به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، رضا دهبانی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، امروز (2 تیر) در نشست انجمن شاهنامه این استان ضمن تقدیر از زحمات فیروز حسنی که در برگزاری این نشست نقش داشت، گفت: شاهنامه برای بسیاری که در حوزه های مختلف معرفتی صحبت، تامل و تعمق می کنند می تواند محتوایی ارائه کنند.
وی با بیان اینکه یک تاریخ دان با نگاه معطوف به شاهنامه می تواند با ماهیت تاریخی آشنا شود، افزود: اصحاب فرهنگ و هنر نیز می توانند در حوزه معرفتی تخصصی خود رویکردی به این کتاب و اثر ارزشمند داشته باشند.
دهبانی پور، اظهار داشت: در حوزه های دیگر فراوان شنیده ایم و گفته اند از کسانی که کشورهایشان از اضمحلال و زبان دیرینه و کهن آنها وقتی دلیل خواسته شد، گفته اند ما مثل ایران، فردوسی نداشتیم.
این مسئول فرهنگی و هنری، با اشاره به این که شاهنامه احیاگر و حفظ کننده زبان کهن ماست، عنوان کرد: آنجایی که می رفت آن زبان مورد تهدید و خطر قرار گیرد، با شاهنامه حفظ شد و امروز ما بر این میراث کهن در پرتو اقدامی بزرگ به نام شاهنامه افتخار می کنیم.
وی یادآور شد: طبیعتا شاهنامه می تواند کتاب و نامه فرهنگ و منش ایران در کهن ترین دوران باشد و هنوز بسیاری از رفتارهای ما ریشه در این فرهنگ و منش دارد.
دهبانی پور با بیان این که هرکسی از زاویه ای به شاهنامه نگاه کرده و بهره می برد، اذعان کرد: بنده خواستم در این ماهی که به جهت خصوصیات، اتفاقات و وصف هایی که دارد به زاویه ای از آن بپردازم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: علاوه بر این که رمضان، ماه عبادت و بندگی است در این ماه نزول قرآن و علاوه بر آن شهادت بزرگ مردی مثل امام علی(علیه السلام) نیز صورت گرفته و ویژگی هایی دارد.
وی در ادامه، اظهار داشت: هراز چندگاهی در بحث ها و نقدها، انتقاداتی از حکیم ابوالقاسم فردوسی خداوندگار شاهنامه اظهارنظرهای مختلفی درباره شخصیت ایشان می شنویم.
دهبانی پور، خاطرنشان کرد: به عنوان مسئول یک دستگاه فرهنگی براین موضوع که از منظر برتری نیست تاکید می کنم به صراحت در اشعار فردوسی بر پذیرش دین مبین اسلام و تشییع تاکید دارد و به تعبیر این اندیشمند بزرگ ابتدا باید پیامبری را پذیرفت و سپس به اصول دیگر دین روی آورد.
این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد، افزود: در اشعار فردوسی ضرورت نیاز به پیامبر(ص) و جانشین بیان و صحبت از سرای دیگر که می کند و آن سرا با پذیرش پیامبر(ص) و مولای بعد از ایشان معنا پیدا می کند.
به گفتار پیغمبرت راه جوی دل از تیرگی ها بدین آب شوی
چو گفت آن خداوند تنزیل و وحی خداوند امر و خداوند نهی
که من شهر علمم علیم در است درست است و این قول پیغمبر است
گواهی دهم این سخن راز اوست تو گویی دو گوشم پر آواز اوست
منم بنده اهل بیت نبی ستاینده جان پاک وصی
دهبانی پور، گفت: بنده از این زاویه به این کتاب ارزشمند نگاه کردم که در آن بعد از پیامبر گرامی اسلام (صل الله علیه وآله) ولی، دین اسلام و تشییع در آن موج می زند و بی انصافی است اگر ما بخواهیم داوری غیر از این داشته باشیم.
وی عنوان کرد: هویت و تاریخی که شعر در زبان فارسی و ایران دارد با هویت و تاریخ این هنر تاثیرگذار در بسیاری از کشورها متفاوت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: شعر فارسی در جهان زبانزد است و شعرای به نام فردوسی، مولانا، خیام، حافظ امروز شهرت جهانی دارند و در دوره معاصر در پرتو مجاورتی که ما با برخی از کشورها داریم، این اهمیت برملا و آشکار است.
وی اظهار داشت: شاعران متاثر از روزگاران خود براساس آلام، دردها، رنج ها و ویژگی های دوران خود داشتند به این موضوعات می پرداختند ولی این نیست که اینها متعلق به زمانه خود بودند؛ واقعیت این است که شعر زمان و مکان ندارد.
دهبانی پور، با طرح این سوال که مگر می شود گفت: فردوسی، حافظ و مولانا آدم های زمانه خود هستند؟ ادامه داد: چرا وقتی که ما اشعار فردوسی خوانده می شود، هیجانی و متاثر شده و تامل می کنیم؟
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این ها نتیجه این اثربخشی است و این که اینها به شعر خود، زمان و مکان محدود نمی شوند بلکه برای آیندگان هم هست.
دهبانی پور، گفت: البته بهتر این است که ما از قبل این اشعار، به شناخت و معرفتی که بتواند ما را به سوی آنچه که تحت عنوان ارتقای فکری و بالندگی است بیاندیشیم.
پایان پیام/
نظر شما