بیمه زنان خانه دار را به نتیجه خواهیم رساند/ توانمندسازی بانوان روستایی در دستور کار قرار دارد

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از پیگیری لایحه بیمه زنان خانه دار برای تبدیل شده به قانون خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده عصر امروز (24 خرداد) در جمع کارگروه بانوان و خانواده خراسان شمالی گفت: پیگیر لایحه بیمه زنان خانه دار هستیم تا به قانون دائمی تبدیل شود و این لایحه اکنون در نوبت رسیدگی در کمیسیون اجتماعی دولت است.

وی افزود: ارزش گذاری به کار زنان خانه دار مورد تاکید رهبری هم هست، تا اینکه خانه داری به عنوان شغل محسوب شود، از اهداف ماست که با تحقق این مهم بسیاری از قوانین و مناسبات تغییر خواهد کرد.

وی عنوان کرد: برای تامین آتیه و امنیت زنان خانه دار که نه مرخصی دارند و نه دیگر مزایای یک شاغل، پیگیر جدی بیمه آنان هستیم که باید بخشی از حق بیمه به عنوان سهم دولت و بخشی هم از سوی خود بانوان خانه دار پرداخت شود، تا پس از 15 سال زن خانه دار بتواند مستمری دریافت کند.

وی با تاکید بر اینکه به طور قطع این مهم را به نتیجه خواهیم رساند، عنوان کرد: برنامه مشترکی هم با دستگاه های مربوطه برای توانمندسازی زنان و دختران روستایی داریم و کارگروه توسعه روستایی و مناطق محروم به عنوان کارگروه تخصصی به استان ها ابلاغ شده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه گروه های مختلف زنان جامعه، نیازمند توجه هستند، گفت: با زنانه شدن انواع پدیده های جامعه روبرو هستیم که عبارت است از افزایش روز افزون طلاق و در پی آن افزایش زنان سرپرست خانوار، افزایش سن ازدواج دختران، زنانه شدن فقر، افزایش زنان سالمند و همچنین زنانه شدن بخش غیر رسمی اقتصاد از دیگر موارد است.

وی با ابراز نگرانی از کاهش سن اعتیاد در بین دختران که به 13 سال رسیده است، اظهار داشت: دختران به مواد روان گردان و صنعتی گرایش دارند که این امر باید دغدغه خاطر مسئولان و برنامه ریزان باشد.

وی گفت: معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، وزارت خانه نیست که شأن اجرایی داشته باشد، بنابراین ماموریت و وظایف ما پیگیری امور زنان، هماهنگی با نهادها و شناسایی مواردی است که نیاز به اقدام فوری دارد و ایجاد حساسیت در جامعه، برای کاهش آسیب های اجتماعی حوزه زنان است.

مولاوردی با بیان اینکه هنوز در جامعه بین مردان و زنان فاصله هایی وجود دارد که باید این خلاء ها پر شود، عنوان کرد: اطلس وضعیت زنان کشور تهیه شده است و ما نسبت به آسیب های اجتماعی زنان در استان های مختلف آگاه هستیم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، اعتیاد و سوء ظن و خیانت را از آسیب های مهم زنان خراسان شمالی دانست که سبب بروز پدیده طلاق می شود و گفت: در دو سال گذشته با وجود کمبود زمان، بودجه و امکانات، 12 تفاهم نامه، 8 موافقت نامه اجرایی و 24 پروژه برای کاهش آسیب های اجتماعی و حل مشکلات زنان و خانواده داشتیم که 12 پروژه آن مربوط به خراسان شمالی است.

دکتر مولاوردی با اظهار امیدواری برای دریافت اعتبار به منظور حمایت از زنان بهبود یافته از اعتیاد در سال جاری، اضافه کرد: طرح جامع توانمندسازی زنان خانوار هم از برنامه های ماست، چرا که اکنون هر دستگاهی برای خود کار می کند و همین جزیره ای و پراکنده کاری ها، سبب نرسیدن به نتیجه مطلوب در مسائل می شود.

وی بیان کرد: این پراکنده کاری دستگاه های خدمات رسان سبب شده است برخی زنان سرپرست خانوار از چند مرکز خدمات دریافت کنند، اما برخی زنان سرپرست خانوار از هیچ مرکزی خدمت نگیرند، بنابراین با بانک اطلاعاتی زنان در پی رسیدن به مدل موثر حمایتی از زنان هستیم که از حمایت شروع و به کار آفرینی ختم می شود.

وی افزود: در اجرای سیاست های کلی جمعیت هم باید دقت شود و در کنار افزایش باروری به درمان ناباروری، توجه به اشتغال و مسکن جوانان و کاهش سوانح جاده ای هم مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه با مشکل دختران بازمانده از تحصیل و بازمانده از ازدواج هم روبرو هستیم، گفت: تفاهم نامه با وزارت کشور امضا شده است و منتظر تخصیص اعتبار هستیم تا در تمام استان ها، اداره کل فنی و حرفه ای، کارگروه بانوان و خانواده و استانداری به توانمندسازی و آموزش زنان اقدام کنند.

وی نخستین و آخرین خواسته جوانان چه دختر و چه پسر، از هیئت دولت را ایجاد اشتغال دانست و افزود: ایجاد اشتغال به معنای رسمی و اداری نیست، چرا که شرایط فعلی اداره های ما این کشش را ندارد و دولت هم در پی چابک کردن خود است، بلکه اشتغال در حوزه های مختلف مشاغل خانگی، صنعتی، کارآفرینی، گردشگری و صنایع دستی است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، بازاریابی در بخش گردشگری و صنایع دستی را حلقه مفقوده دانست و عنوان کرد: استاندارد و تجاری سازی صنایع دستی و ایجاد تقاضای لازم برای بازارهای جهانی از ملزومات است.

مشاور استاندار خراسان شمالی هم در امور زنان در این جلسه با زیاد خواندن مطالبات و خواست زنان استان گفت: سازمان مردم نهاد تخصصی در حوزه زنان در استان نداریم.

مهدخت قپرانلو افزود: 436 هزار نفر از جمعیت 867 هزار نفری استان را زنان تشکیل می دهند که نرخ باسوادی زنان خراسان شمالی از متوسط کشوری پایین تر است.

به گزارش خبرنگار ما در این جلسه بانوان حاضر در جلسه از معاون رئیس جمهوری خواسته ها و مطالباتی داشتند که دکتر مولاوردی وعده داد، در حد امکانات و اعتبارات خواسته ها را پیگیری می کند تا تحقق یابد.

 

پایان پیام/

کد خبر 465380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha