زکات مستحبی همان زکات تجارت است

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، زکات مستحبی را همان زکات تجارت عنوان کرد و گفت: زکات مستحبی صیغه ای است که مفهوم دقیقی از آن درک نشده در حالی که زکات مستحبی زکات تجارت است که برخی از فقها آن را احتیاط واجب می دانند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز امروز (18خرداد) در جلسه شورای زکات استان فارس با بیان اینکه زکات را حق ولی فقیه و دخل و تصرف در آن را حق وی است، گفت: زکات غیر از خمس است و اذن مصرف زکات به عهده متولی آن یعنی ولی فقیه می باشد و می تواند مواردی از زکات را مصرف کند و این امر را نباید به هیچ عنوان نادیده گرفت که در قرآن به رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) گفته شده که زکات را از اموال مومنان گرفته شود.

 

وی با اشاره به حرکت طولی در مسیرجمع آوری زکات آن را مهم و سخن گفتن در این راستا بر اساس حدس و گمان را مردود دانست، ادامه داد: هنوز به طور رسمی آماری جهت اطلاع از آمار غلات، خرما و... و میزان زکات آنها عنوان نشده و لذا همه حرف ها و پیش بینی ها از روی حدس و گمان بوده در حالی که حدس و گمان در این مسیر غیرقابل اعتماد است.

 

امام جمعه شیراز، با بیان اینکه در این موضوع باید 60 عرصه ای که مشمول زکات می شوند را بدانیم، اظهار داشت: با آشنایی به این موضوعات تا بتوانیم هزینه کرد آنها را  مشخص کرده و آمار دقیق ارائه شود تا بتوانیم به این جمع بندی دست یابیم که هزینه مسکن، درمان، خوراک و سایر کمک هایی که به فقرا می شود چه مقدار است.

 

آیت الله ایمانی، در ادامه زکات مستحبی را همان زکات تجارت عنوان کرد و افزود: زکات مستحبی صیغه ای است که مفهوم دقیقی از آن درک نشده در حالی که زکات مستحبی زکات تجارت است که برخی از فقها آن را احتیاط واجب می دانند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر کمکی از فردی برای عمران و آبادانی محله ای دریافت می شود نباید نام آن را زکات مستحبی گذاشت چرا که امروز بسیاری افراد از پرداخت مالیاتی که بر آنها واجب است فرار می کنند، حال چگونه می خواهند زکات مستحبی پرداخت کنند؟

 

نماینده ولی فقیه در فارس  با تأکید بر اینکه ما نمی خواهیم با واژه های فقهی مان بازی شود، گفت: ما درآمدهای متعددی داریم که بخشی از آنها کمک های خودجوش مردمی و تبرعی مثلا در جشن هاست و بخشی دیگر کمک های مردمی برای عمران و آبادی شهر و محله شان است، لذا باید این موارد به دقت مد نظر قرار گرفته شود و موردی با مورد دیگر به اشتباه تداخل پیدا نکند.

 

امام جمعه شیراز با بیان اینکه اگر ما در قانون بخشی را برای مسائل فرهنگی در نظر نگیریم، پشتوانه پرداخت زکات را در آینده از دست می دهیم، ادامه داد: باید با تشکیل یک گروه قوی اشکالات قانون زکات را مشخص و پیشنهادهایی برای بازنگری در قانون و اصلاحیه ها ارائه کند و همچنین با در نظر گرفتن این نکته و توجه به تعدد فقرا در قرآن، باید سهم فقرا با دقت مشخص شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 463913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha