به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، کیانوش بهرهی، سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان امروز(۲۰ خرداد) در جشن دانش آموختگان دانشگاه علمی و کاربردی همدان گفت: امسال برای نخستین بار جشن دانش آموختگان دانشگاه علمی و کاربردی به صورت متمرکز برگزار شده است.
وی افزود: امروز 300 نفر از فارغ التحصیلان ممتاز اول تا سوم هر رشته گردهم آمدند تا دانش آموختگی خود را جشن بگیرند که از این میزان 201 نفر از خانم و 99 نفر آقا هستند.
وی تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان همدان در سال گذشته هزار و 866 نفر فارغ التحصیل داشته است که از این میزان 910 نفر خانم و 956 نفر آقا بودند.
بهرهی اظهار داشت: 55 درصد ورودی دانشگاه علمی و کاربردی آقایان و 45 درصد ورودی را خانم تشکیل می دهند.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان خاطرنشان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی به منظور تربیت نیروهای متخصص و مهارت آموز تاسیس شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی و کاربردی در سال 71 مصوب و در سال 73 به تصویب رسید، افزود: این دانشگاه در سال 75 اقدام به پذیرش دانشجو کرد.
وی بیان کرد: با گذشت 19 سال از تاسیس دانشگاه علمی و کاربردی امروز به عنوان نقطه عطفی در آموزش عالی کشور مطرح شده است.
بهرهی ادامه داد: هزار و 58 مرکز علمی و کاربردی با حضور 800 هزار دانشجو در کشور فعال است که سعی در ارتقای دوره مهارت آموزی دارد که در حال حاضر استان همدان دارای 19 مرکز علمی و کاربردی با 8 هزار و 700 دانشجو می باشد.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان با اشاره به اینکه دانشگاه علمی و کاربردی دارای تفاوت محسوسی با نظام فعلی دانشگاه هاست، گفت: این دانشگاه عمدتا به دنبال توسعه مهارت آموزی است.
وی تصریح کرد: باتوجه به وضعیت اشتغال کشور دانشگاه علمی و کاربردی با مهارت آموزی و کارآفرینی دانشجویان سعی در اشتغالزایی دارد.
وی با اشاره به تفاوت محسوس دانشگاه علمی و کاربردی با سایر دانشگاه های نظری، افزود: دانشگاه علمی و کاربردی به دنبال توسعه کارآفرینی و مهارت آموزی است اما این در حالیست که سایر دانشگاه ها به دنبال تداوم رشته ها و تببین سرفصل ها می باشند.
بهرهی بیان داشت: زمانی که شغلی در کشور اشباع شده باشد دانشگاه علمی و کاربردی آن رشته را حذف و به دنبال ایجاد و راه اندازی رشته های جدید است.
وی خاطرنشان ساخت: 770 رشته در دانشگاه جامع علمی و کاربردی وجود دارد که با احتساب هر رشته چهار شغل ایجاد و پیش بینی سه هزار شغل در کشور می شود.
دانشگاه علمی و کاربردی به دنبال مهارت آموزی است
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان اظهار داشت: بخشی اعظمی از دانشجویان و فارغ التحصیلان کشورمان جویای کار هستند که این خود نشان دهنده عدم راه اندازی رشته های کارآفرین است.
وی گفت: در کشورهای پیشرفته بیش از 80 درصد رشته های دانشگاهی به سمت کاربردی و کارآفرینی است اما این در حالیست که درکشورهای جهان سوم رشته های نظری در جایگاه قرار گرفتند.
وی افزود: براساس آخرین آمار دانشگاه علمی و کاربردی از یک میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاه علمی و کاربردی 30 درصد آنان در بدو ورود دانشگاه شاغل و 47 درصد هم پس از فارغ التحصیلی مشغول به کار شدند که باید این آمار را به مرز 100 درصد برسانیم.
احیای رشته های منسوخ شده صنایع دستی در دانشگاه علمی و کاربردی
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی و کاربردی به دنبال احیای رشته های منسوخ شده می باشد، تصریح کرد: امسال 120 رشته منوسخ شده از صنایع دستی احیا می شود.
وی در خصوص پارامترهای رتبه بندی نیز گفت: 200 پارامتر برای رتبه بندی مراکز علمی و کاربردی صورت گرفته که می توانند از دانشگاه جامع رشته بگیرند.
بهرهی از تاسیس مرکز علمی و کاربردی در راستای تربیت مدرسین خبرداد و خاطرنشان کرد: در پنج نقطه کشور به صورت منطقه ای مرکز علمی و کاربردی تربیت مدرسین راه اندازی می شود که امیدوارم با همکاری اساتید این مرکز در استان همدان به عنوان منطقه غرب کشور تاسیس شود.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی واحد استان همدان ابراز کرد: امروزه مدرک گرایی نسبت به مهارت آموزی در دانشگاه ها و دانشجویان به وجود آمده که باید این مهارت سرلوحه کار دانشگاه ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی و کاربردی همدان در وضعیت مطلوبی به سر نمی برد، ادامه داد: این دانشگاه در استان همدان رتبه 10 را به دست آورده است که این مهم نیازمند حمایت های استاندار و معاونانش می باشد.
پایان پیام/
نظر شما