دکتر ستار هدایتخواه، مخبر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تدبر، پیگیری تفسیر قرآن و عمل به قرآن را از گام های به سمت انس با قرآن دانست و به خبرنگار شبستان گفت: قرآن تنها عاملیت نجات از فتنه ها، بی کسی و وحشت است و اگر در عمل به قرآن کوتاهی کنیم، قرآن نیز شکایت گر ماست.
نماینده مردم بویراحمد و دنا مبارزه با ریشه کنی بی سوادی قرآنی را ضروری دانست و افزود: نهضتی در کشور پیش بینی شده که این باید استمرار پیدا کند و بهترین و مهمترین عملکرد این است که قرآن را در بین خانه و خانواده ترویج داده و مساله آن را جدی بگیریم که پناه دهنده برای همه آفت هاست.
وی در ادامه، ابراز داشت: خیلی ها حتی بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه ها از قرآن خوانی ساده هم عاجز هستند و این نشان دهنده این است که باید در روشهای آموزش قرآن بازنگری کرده و روش های نوین را جایگزین کنیم.
ستار هدایتخواه با اشاره به آیات و روایات متعدد در خصوص دوران فتنه ستیزی و فضای آشفته در آخر الزمان افزود: مهمترین عامل رهایی و ایستادگی در مقابل هجوم بی رحمانه فتنه ها، بصیرت است و با ارج ترین و مهمترین عامل بصیرت نیز قرآن است.
مخبر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، واژه ‘فرقان’ به معنای تمییز بین حق و باطل را در قرآن یکی از شاخصه ها و معیارهای مهم در ضرورت بصیرت دانست و گفت: مهمترین معیار و ملاک در زمینه بصیرت و رعایت این اصل خود قرآن است.
هدایتخواه، تقوا و ذکر را از مهمترین عوامل در کسب بصیرت دانست و خاطرنشان کرد: در روزگاری که تشخیص میان حق و باطل بسیار سخت شده و فتنه انگیزی و فتنه ستیزی بر فضای آشفته این زمان حاکم شده، باید همواره تقوای الهی و دوری از هواهای شیطانی و نفسانی را برای کسب معرفت و بصیرت پیشه کنیم.
وی، بصیرت افزایی و کسب معرفت را در سایه تفکر و تعقل دانست و تصریح کرد: راه دیگر کسب معرفت عقل گرایی و تکیه نکردن بر احساسات درونی خویش است.
هدایتخواه، بصیرت را به معنای دانایی، بینایی دل، هوشیاری، زیرکی و یقین دانست و عنوان کرد: مجاهدت با هوای نفسانی و تهذیب روح از زنگارهای گناه، لطیف و شفاف ساختن آیینه دل به نور توحید و کسب معرفت قرآنی مهمترین راه ورود برای کسب بصیرت و تشخیص میان حق و باطل و دوست از دشمن است.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی همچنین، قرآن و عترت را به عنوان دوبال سعات بخش بشر و دو محور حرکت و وحدت در یک جامعه دینی و نظام اسلامی دانست و گفت: بی شک برای ورود به معارف قرآنی باید از باب عترت و اهل بیت(ع) وارد شد.
پایان پیام/
نظر شما