به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (2تیر) در دیدار با اهالی رسانه های استان فارس، اعتبار دولت در حوزه های مختلف را رو به کاهش دانست و گفت: تیکه کردن به اعتبارات دولتی کار اشتباه است و برای پیشرفت رسانه ها باید به رویکرد آنها توجه کرد.
وی با اشاره به لزوم افزایش تیراژ و کیفیت روزنامه ها، اظهار داشت: متاسفانه این روزها توجه به تعدد روزنامه به جای توجه به افزایش تیراژ و کیفیت روزنامه ها مورد توجه قرار گرفته است و در این راستا دولت از ابتدای آغاز خدمت خود صدور انواع مجوزهای نشریات و خبرگزاری های جدید را منتفی اعلام کرده و تنها به ماهنامه یا فصلنامه های خاص و تخصصی مجوز اعطا می کند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخشی دیگری از سخنانش بر اهمیت آرامش خاطر و ثبات شغلی فعالان عرصه رسانه اشاره و تاکید کرد: در شرایط فعلی روزنامه نگاران و اهالی رسانه هر آن نگران تعطیلی رسانه خود هستند اما این روزها تصیماتی اتخاذ خواهد شد که قبل از تعطیلی هر رسانه به هر دلیلی تذکر و مذاکره صورت گیرد.
انتظامی افزود: طی سالیان سال دردی مزمن به نام پرداخت مالیات و یا مسائل مربوط به بدهی های تامین اجتماعی رسانه ها را درگیر کرده است و وابستگی های مالی تا حدودی آزادی را از آنها سلب کرده است در صورتی که صداقت در مطبوعات حرف اول را می زند و هرگونه اعمال نفوذ و سانسور تخلف محسوب می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش پرداختن به مسائل قرآنی و مذهبی را در نشریه تخصصی لازم دانست و گفت: قطعا برای چاپ و انتشار نشریه اینچنینی که به ترویج شعار مذهبی می پردازد در مقایسه با نشریاتی که به تبلیغ الگوی زندگی غربی می پردازند باید یارانه بیشتری تعلق گیرد.
انتظامی نشریات را اصلی ترین ابزار جهت افزایش سواد علمی مردم دانست و اظهار داشت: در نظر گرفتن تخفیف 50 درصدی جهت افزایش اشتراک مطبوعات، همچنین رایزنی جهت گرفتن اشتراک های بیشتر از طریق مراجعه به کتابخانه ها، سوپرمارکت ها و غیره می تواند از راه های مناسبی جهت افزایش اشتراک ها باشد.
وی چرخه توزیع را شامل سه مرحله تولید، توزیع و مصرف دانست و گفت: اگر این زنجیره کامل نباشد مشکلات بسیاری را به دنبال خواهد داشت بنابراین افزایش اشتراک از مسیرهای ذکر شده راه حل مثمر ثمر است.
آموزش حرفه ای از دیگر مواردی بود که معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد و گفت: مرکز مطالعات و توسعه رسانه ها جهت افزایش سواد علمی اقدام به برگزاری دوره های آموزشی متناسب با نیاز هر استان در سال جاری خواهد کرد.
وی همچنین هدف از دولت الکترونیک را تسهیل و تسریع امور و حفظ کرامت انسانی عنوان کرد و ارسال شماره حساب مدیرمسئول در سایت E-Rasaneh، ارائه لیست بیمه کارکنان رسانه ها و توجه به بحث توزیع را سه مرحله مهم و قابل پیگیری در جریان رسانه عنوان کرد و افزود: قطعا ما نمی توانیم صاحبان امتیاز را مجبور به بیمه روزنامه نگاران کنیم اما اگر روزنامه نگاران به صورت حرفه در رسانه ای مشغول به فعالیت باشند آن رسانه موظف به بیمه آن شخص خواهد بود همچنین در صورتی که فردی به صورت مشترک برای چند رسانه کار می کند و رسانه خاصی الزامی به بیمه کردن وی ندارد ما او را بصورت روزنامه نگار آماتور بیمه خواهیم کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد پرداختن به بحث مسکن روزنامه نگاران را خارج از وظایف وزارت ارشاد دانست و عنوان کرد: وزارت ارشاد نمی تواند وارد مناسبات صنفی شود بلکه می تواند به عنوان یک همراه و مشاور در کنار تعاونی های مسکن صنفی نقش حمایت کننده داشته باشد.
انتظامی در پایان ضمن قدردانی از دکتر بهزاد مریدی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، وی را فردی دارای تحصیلات مناسب در حوزه فرهنگ و هنر دانست و گفت: با آمدن ایشان به استان فارس شاهد تحول چشمگیر در این حوزه در این استان بوده ایم که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما