به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی زیارت، حجتالاسلام هاشم مهذب، دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) با اشاره به جایگاه مقوله فرهنگ در مطالعات این طرح ملی، اظهار داشت: پس از تحلیل عوامل عمده، ترسیم استراتژی بر مبنای رسالت و ماموریت، وظایف قانونی و نیز دستهبندی عوامل عمدة مشخص شده در دستور فعالیت حوزه فرهنگی زیارت قرار گرفت و اولویت بندی موضوعات استراتژیک با نظر صاحبنظران تبیین شد.
وی افزود: در بخش فرهنگ زیارت، پنج راهبرد مورد توجه قرار گرفت که شامل گسترش حریم رضوی و زیارت، الگوسازی از سیره و معارف رضوی، ارتقاء و ترویج فرهنگ میزبانی و مجاوری، تعمیق زیارت و توجه به نیازهای فرهنگی زائر، به فعلیت رساندن توانها وظرفیتهای فرهنگی زیارت و همچنین تبدیل مشهد به الگوی شهر زیارتی و نمونه شهرهای زیارتی می شوند.
دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) از تحقق زیارتی عارفانه، آگاهانه، الهامبخش و تجلی یافته در حریم عالم آل محمد (ص) به عنوان چشم انداز راهبردی این طرح نام برد و گفت: سوغات فرهنگی زائر، بهرهگیری از سازوکارهای فرهنگ سازی، تولید محصولات فرهنگی و نمادسازی متناسب با فرهنگ زیارت و گفتمان سازی از فرآیندهای نوآوری مطرح شده در این سند هستند.
مهذب تصریح کرد: برگزاری نشستهای هم اندیشی و ارائه ایده های فعالان فرهنگی می تواند نقش بسزایی در تحقق اهداف حوزه فرهنگ زیارت داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران باید الگویی برای تمام شهرهای جهان باشد، اظهار داشت: انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام،فرصتی ناب برای ترویج فرهنگ رضوی و زیارت است.
دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) افزود: گسترش نمادها و المان های دینی، ارتقاء جایگاه مدیریت شهری، افزایش احساس امنیت و آرامش، گسترش مراکز علمی، آموزشی و دینی، گسترش فضاهای فرهنگی ، گسترش سوغات فرهنگی، افزایش جاذبه های گردشگری دینی، توسعه فناوری اطلاعات، ارائه خدمات اطلاع رسانی و معرفی ویژگی های فرهنگی شهر و همچنین تجلی مشهد به عنوان شهر معنویت و اخلاق از مولفه های مطرح شده در تبدیل مشهد به الگوی شهر زیارتی بشمار می روند.
مهذب در رابطه با راهبرد تعمیق زیارت و توجه به نیازهای معنوی زائر نیز اظهار داشت: منزلت حضرت حق، فهم دقیق و عمیق برنامه الهی برای حرکت به سوی او، ایمان به خدای متعال و خالص سازی اعمال از شائبه های غیر الهی، از مهمترین مولفههای این راهبرد محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: تولید محتوا جهت زیارت عارفانه، اطلاع رسانی و آگاه سازی، آموزش های فرهنگ دینی و مشارکت زائران در برنامه ها از موارد حائز اهمیت در این راهبرد هستند.
نظر شما