نحوه دریافت مالیات از افراد مقیم خارج از کشور که در ایران درآمد دارند مشخص شد

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان نحوه دریافت مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی مقیم خارج از ایران بابت درآمدهایی که در ایران و یا از ایران تحصیل می کنند را مشخص کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 خرداد مواد دیگری از لایحه قانون مالیاتهای مستقیم را به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان مصوب کرده‌اند فراز دوم ماده 97 موضوع بند 24 این لایحه به این شرح اصلاح شود که در صورتی که معدی از ارایه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خودداری کند سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده معدیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق اقدام می‌کند. و در صورت اعتراض معدی چنانچه ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ مطالبه مالیات نسبت به ارایه اظهارنامه مالیاتی مطابق با مقررات مربوط اقدام کند اعتراض معدی طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و در غیراینصورت مالیات مطالبه شده از سوی سازمان مزبور قطعی و لازم الاجرا است.

این حکم مانع از تعلق جریمه ها و اعمال مجازات های عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نخواهد بود.

نمایندگان در ماده 106 موضوع بند 28 این لایحه نیز مصوب کرده‌اند درآمد مشمول مالیات در مورد اشخاص حقوقی به استثنای درآمدهایی که طبق مقررات این قانون نحوه دیگری برای تشخیص آن مقرر شده است براساس میزان سوددهی فعالیت و مقررات مواد 94، 95 و 97 این قانون و تبصره آن تعیین می‌شود.

نمایندگان در ماده 107 این لایحه این اصلاح را به عمل آوردند که درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی و خارجی مقیم خارج از ایران بابت درآمدهایی که در ایران و یا از ایران تحصیل می کنند به شرح زیر تعیین می‌شود:

بابت تهیه طرح ساختمان‌ها و تاسیسات، نقشه‌برداری، نقشه کشی، نظارت و محاسبات فنی دادن تعلیمات و کمکهای فنی، انتقال دانش فنی، سایر خدمات و واگذاری امتیازات و سایر حقوق و همچنین واگذاری فیلمهای سینمایی ک به عنوان بها یا حق نمایش یا تحت هر عنوان دیگر در ایران و یا از ایران تحصیل می کنند به استثنای درآمدهایی که طبق مقررات این قانون نحوه دیگری برای تعیین درآمد مشمول مالیات یا مالیات آن مقرر شده است با توجه به نوع فعالیت و میزان سوددهی به ماخذ 10 تا 40 درصد مجموع وجوهی باشد که ظرف یکسال مالیاتی عاید آنها می‌شود.

نمایندگان همچنین در جزء ج بند 37 این اصلاح را به عمل آوردند که درآمدها و عایدی حاصل از موقوفات و کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی اشخاص موضوع بند پ و ک از پرداخت مالیات معاف هستند. البته این حکم شامل درآمد شرکتهای زیرمجموعه اشخاص مذکور نمی شود.

همچنین نمایندگان در ماده 277 این لایحه این اصلاح را به عمل آورده اند که مرتکب یا مرتکبان جرایم مالیاتی علاوه بر مجازاتهای مقرر در مواد 274 تا 276 این قانون مسئول پرداخت اصل مالیات و جریمه های متعلق قانونی که تا مهلت مقرر در ماده 157 این قانون مطالبه نشده باشد و همچنین ضرر و زیان وارده به دولت با حکم مراجع صالح قضایی است.

نمایندگان فراز اول ماده 280 موضوع بند 64 این قانون را به این شرح اصلاح کردند که دولت می تواند معادل یک درصد از کل درآمدهای حاصل از مالیاتهای مستقیم به موجب این قانون را که به خزانه داری کل کشور واریز می شود در قالب ردیف مشخصی در قوانین بودجه سالانه در اختیار وزارت کشور قرار دهند تا پس از مبادله موافقت‌نامه به نسبت شاخص جمعیت به دهیاری های و شهرهای زیر 250 هزار نفر جمعیت پرداخت شود.

نمایندگان همچنین در ماده 282 این لایحه این اصلاح را به عمل آوردند که تاریخ اجرای این قانون به استثنای مواردی که در همین قانون ترتیب دیگری برای آن مقرر شده است از ابتدای سال 1395 است و لکن تمامی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع ماده 95 این قانون که سال مالی آنها از 1/1/1394 و بعد از آن شروع می شود از لحاظ تسلیم اظهارنامه، ترتیب رسیدگی و مقررات ماده 272 و نرخ مالیاتی مشمول احکام این قانون است.

پایان پیام/

کد خبر 463515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha