به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان دومین کنگره و اجلاسیه اعضای ستاد استهلال استان های مناطق قومی کشور با هدف هماهنگ سازی آراء مذاهب اسلامی در سراسر کشور پیش از ظهر امروز در محل دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در امور اهل سنت برگزار شد.
حضور حجت الاسلام و المسلمین مروی، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری، جمعی از علمای برجسته مذاهب اسلامی کشور از استان های مناطق قومی شامل کردستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان بزرگ، گلستان، کرمانشاه، هرمزگان و بوشهر و اعضای ستاد استهلال استان ها از جمله حاضران در این کنگره بودند که ضمن بررسی علمی و فقهی موضوع استهلال و روئت هلال و اعلام ابتدا و انتهای رمضان وشرایط لازم برای اعلام عید، بیانیه ای را در پایان این اجلاسیه صادر کردند.
حجت الاسلام موحد نژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در این کنگره با بیان مبانی علمی و فقهی موجود در رابطه با روئت هلال و اختلاف نظرهای موجود در این رابطه گفت: موضوع استهلال یک مسئله فقهی بوده و مانند سایر مسایل فقهی وجود اختلاف نظر میان علما و فقها درباره آن، امری عادی است.
وی افزود: کارشناسان حاضر در ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری از جمله کارشناسان و خبرگان روئت هلال در دنیا و حتی جزء رکورد داران این عرصه در جهان هستند. به گونه ای که بسیاری از مقالات و گزارشات علمی آنها در منابع معتبرنجومی دنیا چاپ و منتشرشده است.
موحدنژاد تصریح کرد: موضوع اختلاف در روئت هلال و ابتدا یا انتهای ماه مبارک رمضان میان ایران و برخی کشورهای همسایه، همواره وجود داشته و ریشه و بنیان این اختلاف را باید در نوع برخورد با این موضوع جستجو کرد. در کشورما اعلام روئت هلال، منوط به گزارشات دقیق و علمی رصدگران از سراسر کشور و جمع بندی آنها و احراز اطمینان از این گزارشات نسبت به روئت هلال است و همانطور که پیش تر نیز اشاره کردم رصدگران و کارشناسان کشور ما از جمله صاحبان مقالات و گزارشات علمی دقیق منتشر شده در معتبرترین منابع علمی نجوم در سطح دنیا هستند و این در حالی است که ما ازهیچ یک از این کشورها شاهد چاپ و انتشار مقاله یا گزارش علمی معتبری در این منابع نبوده و نیستیم.
عضو شورای تعیین تقویم و ژئوفیزیک دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دقت نظر و موشکافی که در کشور ما برای ارائه گزارشات علمی درباره روئت هلال وجود دارد در جهان اسلام و بین کشرهای مسلمان تقریبا بی نظیر و یا حداقل کم نظیر است.
برخی از دوستان ما د راستان های مختلف تصور می کنند که ستاد استهلال گزارشات دریافتی در این رابطه را طبقه بندی کرده و به گزارشات ارسالی از طرف برادران اهل تسنن کشور در استانه ای مختلف توجه نمی کند. در حالی که برخی از اعضای ستاد استهلال در استان ها و حتی برخی از رصدگران ستاد دفتر رهبری ( از جمله آقای زاهد آرام و آتیلا پرو) ازبرادران اهل سنت و اقلیت های مذهبی هستند که اتفاقا رصدگرانی باتجربه و حرفه ای بوده و گزارشات آنها نیز مانند سایر گزارشات دریافتی کاملا ثبت ضبط می شود.
وی افزود: برخی مسایل فقهی نیاز به کلان نگری دارد. ممکن است در شهری برای اثبات روئت هلال یک یا دو شاهد کافی باشد اما تجربه به ما ثابت کرده که گاه حتی در شرایطی که امکان روئت هلال از نظر علمی و جوی وجود ندارد برخی افراد ادعا می کنند که هلال ماه را دیده اند اما آیا می توان احکام و تکالیف واجب افراد یک کشور را به شهادت یک یا دو نفر و گزارشات و روئت های اینگونه سپرد؟
در بحث روئت هلال موضوع شیعه و سنی در کار نیست بلکه بحث جمع بندی کلیه گزارشات دریافتی در سراسر کشور است و این که آیا از این گزارشات نسبت به روئت هلال اطمینان حاصل می شود یا نه؟
پایان پیام/
نظر شما