به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، در جلسه اخلاق(۱ تیر) که در مدرسه علمیه ملا عبدالله اصفهان برگزار می شود گفت: آیه 23 سوره شوري که در دعای ندبه نیز ذکر شده است مزد رسالت پامبر خدا(ص) را مشحص می کند.
وی با اشاره به آیه «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى »؛ «بگو من هيچ مزد و پاداشى بر رسالتم جز دوست داشتن نزديكانم(اهل بيتم) درخواست نمى كنم؛»، اظهار داشت: خدا در این مورد به پیامبرش می فرماید بگو و اگر شخص پیامبر(ص) این مزد را از زبان خود درخواست می کردند، مورد اتهام واقع می شدند.
آیت الله مهدوی بیان داشت: هنگامی که خدا به پیامبرش اینگونه می گوید به دلیل این است که از نظر اخلاقی مصلحت نیست پیامبر(ص) مزد را از زبان خود درخواست کنند، ولی زمانی که این امر از طرف خدا باشد، امتثال امر الهی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مزد در برابر عمل دریافت می شود و هر چه عمل ارزشمندتر باشد، مزد و پاداش آن هم ارزشمندتر خواهد بود تاکید کرد: رسالت حضرت محمد(ص) بالاترین نعمت الهی است و پاداش آن هم باید با آن تناسب داشته باشد.
امام جمعه موقت اصفهان، در خصوص مصداق کنونی این آیه شریفه گفت: در زمان کنونی هم مزد رسالت تعطیل نمی شود و امامت امام دوازدهم نیز خارج از این آیه نیست.
وی ادامه داد: مودت غیر از محبت است و مودت در مقابل عداوت و دشمنی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه همانطور که دشمنی از سوی شخص به طرف دشمن می رود گفت: علاقه هم باید از سوی فرد به محبوب برسد تا به آن مودت گفته شود.
آیت الله مهدوی تصریح کرد: محبت در مقابل بغض قرار دارد و حب، علاقه ای است که در دل انسان است.
وی با بیان اینکه لازمه محبت اظهار و یا عدم اظهار نیست ابراز داشت: اظهار کردن در مودت شرط است، چون عداوت در مقابل آن قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه در آیه «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى»؛ نگفته است محبت داشته باشید افزود: مودّت، اظهار محبت شديد است.
نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: مودت و محبت معلول معرفت و عامل اطاعت و معرفت اکتسابی است.
وی با استناد به آیه 31 سوره آل عمران "قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ" افزود: طبق اين آيه دوستى خدا وقتى تحقق مىيابد كه انسان تابع پيامبر او باشد و لازمه دوست داشتن خدا، اطاعت و تسليم در برابر او است؛ کسی که خدا را دوست دارد، باید رسول خدا(ص) و اهل بیتش(ع) را دوست بدارد؛ چرا که پیامبر آنان(اهل بیت) را دوست میدارد، و کسی که رسول خدا را دوست داشته باشد، به خدا نیز محبت دارد و تفکیک بین این دو محال است.
پایان پیام/
نظر شما