علیرضا قاسمی، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان به خبرنگار شبستان گفت: برخی از رشته های صنایع دستی با توجه به تغییر شرایط جوامع کاربردی خود را از دست دادند و همچنین به دلیل مشکلات اقتصادی رشته های منسوخ شده در حال نابودی هستند.
وی افزود: امروزه بسیاری از رشته های صنایع دستی از جمله پالان دوزی، مسگری، چلنگری توسط سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان آموزش، توسعه و ترویج داده شده است.
وی با اشاره به حمایت معاونت صنایع دستی از صنعتگران و تولیدکنندگان رشته های صنایع دستی، ابراز کرد: به منظور حفظ و احیای رشته های صنایع دستی بسیاری از این رشته ها ثبت و مستند نگاری شده است.
قاسمی خاطرنشان کرد: تاکنون رشته های قالی بافی، سفال و سرامیک لاله جین، سراجی همدان، منبت چوب، نمدمالی، سنگ تراشی، مرواربافی، موتابی، حلبی سازی، زین سازی، چلنگری، قفل سازی، خراطی چوب، لایه دوزی و چاقو سازی مستند نگاری شده است.
معاون صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه سالانه دو رشته صنایع دستی مستندنگاری می شود، اظهار داشت: این در حالیست که حلبی سازی جزء رشته های ناملموس به ثبت رسیده وبه چاپ کتبی در همین زمینه پرداخته ایم.
وی گفت: سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی اقدام به آموزش رشته های منسوخ شده از جمله حلبی سازی کرده که از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
پایان پیام/
نظر شما