به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای فرهنگ قرآنی کشور در اولین نشست هم اندیشی نخبگان و پیشکسوتان قرآن و عترت کشور با اشاره به وظایف و کارکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای وظایف و ماموریت هایی که دارد اقدام به تاسیس معاونت قرآن و عترت کرد که برگرفته از نام و اهداف این وزارتخانه است.
وی افزود: به نظر ما معاونت قرآن و عترت عالی ترین سطح ساختاری دولت در حوزه برنامه ریزی دینی و قرآنی است. این معاونت هماهنگ کننده فعالیت های قرآنی کل دوره است که بر این اساس مغز اصلی و محور اصلی همه فعالیت های قرآنی کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تبع آن معاونت قرآن و عترت است.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: وظایف معاونت قرآنی وزارت ارشاد در سه محیط درون سازمانی، دولتی و مردمی تقسیم می شود. بر این اساس این معاونت در هر کدام از این سه بخش وظایف مشخصی را بر عهده دارد.
وی افزود: از جمله اهداف و وظایف معاونت قرآن و عترت در بخش درون سازمانی و وزارت ارشاد این است که متولی عنوان اسلامی بودن این وزارتخانه است و همه وظایف و ماموریت ها در حوزه اسلامی سازی فرهنگ بر عهده این معاونت است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی عنوان کرد: نقش زمینه سازی و حمایت و خلق محصولات و تولیدات مختلف در حوزه های معارفی و قرآنی از جمله اهداف و وظایف معاونت قرآن و عترت است. همچنین توسعه و بکارگیری ظرفیت های مردمی، مدیریت راهبردی و هماهنگی فعالیت های سایر دستگاه ها و همچنین برنامه ریزی های کلان دولت بر عهده این معاونت است.
بنا بر این گزارش، دکتر مصطفی عباسی با ارایه مقاله ای در خصوص اختصاص فعالیت های قرآنی گفت: حجم وجود کانون های قرآن و عترت، جلسات و محافل قرآنی در کشور نشان از اهتمام آحاد جامعه به گسترش این فعالیت ها دارد. اکنون در کشور هزاران محافل، جشنواره و جلسات قرآنی برگزار می شود که هر یک بودجه قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد لذا در این منظر اصلاح کسب درآمد به دقت در حسابگری برگزاری این جلسات اهمیت بسزایی دارد.
وی افزود: یکی از دغدغه هایی که باید به آن توجه شود شکل گیری و نظام مند کردن هزینه کردهاست، بر این اساس گاهی محافل و یا مسابقاتی با هزینه های هنگفت برگزار می شود که اثرگذاری یا کیفیت بخشی مناسب را ندارند و یا گاهی پرداخت هزینه های هنگفت برای جوایز و تشویق افراد آنها را به سمت مادیت سوق داده و ذهن شان را از هدف مقدس قرآن دور کرده و پول محور می کند.
وی تصریح کرد: اکنون به دنبال این مسئله باشیم که کمک های مالی دولتی را در حوزه قرآن و عترت به حداقل برسانیم و در این راستا ضرورت دارد برای غنی سازی محتوایی برنامه ها از کمک های مردمی بهره مند شویم.
پایان پیام/
نظر شما