به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شهین دخت مولاوردی در چهارمین همایش ملی و سومین همایش مهارت آموزی و اشتغال که در سالن همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: بررسی عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر و مشارکت زنان در ایران نشان می دهد که عوامل مختلفی در این زمینه تاثیرگذار است که یکی از مهمترین آن میزان توانمندی های آنهاست.
وی افزود: هر جا میزان دانش و مهارت های زنان افزایش یابد امکان دستیابی آنان به مشاغل و مشارکت آنان در بخش های مختلف اقتصادی نیز افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه توسعه عدالت آموزشی در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای برای زنان در راستای مشارکت آنان در توسعه اقتصادی ضروری است، بیان کرد: سند راهبردی ملی توانمندسازی زنان از طریق آموزش های مهارتی ضرورت دارد تدوین شود. باید اجرای آموزش های مهارتی ویژه زنان هدفمندساز شود و ارتقای تاثیرگذاری در فرایند توسعه اقتصادی کشور داشته باشد و از ظرفیت ها و توانمندی های زنان در توسعه همه جانبه باید استفاده کنیم.
وی افزود: مهارت های مورد نیاز مدیران، مهندسین و کاردان های زن شرکت های دانش بنیان باید تقویت و توسعه پیدا کند همچنین آموزش های مهارتی بازار محور زنان با محوریت فعالان اقتصادی با رویکرد اقتصاد پایدار باید گسترش یابد.
مولاوردی تصریح کرد: باید از تمامی امکانات و منابع قابل حصول در جهت تقویت مهارت آموزی معطوف به بازار کار استفاده شود و زنان با تمهیدات اقتصاد مقاومتی همگام شوند و اثربخشی و کارآیی آموزش های مهارتی برای اشتغال زنان افزایش یابد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: باید از ظرفیت ها و توانمندی های زنان و دختران خانه دار در توسعه خانواده و اجتماع از طریق آموزش های مهارتی با ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی به کار گرفته شود.
وی تاکید کرد: باید زنان آسیب دیده در معرض آسیب های اجتماعی در زمینه مهارتی توانمندساز شوند و نیازهای آموزشی آنان مورد شناسایی قرار گیرد و مشاوره آموزشی و هدایت شغلی به آنان داده شود.
وی تاکید کرد: باید الگوهای موفق مهارت آموزی و کارآفرینی در حوزه زنان و خانواده شناسایی شود و دوره های مهارتی ویژه زنان کارآفرین نیز طراحی و استقرار یابد.
وی با اشاره به غفلت ها و خلاهای قانونی اظهار کرد: غفلت ها و خلاهای قانونی موجب بروز چالش هایی در بازار کار برای زنان می شود و عدم تعریف دقیق سهم زنان در فعالیت های اقتصادی که توسعه پایدار را نتیجه می دهند و عدم تطبیق سیاست های اشتغال با مناطق جغرافیایی مختلف و الگوهای فرهنگی اجتماعی حاکم در این مناطق و عدم تناسب رویکردهای اشتغال زنان در مشاغل خانگی با نیاز بازارهای کار از چالش های روبرو است.
پایان پیام/
نظر شما