به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بعد از ظهر امروز(20 خرداد) در همایش ملی توسعه پایدار شهری که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: توسعه پایدار شهرها، شاید امروز به عنوان یک پدیده نو ظهور تلقی شود.
محمد علی حضرتی ها افزود: مفاهیمی از نوع توسعه و توسعه پایدار موضوعاتی هستند که در 100 سال اخیر به شکل جدی بدان پرداخته شده است.
وی در ادامه بیان کرد: در تاریخ و فرهنگ کشور ما این مسیر به شکلی طی شده که همواره در شهرسازی در دوران پیش از اسلام و چه بعد از اسلام خردمندان و فرزانگانی که کار شهرسازی و معماری را انجام دادند به روح توسعه پایدار توجه داشتند هر چند از این عنوان استفاده نمی شد.
حضرتی ها تصریح کرد: توسعه پایدار مبتنی بر مزیت های اقلیمی، طبیعی، تاریخی و فرهنگی و اجتماعی است و تجربه ای که در 50 سال اخیر در شهرها مشاهده می شود یک توسعه مبتنی بر تقلید و بی توجه به مزیت های طبیعی، تاریخی و فرهنگی بوده است البته این امر شکل مطلقی ندارد و به طور یقین نسبی است.
این مسئول خاطر نشان کرد: ما بر اساس الگوهایی که ریشه در طبیعت، تاریخ و فرهنگ نداشته و با صرف هزینه های بسیار زیاد این مسیر را طراحی و اجرا کرده ایم در حالیکه در توسعه پایدار مولفه اقتصادی نیز باید در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: در 70 تا 80 سال اخیر افرادی با نام توسعه شهر قزوین به اجرای پروژه هایی پرداختند که به معیارهای اقلیمی، تاریخی و فرهنگی و مقتضیات اجتماعی شهر بی توجه بودند به طور مثال برای احداث دبیرستان پاسدارن کنونی و یک زمین فوتبال در مجاروت آن، 7 بنای شاخص صفویه شهر را تخریب شد.
حضرتی ها عنوان کرد: خطاهای مدیران شهری هزینه فراوانی بر دوش مردم و آیندگان تحمیل نموده است چرا که در غیر این صورت سرنوشت گردشگری قزوین و اشتغال شهر به شکل کنونی نبود.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: مدیران شهری که به سه عنصر اقلیم، تاریخ و فرهنگ توجه نمی کنند نام بدی از خود به یادگار می گذارند و هزینه سنگین و خسارات جبران ناپذیری به مردم شهر تحمیل می کنند که حاصل آن یک شهر افسرده، مضطرب و نگران است.
وی در ادامه گفت: قزوینی ها در گذشته مردمانی شاداب و با نشاط اجتماعی بودند در حالیکه بر اساس آمارها امروز یکی از شهرهای افسرده کشور به شمار می آید که بخشی از این افسردگی ناشی از تصمیمات غلط شهرسازی و مدیران شهری است .
این مسئول ادامه داد: شهرسازان در گذشته یا خردمندی و اندیشه اقدام به ساخت و ساز می کردند و به دو عنصر سلامت و شاد بودن توجه داشتند.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بیان کرد: شعار سال 2015 اتحادیه بین المللی معماران جهان شهرهای سالم و شاد است که در دوره اسطوره ای ایران، شهرهای ما دارای این عناصر بودند اما اکنون شهرهایی که باید کانون سلامت و شادابی باشند تبدیل به یک شهر افسره شده اند.
وی در پایان گفت: امیدواریم این نشست فرصتی در باز اندیشی کلان مدیرت شهری و بازنگری عملکردها و در واقع رجعتی به اصل خویش باشد.
پایان پیام/
نظر شما