کسانی که این پنج صفت را داشته باشند مطابق آیات سوره انفال از سه پاداش بهره می‌برند، اول درجات متعالی و فراوان، دوم مغفرت که به معنای پر کردن خلأهاست و سوم رزق فراوان و کریمانه.

وی امام علی (ع) را مصداق اتم مؤمن حقیقی دانست و افزود: امیرالمؤمنین علی (ع) مصداق اتم مؤمن حقیقی است و سرآمد و رمز خلقت عالم وجود است، او به طور کامل پنج صفت یاد شده را دارا بود و الگوی همه مسلمانان در طول تاریخ است.

قائمِ‌مقام وزیر ارشاد تصریح کرد: حضرت علی (ع) حقیقت بزرگی است که پیوندی ناگسستنی با قرآن دارد، همان‌طور که پیامبر اکرم (ص) در لحظات آخر عمر خود از قرآن و ولایت به عنوان دو امر گرانبهای جدانشدنی یاد کرده‌اند.

حجت‌الاسلام محمدی افزود: همان‌طور که بدون طهارت باطنی نمی‌توان مفاهیم قرآن را درک کرد بدون طهارت باطنی حقیقت ولایت نیز درک نمی‌شود و این لازمه حدیث ثقلین است.

وی با اشاره به اینکه لازمه همتایی ثقلین اشتراک صفات قرآن و ولی معصوم است بنا به حدیث ثقلین تمام صفاتی که در قرآن موجود است در حضرت علی (ع) نیز موجود است، صفاتی مانند مجید، عظیم، مهیمن، ذکر، هادی، عزیز و غیره.

قائم‌مقام وزیر ارشاد عنوان کرد: از طرفی حضرت علی (ع) بر اساس آیه مباهله جان رسول‌الله است و هما‌ن‌طور که پیامبر به حضرت علی فرمود حضرت علی (ع) همان چیزی را که پیامبر می‌شنید و همان چیزی را که پیامبر می‌دید به همان صورت می‌شنید و می‌دید. همچنین خود حضرت علی (ع) می‌فرمایند من نور وحی و رسالت را می‌بینم و بوی خوش نبوت را می‌فهمم. بر این اساس چون مهبط وحی قلب رسول (ص) است و حضرت علی (ع) جان رسول‌الله است پس حضرت علی (ع) شاهد نزول است و به همین دلیل پیوندی ناگسستنی با قرآن دارد.

پایان پیام/


 

کد خبر 46286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha